Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 21-22 ocak ve 26-27 ocak. Her ikisindede ciddi bir durum yok. Balyoz, baba, efsane... Bunlar ocakta olmaz. Bu iki sistemde kıyılara görsel kar beklemek dahi fazla beklenti demek. Üzülmeyelim sonra.

  • Bu kışın büyük fiyasko olacağını düşünüyorum. Uzun vade de göster, vade yaklaştıkça iki heyecanlandır, sonra hop kaybol ortalıktan. İyimser olabileceğim bir tablo göremiyorum ama yanılmayı çok isterim çünkü kışı hepimiz seviyoruzdur diye düşünüyorum, ve tabi ki kar yağışlarını.

  • ne ocakta geri kalan günlerde ne de şubatta kar göremeyeceğimizi düşünüyorum martta havada seyirlik kar görürüz bu kış da böylece tarihe geçer

  • Önümüzdeki bu kadar sıcağın acısı fena çıkar gibi🥶 (Sıcağın keyfini çıkarın şikayet etmeyin :hfyeni (29): )

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Kıyılarda Örtülü Kar açısından kışın kalanı çok iyi gözükmüyor olsa da kış henüz bitmedi tabii ki bir 1987 beklenmemeli ama özellikle iç ve yüksek kesimlerde Mart ayında da zaman zaman kar görülmesi muhtemel.

    kıyılar için havada Kar/Graupel bir ihtimal diyorum ama çok bir beklentiye girmeyin kış tadında Serin/Soğuk günler yaşanır diye Tahmin ediyorum.

  • 2021 martı gibi mevsim normallerinin bir tık altında soğuk bir mart bekliyorum. Sahillere havada kar yapacak sistem gelecek martın 10'una kadar. Baharı bir süre hissettikten sonra martın 3. haftası iç kesimlere güzel kar bırakacak ama zirai don yapacak bir sistem gelecek. Mart sonunda da soğuklar gelecek ve nisanın ilk 5 gününü kapsayacak. Ondan sonra bahar gelecek ramazan bayramı bahar tadında geçecek.

  • Çoğumuz sezona pek bir umutlu kendi tahminlerimizi söylemişiz hepsini okudum neredeyse ama sonuç hem kendi bölgem olsun hem de tüm bölgeler adına olsun kötü bir sezon olma yolunda tüm hızıyla devam ediyor. Şubat için önümüzde ki sürece bakarsak yine istenilen ne bir soğuk salınım var ne de yağış. Mart 15’’ine kadar hava da olsa sistem aldık aldık alamadık bu sezon böylece bitmiş olur.


    Bende tahmin olarak Mart’ın ilk haftasında kısa ama elverişli bir sistem geleceği yönündeyim. Bu sözüm de burada kalsın. :))

  • Önümüzdeki bu kadar sıcağın acısı fena çıkar gibi🥶 (Sıcağın keyfini çıkarın şikayet etmeyin :hfyeni (29): )

    Mis gibi yaz havası var dışarıda... İnşaAllah karlar altında pide kuyruğuna da gireriz bir umut...

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif