İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Eylül ayında zaman zaman serin ataklar gelse de maalesef yağış durumu pek iyi gitmiyor Marmara bölgesi ve şehrimiz için. Umarım bu ayın 20'sinden sonra gelme ihtimali olan sistemde yağışlar iyi olur. Bu arada modeller istikrarlı bir şekilde sistemi onaylarken şu son zamanlarda İzlanda AB'si nin çomak sokma durumu çıktı ExcuseMe nin de bahsettiği gibi. Bakalım yine de hala sistem orta vadede. Yani her türlü değişme açık. Takibe devam..

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yarın sıcaklar il genelinde 26-27° yi. Hafta sonunda 28-29° yi zorlayacak. Tekrardan havlar bir süreliğine ısınıyor. Ta ki 20/22 sine kadar, ondan sonrasında serinleme ihtimali var. O sisteminde zaten takibindeyiz :thumbup:

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Genelde ,İzlanda yüzünden birçok sistem telef oluyor.Kisin da birçok kez izlanda yüzünden birçok sistemi heba etmiştik...

    Öyle ama bunlar hep 96 ile 144.saat arası olan durumlar. Bir benzerinide önümuzdeki olası 22-24 sistemde yaşıyoruz dün akşam bozan sinoptik bugün sistemi tam bekledigimiz sekilde olmasada bu bozan sinoptikden anca bukadar çıkar size der gibi sistemi tekrar göstermeye başladılar tabi daha çok yine dogu karadenize ekmek çıkar bu göruntüde ama en azından serinlik ve azda olsa yagiş. Özetle 96.saat sonrası herkezi yanıltıp kandırabilir. Ek olarak eger bu sekilde gelirse o hemen batımizdaki sicak atak devaminda bize kayar 25 sonrası gene ısınırız hala net degil birde akşama bakalım takibe devam.ECM1_144nsz2.GIFECM1_168uku9.GIF

  • Eylül ayı malesef ki İstanbul için kurak bir ay olma yolunda hızla ilerliyor... Bu Eylül üst üste 3. kurak Eylül ayı oldu malesef... ortalama 50-60 mm alınması gereken ayda son 3 yıldır 30-40 mm bile yağış alınmıyor. (yerel olarak değişiyor tabi Anadolu Yakasının kuzeyi karadeniz iklimi daha baskın olduğu için daha az etkileniyor bu durumdan)

  • Bu Gün Hava Çok Sıcak. Adam Akıllı, Hazirandan Bu Yana İstanbul'a Yağmur (Genel Olarak) Yağmadı. Kurak Geçiyor. İnşallah, Hasret Kaldığımız Yağmurlu Havalara Bir An Önce Kavuşuruz da Doğa ve İnsanoğlu Olarak Rahatlarız. Sen Dualarımızı Kabul Eyle. Rahman ve Rahim Olan Güzel Allah'ım.

  • Bu Gün Hava Çok Sıcak. Adam Akıllı, Hazirandan Bu Yana İstanbul'a Yağmur (Genel Olarak) Yağmadı. Kurak Geçiyor. İnşallah, Hasret Kaldığımız Yağmurlu Havalara Bir An Önce Kavuşuruz da Doğa ve İnsanoğlu Olarak Rahatlarız. Sen Dualarımızı Kabul Eyle. Rahman ve Rahim Olan Güzel Allah'ım.

    Geçen seneye göre hayli hayli iyiyiz geçen seneye göre bu zamanlar barajlar yüzde 12 daha dolu İSKİ’den bakabilirsiniz

    Ama yine de temkinli olmakta fayda var

  • Geçen seneye göre hayli hayli iyiyiz geçen seneye göre bu zamanlar barajlar yüzde 12 daha dolu İSKİ’den bakabilirsiniz

    Ama yine de temkinli olmakta fayda var

    baraj konusunda iyiyiz ama neden iyiyiz baharda güzel yağışlar aldıkda ondan. son 3 aydır ciddi yağış yok baharda yağan yağmurların ekmeğini yiyoruz ve aldığımız kar yağışlarının. şu an gidişat ge.çen seneki kuraklık görüntüsünin kopyası gibi ekimdede yağmassa al sana geçen seneki kurak tablo.


    yaza girerken barajlar % 100 dü bursada tamamen doluydu 2 barajda onun ekmeği bunlar keza istanbulda öyle % 100 e yakındı


    sadece baraj olarakta değerlendirmemek lazım. toprak kupkuru çiftçi göletlerden çekerek besliyor mahsulünü. toprağın suya ihityacı var . eylül baya bi kurak geçen seneki kışın yağan karın ekmeğini yiyoruz. bahar yağmurlarının ejmeğini yiyoruz . yağan kar kurtardi bizi şu anlık iyi durum önümüzde kritik ekim ayı var.

  • İzlanda AB baskısından kurtulmuş bir güncelleme sundu bize GFS.

    En ufak bir değişiklik atmosfer'de büyük etkilere yol açar bunu unutmayın. O yüzden atmosfer kaotiktir cümlesi kalıplaşmıştır artık.


    Bakınız İzlanda alçak basıncının etkisinin azalması ile muhteşem bir çıktı sunmuş bize GFS :hfyeni (29): :thumbup: berkay_tuku 'nun dediği Kasım ayından farksız bir sinoptik.


    Umarım bu akşamki ECMWF'DE güzel bir sinoptik bizlere sunar


    GFS Akşam güncellemesi


    Europe LCC


    Europe

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Modeller hala 96-120.saat arasını 22-23'ünü çözebilmiş değil. Gfs izlandaya set çekerek çok iyi bir sistem vermiş oysaki Ukmet İzlanda efsanesi diyor Gem ise orta şeker oda sistem veriyor ama bi Gfs gibi hemde uzun soluklu değil. İconda eh işte. Ecmwf önemli.

    UW120_21mam0.GIF


    gem_0_120zol4.png


    icon_0_120rtt1.png