🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, kentteki günlük vaka sayısının 2 katına çıktığını söyledi.


    İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Her 100 kişiden 20-25'i pozitif çıkıyor.

  • Başka bir kurumda çalışan bir arkadaşımla konuştum. Onun çalıştığı odada 4 kişide çıkmış. :(3232 Durum baya ciddileşti. Çevremde çok sayıda duymaya başladım. :(3232

  • İzmir'in patlama yapacağı belliydi zaten :(3232. Özellikle deprem günü bütün şehir maskesiz iç içe girdi koronalılar da korkudan dışarı kaçtı her yere yaydı. Şu ana kadar iyi giden şehirlerden biriydik ama depremin vurması çok kötü oldu. İlerleyen günlerde 2. Ankara olacağız muhtemelen.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Arkadaşlar iki tane toplu taşımaya bindim, biri bağcılar kabataş tramvayı diğeri ise marmaray.

    Virüsün olmadığı zamanlarda bu kadar bir yoğunluk yoktu bu nasıl bir iş anlayabilmiş değilim. Sırtımdaki çantaya yer yoktu tramvayın içinde. Bir önlem almadan nereye kadar böyle gider ne düşünüyorlar bilmiyorum.

  • Biri beni aydınlatabilir mi: 80 milyona test yapılsa pozitifler tedavi edilse geri kalan devam etse olay çözülmez mi? Zaten virüsü yayılma sebebi belirti göstermeden hastalanan ve dolaşan insanlar değil midir? (80 milyon fazla olabilir ama şuanki test sayısı oldukça az bence)

  • Gözlemlerime göre çoğu sanayi tesisinde (küçük ,orta ,büyük) gruplar halinde corona karantinasına girenlerin , karantina süresi bitimi akabinde tekrar işyerlerine dönüşleri başladı. Hakim olduğum bölge , beylikdüzü-esenyurt-kıraç . Beylikdüzündeki bir tesiste 20 karantinadan sadece iki kişi kalmış süresini bekleyen. Arkadaşım ,karantinada olanların eksikliğini her gece mesaiye kalarak kapattıklarını söyledi.


    Yine yeğenimin çalıştığı iş yerinde (kıraç) o kadar çok vaka var ki ,imalat zor dönüyor. Yeğenim bu arada karantinadan geri dönüşlerin başladığını ,iş gücünün gir gide arttığını söyledi. Yeğenim 1,5 aylık süreçte 6.kez test oldu iş yeri tarafından.


    Acımasız kapitalizm bu işe de bir çözüm buldu. Sanayinin çarkları dönmeye devam ediyor ve dönecek.


    Sanırım bu devran böyle atlatılacak. Sürü bağışıklığı yüklendi ve çalıştı.


    Üzülelim mi ? Sevinelim mi? Yarın iş başı yapacağım tekrar . Ne olsa garibana ,işçiye oluyor. Mevzuyu korona arkasına işe başlamam olarak algılamayın . Ben zaten home office çalışıyorum çoğu zaman. Genel olarak sıkıntıyı anlatmaya çalışıyorum.


    Mesai saati düzenlemesi yapıldı adına esnek çalışma dendi. Bütün sanayi kuruluşları( buraya dikkat bütün sanayi kuruluşları) 07 de iş başı 17 de paydos yapıyor.

    bütün sanayi kuruluşları aynı saatte iş başı yaparak. Aynı saatte paydos edince ne oluyor ?

    Sabahları 7-8 arası olan yoğunluk 6-7 arasına, akşamları 18-20 arası olan yoğunluk 17-19 saatleri arasına kaydı. Peki servislerde düzenleme var mı? Yok. Full çakılı gidip geliyorlar. Metrobüsler ve minübüsler ha keza.



    Bu düzen sonucu iş yerinde karantinaya yakalanan işciler ,karantina süresi boyunca raporlu oluyorlar . Peki raporlu oldukları sürece hakedişlerinin tamamını alıyorlar . Tabiki hayır 3/2 sini alıyorlar yine mağdurlar.


    Garibanın yüzü gülür mü?

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()