Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hoşgeldiniz hocam bi sıkıntı yok inşallah:)

    Hoş buldum Hocam, zoru bitti elhamdulillah :) Teşekkür ederim, sağ olun var olun; aile sıcaklığını bana yaşattığınız için minnettarım :) Hep beraber kara doyacağız inşallah :)

  • Gelecek olan sistemi bir süredir takip ediyorum. Gaziantep geçen seneye yaklaşan seviyede kar alacak ama bu sefer o miktarı aralıklı alacak :) Hava şu an 4 derece ve yağış henüz girmedi. Bu akşam başlayacak sulu kar gece saf kara dönüşüp güzel bir örtü çıkaracaktır ama sıcaklık - değerlere ulaşmadığı için cuma geç saatlerde başlayacak asıl kar yağışına kadar eriyebilir. Haftasonu sadece cumartesi gecesi ara verecek kar iki günde yarım metre civarında örtü oluşturacak kadar kuvvetli olacak ve sıcaklık -de seyredecek. Tek sıkıntı Pazar gece ve pazartesi ilk saatlerde yağış alçak kesimlerde yağmura dönüşebilir. Sıcaklık kardan sonra uzun süre kar seviyelerinde kalacak olup kuvvetli don ile birlikte ara ara kar yağışı olacak. Kısacası kış geç geldi ama tam geliyor göz açtırmadan geliyor. Haftalarca yerde kar örtüsü kalacak gibi.

    Maalesef bu sistemde Hassada olacağım. Antepe Maraşa Adıyamana imrenerek bakacağım ^^

  • Hocam hoşgeldiniz. Maraş için de yorumunuzu alabilir miyim

    Hocam Kahramanmaraş'ta 22.00'den itibaren sulu kar ve ardından 03.00'e kadar hafif kar bekliyorum. Örtüyü sabah için 0,5 cm bekliyorum.


    Pazar ve özellikle pazartesi günü çok yoğun kar bekliyorum.


    Şu SKEW-T'nin güzelliğine bakın, 3 saatte 15 cm demek :D


    1exbcnm.jpg


    Pazar günü saat 12.00

  • Hoşgeldiniz hocam,özledik sizi valla :)--

  • Merhaba hocam nerelerdesiniz uzun zaman oldu yazmayalı. Detaylı verilerle yaptığınız tahminleri özledik. Hazır gelmişken sorayım Batman için düşünceleriniz nedir önümüzdeki 3-4 gün için 😀

  • Hosgeldin kardesim nerelerdeydin ins sorun yok umarım

  • Hocam hoşgeldiniz

  • elazığ ve malatya için hiç bir sıcaklık sıkıntısı olmayacak arkadaşlar içiniz rahat olsun


    şu an 5-6 derecelik sıcaklıklar gayet normal çünkü güneyli rüzgarlar alıyoruz ve haliyle bu da havayı hem kurutuyor hem ayrıyetten 850 dahil sıcaklıklar yüksek şu an


    elazığın üstü şimdiden bulut tutmaya ve kütle oluşturmaya başladı, malatyada genel olarak elazığa göre biraz daha geç olur bu da normal. anlık olarak harputta da yavaş yavaş kar yağışları başladı, konumu itibariyle nem oranı da çok yüksek olduğu için en ufak kütle kar bırakıyor oraya.


    aşağı yukarı saat 6 gibi yağışlar başlayacaktır, bu yağışlar ilk başlangıçta hafif ve merkez rakımlarında yağmur şeklinde olacaktır.


    saat aşağı yukarı 7-8 e geldiğinde ab hareketiyle rüzgarlar iki şehrimizde de kuzeye dönecek, asıl kütleler gelecek ve ani bir şekilde sıcaklık düşüşleri izleyeceğiz, bunlara müteakiben yağmur olan yağış da ani bir kar yağışına sebebiyet vererek harika bir görsel şölen yaratacak ve kar hızla tutmaya başlayacak :)


    (elazığlı arkadaşlar 13 aralık 2016 akşamını hatırlarlarsa aynı onun gibi bir kar yağışı izleyeceğiz bu sırada)


    yağış olarak iki şehirimiz de çok fazlasıyla tatmin olacak o konuda da içiniz rahat olsun


    ab nin konumu genel olarak böyle sistemlerde elazığa daha çok çalışıyor fakat malatya da elazığdan geri kalır bir yağış almayacaktır


    hatta elazığdan daha fazla yağış da alabilir bunun için kesin bir şey söyleyemeyiz hiç bir zaman :)