- Official Post

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Önümüzde ciddi yağışlar var yarısını yağmur yarısını kar olarak almaya ne dersiniz?😎
Yüzde 15 İ ni bile alsak yeter hocam çünkü beklenene yağış çok fazla ve en önemlisi 8 yıl oldu kar yok
Tabıkı gönül ıster tamamını alalım
-
Şu arkadaş bi 100-200 km doğulayıp biraz da güneylemezse iç Ege olarak çok şey kaçırırız
-
Kutuplarda soğuk yok eğer olsaydı yoğun kar alıcaktık
-
Yüzde 15 İ ni bile alsak yeter hocam çünkü beklenene yağış çok fazla ve en önemlisi 8 yıl oldu kar yok
Tabıkı gönül ıster tamamını alalım
Radikal değişimler ile farklı bir boyuta evrilebilir sistem bir anda bekleyip görelim ama şunu da unutmamak lazım var olan yağışlarımız var çok şükür Aralık ayı son yılların en iyisi olarak devam ediyor.
-
-
Ey Çin hayal satma Çin bak devam edersen inanırım Çin
-
Ey Çin hayal satma Çin bak devam edersen inanırım Çin
Yalan onlar yalan inanma
-
Bu sene yağış verilerinde Gfs daha tutarlı gibi. Geçmiş sistemler’de ecmwf ve gem merkez’de ciddi sel yapacak yağış verirken, Gfs orta şiddette vermişti. Ve sonuç olarak da o miktarda yağdı. Yağış miktarı konusunda Gfs’yi baz alıyorum ben.
-
Hala degısme şansı varmı acaba yoksa yunanıstandan bize dogulayığ sadece yağmur mu bırakır
-
Hala degısme şansı varmı acaba yoksa yunanıstandan bize dogulayığ sadece yağmur mu bırakır
Tabi ki de var bence doğulama devam edecek İzlanda kolay çözülebilen bi bölge değil ufak değişimler ciddi etkiler
-
Tabi ki de var bence doğulama devam edecek İzlanda kolay çözülebilen bi bölge değil ufak değişimler ciddi etkiler
Dogulana da yetmez Azor guclenıp morlukları da kısmen ındırebılmelı
-
Dogulana da yetmez Azor guclenıp morlukları da kısmen ındırebılmelı
Basınç haritasındaki Morlukları kastediyorsan inmez maalesef doğaya aykırı olduysa da yüzyılda 1 dir
-
Basınç haritasındaki Morlukları kastediyorsan inmez maalesef doğaya aykırı olduysa da yüzyılda 1 dir
Evet ama onlar denedım onlar 47 enlemınde kadar ınıp ordan koyu maviler bize gelmelı
-
Sapma haritasından izlandadaki ab nin konumunun daha çözülemediği burdan belli oluyor. Değişimler devam eder buna göre.
-
Gfs de reykjavik basınç ortalaması 970 iken bu değer gem ve ecmwf de 974 (Senaryo ortalamaları) ufak bir farkın nelere sebep olduğu ortada
-
100 150 km doğulama bana göre olası gözüküyor modellerde hâlà kararsızlıklar mevcut
-
Reykjaviki takip edicem her güncelleme 968 bize yeter inşallah düşer
-
Ama ızlanda basınç bozu etkıleyeck mı sıstem polar atak degıl mı Azor zaten yukselıyor
-
Ama ızlanda basınç bozu etkıleyeck mı sıstem polar atak degıl mı Azor zaten yukselıyor
Azor bi şekilde yükseliyor zaten önemli olan zamanı ne kadar geç yükselirse o kadar doğular İzlanda’daki basınç düştükçe azoru eziyor yükselmesini geciktiriyor
-