İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • açıklamalarnızdan dolayı teşekkür ederim ben bunu merak ediyordum burda kimse sorumuzu cevaplamayınca insan üzülüyor bilmeyebilirm kusura bakmayın ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp!!!!!!

    Ne istiyorsan sor cevaplarım 52 yaşına gelmiş demli birisiyim sorun yok, bilmemenin ayıbı yok öğrenmeye çalışmamanın ayıbı var :)

  • Alçak basınçlı sistem değil 6 gün sisteme 6 gün kala tahmin yapanı bile şaşkına çevirir, yorumları olumlu/olumsuz ölçülü tutmakta fayda var. :)--

    Profilindeki "Güneş Sevdalısı" unvanın dikkatimi dağıtıyor

  • O soğuklar da erir gider

    Eriyip giderse 4 senedir alıştığımız gibi devam ederiz ama şu potansiyel varken takip te kalmanın bence çok faydası var, asla heyecana kapılan birisi değilim lakin atmosfer de gördüğüm potansiyel beni heyecanlandırıyor, sakin kalıp sıkı takip etmek te fayda görüyorum.

  • ab lerin konumuna bakarsak soğukları avrupaya çekeceğe benziyor ancak sen yinede uzun vade olduğundan canını sıkma

    Zaten hocam şu an dikkatimi çekti akşam güncellemesi bu saatler ile şu anki güncellemenin uzaktan yakından ilgisi yok

  • Zaten hocam şu an dikkatimi çekti akşam güncellemesi bu saatler ile şu anki güncellemenin uzaktan yakından ilgisi yok

    aynen öyle 200 lü saatlerden sonra inanılmaz çelişkiler ortaya çıkıyor lakin son 72-96 saatte bile çelişkili modeller var en iyisi takibe devam sinerji :D

  • Söz konusu ab ise her guncelleme.her saat degisim soz konusu, Istanbul icin en onemli nokta sogukla yagisin cakismasi, genelde yuksekleri ve avrupa yakasi bunu yakalasada anadolu yakasi sanssiz kalabiliyor. Gorunen ab nin soguklari tam anlamiyla cekemedigi. Ben bu tarz sistemlerde -12 yi gormeden rahat edemiyorum, ayrica balkanlarin soguk olmamasi da cabasi..Ancak sevindirici olan yagis konusunda guzel gelismeler var..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Söz konusu ab ise her guncelleme.her satt degisim soz konusu, Istanbul icin en onemli nokta sogukla yagisin cakismasi, genelde yuksekleri ve avrupa yakasi bunu yakalasada anadolu yakasi sanssiz kalabiliyor. Gorunen ab nin soguklari tam anlamiyla cekemedigi. Ben bu tarz sistemlerdr -12 yi gormeden rahat edemiyorum, ayrica balkanlarin soguk olmamasi da cabasi..Ancak sevindirici olan yagis konusunda guzel gelismeler var..

    Gerçekten hocam sonda belirttiğiniz yağış konusu çok önemli, İstanbul uzun süredir 2 haftalık bir periyotta bu kadar yağış almadı. Şu an modelde gözüken yağış toplamı çok ciddi.

  • istanbul ay ortası neden yağış z

    Kıyılarda kky yüksekler kısa süreli cıvık örtü olur soğuk yetersiz karayel esen balkanlarda -8 var kıyılar için minimum -10 şart

    Cıvık örtü ne demek yolların kar tutmayıp sadece çatıların ve araba üstlerinin çimenlerin felan tutması mı

  • Bu yağışlar sizi memnun etmiyor mu ? kuraklık almış başını gitmiş, barajlar kuruma noktasında.

    Ben modelleri kar icin takip ederim. Yagmur vs. Icin hic bakmam. Kolombiyada ya da brezilyada yasasaydim hic takip model takip etmezdim. Buradaki herkes boyle. Dogruya dogru egriye egri. Kar yagmazsa herkes uzulur.

  • yağışla soğuk hava yakalanbac oyuyor bizim marmara da genelde de böyle olur cok uzun yillar oncesi haric bodoslama direk karla başlayan bi yagis varmi tabi bu kiyilardan,sehir mermezleri icin gecerli yagis geliyor hemde cok ama soguk yok soguk gelmeye basliyor busefer yağış kaçıyor iste arada otrada bi buluşma oluyor 6 saatlik orda ne yağdıysa yağdı sulu kar mi gurabel mi yoksa yagmurmu yada hafif yerleri biraz beyazlaran kar mi