Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese günaydınlar hava-gunes11

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • arkadaşlar kan bagisi yapınca 2 kere yapmıştım

    Tetanos aşısının etkisini azaltma riski var mı ( kan veriyom 2 aya yenileniyor tetanos aşısı oranı düşebilir diye düşündüm)

    Tekrar tetanos olmalı miyim sizce

  • Kumar oynamaktan nasıl kurtulabilirim? Çok yüksek kazançlar yapıyorum ama oynamaj istemiyorum artık

    "Kumar, insana yaratıcısını unutturan, namaz kılmaktan alıkoyan, tembelliğe sürükleyen, çalışma gücünü yokedip insanlar arasına kin ve düşmanlık saçan haksız bir kazanç yoludur."


    "Şüphesiz şeytan içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister."


    Kumarda kaybedilen parada çoluk-çocuğun, fakirlerin hakkı vardır. Kazanılan para da meşrû değildir.


    Kardeşim müslümansan Allah rızası için ben bu kötü işi bırakıyorum diyip kendine söz ver deprem gerçeğiyle hayatın kısa olduğu tekrar hatırlarımıza geldi asıl sonsuz yaşam öldükten sonra başlar ucuz bir dünya menfaatine ahiretini kaybetme. Biz insanlara verilen özellikler bizi hayvanlardan üstün kılar bu da bizim yemek yemek, şehveti gidermek ve barınmak gibi basit işler için olmadığını gösteriyor bize verilen beden emanetini güzel yollarda ve güzel işlerde kullanmak varken neden pis yollarda heba edelim. Kumardan kazandığınız haram kazancı depremzedelere bağışlayıp helal para yiyin...

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Elinize sağlık hocam ne güzel yazmışsınız. tövbeyi ben bugün edeceğim o zaman :)

  • Elinize sağlık hocam ne güzel yazmışsınız. tövbeyi ben bugün edeceğim o zaman :)

    Tertemiz yeni bir hayata başlayın ne güzel sizin adınıza çok sevindim :) Daha önce kazandığınız paralarla aldığınız mallar ve hali hazırda bir para varsa da bu zor zamanda çok ihtiyacı olan depremzedelerimizle paylaşın biz beraber güzeliz.


    Bir daha başlamamak üzere tövbe edin Allah c.c. yardım edecektir. Bu vesileyle Rabbimiz'in rızasını bir nebze de kazanmaya adım atmış olacaksınız belki... Haramdan kaçmanın sevabı ibadetten üstündür.


    Size rızık olarak verdiklerimizin helâl ve temiz olanlarından yiyiniz. Bu hususta taşkınlık ve nankörlük de etmeyiniz; sonra sizi gazabım çarpar. Her kim ki kendisini gazabım çarparsa, hakikaten o, yıkılıp gitmiştir.” (Tâhâ Suresi, 81)



    Haram kazanç kapıdan girince, Allâh’ın rahmeti pencereden çıkar. O evde ne huzur, ne de bereket olur.”

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Hocam o parayla mal alınmaz ki bunu biliyordum zaten almak istedim de alamadım o paradan hayır gelmedi ya birilerine bişeyler ısmarladım ya da kendim anlık olarak yedim öyle söyleyeyim :)

  • Hocam o parayla mal alınmaz ki bunu biliyordum zaten almak istedim de alamadım o paradan hayır gelmedi ya birilerine bişeyler ısmarladım ya da kendim anlık olarak yedim öyle söyleyeyim :)

    Siz dediklerimden de yola çıkarak ne yapacağınızı daha iyi bilirsiniz. Allah c.c. atacağınız bu güzel adımdan hiç dönmemenizi nasip eylesin.


    İbadet on kısımdır; dokuzu helâl rızık talep etmek, biri ise diğer amellerdir.” (Hadis:Deylemî)


    Malını nereden kazandın, nereye harcadın?”


    Hesap günü karşımıza çıkacak zor sorulardan biri… Lâkin biz, helâlin haramla, haramın helâlle iç içe geçtiği, hassasiyetlerin neredeyse kaybolduğu ve buna bağlı olarak da mânevî hâllerin, takvâ üzere yaşanması gereken hayatların “defolu” olduğu âhir zamanı yaşıyoruz. Nitekim Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bugünleri işaret edip şöyle buyurmuştur:


    “Öyle bir zaman gelir ki, kişi malını helâlden mi, haramdan mı kazandığına hiç aldırış etmez.” (Buhârî,


    Haram yemek, kalbi karartır, hasta eder. Kalbin kararmasının dört alâmeti vardır: İbadetin tadını duymaz. Allah korkusu, hatırına gelmez. Gördüklerinden ibret almaz. Okuduklarını, öğrendiklerini anlamaz, kavrayamaz.”

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Vintersaga

    Hat das Thema geschlossen.