Ben uzun zaman sonra ilk defa MGM kurumunda İstanbul için üst üste 3 gün yoğun kar yağışı ikonu görüyorum :gun_bandana:
Posts by Keremcvs_
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Hocam Anadolu yakasına gelen kütleler GB mı GD mu harket ediyor?
-
Hocam Maltepe’de ne zaman kar yağışı tekrar başlar ve ne zamana kadar etkili olur var olan örtüye ne kadar ekleme yapar ?
-
Hocam Maltepe 25-30 cm olur mu?
-
Hocam Maltepe’de ne zaman başlar tahmini olarak ?
-
Hocam göz tahmini olarak nereden girecek herkes bir şey söylüyor bilen bir kişiye sormak en mantıklısı 😇
-
Hocam Maltepe kaç cm olur şu an + 6 7 cm olmuş durumda
?
-
Hocam Maltepe nasıl olur heyecanla bekliyorum 🧸
-
Maltepe çok etkili bir şekilde yağıyor şu an rk223_kgigf-12351
-
Hocam Maltepe hakkında tahmininiz nedir ?
-
Hocam Maltepe’ye yağışın yüzde kaçı etkili gelir ?
-
Hocam son görüntülere göre Maltepe nasıl olacak aynı şekilde ben de papağan gibi tekrarlıyorum soruyu ama ? 😅😅
30 cm veya üzeri gayet mümkün
-
Hocam son güncellenmelere göre Anadolu yakası Güney sahiller nasıl duruyor (Kadıköy-Kartal Hattı) ?
-
anadolunun batısı için iyi, pendik falan kçtü
şile kötü
şileden girerse Maltepe nasıl olur?
-
Hocam Maltepe kaç cm olur kar kalınlığı tahmini olarak son güncellemelere göre ?
-
Girdap nedir, neden oluşur sorularına önceki konumda cevap bulabilirsiniz. Fakat bu girdabın da önceki kadar olmasa da sıcak çekirdek karaktere sahip olduğunu söylemek isterim.
Bu gece boyunca özellikle Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası'nın kuzey kıyıları orta-kuvvetli şiddette DEK yağışları almaya devam edecek. Sabaha doğru girdabımız Karadeniz'de dönmeye ve büyümeye başlarken ilk ayak seslerini işitiyor olacağız. İstanbul, Kocaeli ve Yalova başta olmak üzere bu aralıkta daha organize ve şiddetli DEK kütleleri göreceğiz. Bu etap yaklaşık olarak sabah 6-7 saatleri gibi başlıyor.
Girdap dönmeye ve organize olmaya devam ettikçe bu DEK kütlelerinin kuvveti kademeli olarak artıyor olacak. İkindi ve akşam civarına kadar bu öncü kütleler rol oynayacak. Bu kütleler İstanbul ilinin genelinde etki gösterecek.
Girdap karaya yaklaşmaya devam ettikçe dönüş hareketi ile beraber hafif açılı bir kanca görünümü alan büyük bir kütle oluşuyor olacak. Akşam saatleri, özellikle saat 5-6 civarı bu kütle ve vorteksin ilk kısmı Boğaz hattı, Anadolu Yakası ve Kocaeli'nin kuzeybatısında etki gösteriyor olacak. Bu kanca kütlesinin etki alanı üzerinde mutabakat yok. UKMO neredeyse Sakarya'yı da kapsarken ICON daha dar alanlı, Şile civarında etkisi sonlanan bir oluşum vermekte. Bu detaylar saatler ilerledikçe netleşecektir.
Bu kütle vurduğu yerlerde çok sağlam yağış bırakacak. Boğaz hattı ve Anadolu Yakası'nda süresi daha kısa olsa da yağış yoğunluğu bakımından 24 Ocak ile benzer yağışlar bırakması olasıdır. Özel araçla yola çıkılmamalı, tedbirli olunmalıdır.
Zaman ilerledikçe, girdabın dönüş hareketi zayıflayacak, arkasındaki bulutlar kuzey-güney akslı bir bant halini alacak. Bu bant da özellikle Boğaz hattı civarında etkili olmaya devam edecektir.
WRF çıktıları da çıktıkça daha detaylı ve bölgesel analiz yapmaya devam edeceğim
Teşekkür ederiz hocam tahmininiz için
Peki Kadıköy-kartal hattı nasıl etkilenecek tahmini olarak?
-
Hocam Anadolu yakası Maltepe’de gece boyu DEK’ler etkili olacak mı?
-
Hocam Anadolu yakası Maltepe’de Vortex tahmini hangi saatler diliminde vurur ona göre eve geçicem ?
-
Geceye doğru rüzgar yönü değişecek, gece yarısından sonra DEK kütleleri hafifleyecek.
Anadolu yakası için nasıl olacak hocam?
-
forum.havaforum.com/attachment/151364/
Anadolu Yakası'nı etkileyeceğini belirttiğim bantta bulut tepeleri kızılötesi görüntü de vermeye başladı.
Uyarıdır, ikindi-akşam iş çıkışı saatlerinde Anadolu Yakası'nda işi yolculuğu olanlar özel araçlarını kullanmaktan kaçınsınlar, azami dikkat göstersinler.
hocam yaklaşık ne kadar sürüyor etki alanı ve gücü?