🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Al1han istanbul da temaslı takibi yapılsa , yani gerçek anlamda filyasyon yapılsa , herkes karantinaya girer , dışarıda insan kalmaz , hayat durur. Siz anlayın istanbul da ki vaka sayısını.

    Onu biliyorum hocam ama Sağlık Bakanının ve bazı kişilerin de özellikle süreci iyi yönetiyoruz demesini anlamıyorum, süreci iyi yönetiyorsan testin yapılacağı kişileri hasta sayısının her artışında niye kısıtlıyorsun kardeşim, günlük tabloda temaslı tespit süresi 12 saat yazıyor, temaslıyı aramıyorlar bile bu neyin 12 saati, süreci palavralarla yönetiyoruz

  • - SES Şişli Şube Başkanı: Yoğun bakımlarda yatak olmadığı için hastalar servislerde entübe ediliyor.


    - İstanbul, İzmir ve Ankara'daki hekimler, uzmanlar ve sağlık meslek örgütleri temsilcileri Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakım birimleri ve servislerin tamamen dolu olduğunu, özellikle İstanbul'da 112 acil servis ambulanslarının sürekli boş yatak aradığını ve bulmakta büyük zorluk çektiğini söyledi. Bu sağlık çalışanları, durumun vaka artışında zirve yaşanan Mart-Nisan aylarındakinden daha vahim olduğunu ve ülke çapında sıkı kapatma önlemlerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

  • Malum kışa geçiş mevsiminde olduğumuz için vücuttaki kırılganlıklar artıyor ve şifayı kapıyoruz. Bu yüzdende koronavirus olduğumuzdan şüphelenip hastaneye test yaptırmaya gidiyoruz. Bu yüzdende o sıra uzuyor. Hatta bazıları sıranın arkasına bakıyor ve görüyor ki sıra uzun gerisin geri eve dönüyor. Evde kendi imkanları ile iki gün istirahat ediyor üçüncü güne bişey kalmıyor. Bu aşamada ya bu kişi virüsün hiç bulasmadigi biri yada bünyesi güçlü olduğu için çabuk toparlıyor kendini.

  • Hadi vefat sayıları ve vaka sayılarında sürekli bir yerlerden kesiyorsunuz anladık, ağır hasta sayısını kesemiyorsunuz. Bu ağır hasta sayısına ulaşmış olmak korkunç. Günlük 500 ölü bildiren ülkelerin ağır hasta sayısı aynı seviyede bizimle. Şaka gibi bir durumun içerisindeyiz.

  • Bir ay sonra aşılamaya başlayacak ingiltere ülkeyi nerede ise kapattı. Bizim aşılamayı ne zaman yapacağımız belli değil. Çok kişinin canı yanacak tedbirler gecikirse.

  • Aralık-Ocak-Şubat-Mart dönemini yaşamadan bu seviyeye ulaşmak iyi değil.Bambaşka bir bulaş etkisi altında olduğumuz belli.Vefatlarımız çok yakında yeniden üç haneye erişecek gidişata bakıldığında.Ülke olarak yapılan açıklamalarda aşıya kanalize olunmuş durumdayız ancak bir an önce ek önlemlere ihtiyaç var.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Diyarbakır Tabip Odası: Hastanelerden aldığımız bilgilere göre, bazı günler 800'ün üstünde olmak üzere günlük ortalama 500-600 kişinin testi pozitif çıkıyor.

  • Arkadaşlar İstanbul'da gece yarısı bile ambulanslar geliyor durum gerçekten çok kötü maalesef ki ve benim gördüklerimi sizlere söylüyorum maske takmyan veya maskeyi çeken tutan çok kişi var tekrardan yasakların acilen gelmesi lazım yoksa 1 hafta sonraki hasta sayıları tahmin edilenden bile fazla olabilir

  • Bursa İl Sağlık Müdürü, günlük vaka sayısının 4.000'in üstüne çıktığını açıkladı...

    Bugün Bursa'da ki bir imalatçı ile görüştüm. Büyük bir fabrika orası ve o kadar çok covid vakaları var ki personel sıkıntısı çektiklerini söylediler.Bu rakamlar doğru olabilir Bursa için.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.