🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün Dünya genelinde 289.029 vaka bildirilerek yeni rekor kırıldı.

    ABD 78.009 vaka 1.141 ölüm,

    Brezilya 58.249 vaka 1.178 ölüm,

    Hindistan 48.892 vaka 761 ölüm,

    Güney Afrika 13.944 vaka 250 ölüm,

    Meksika 8.438 vaka 718 ölüm,

    Kolombiya 7.168 vaka 287 ölüm,

    Rusya 5.811 vaka 154 ölüm,

    Peru 4.865 vaka 189 ölüm bildirdi.

  • Temmuz ayında 280 binlik rekor kırılıyor. Ekim gibi asıl beklenen 2. Dalgada günlük vaka 500 bin olur heralde. Maalesef azalmıyor bu bela. Avrupa’da bitti dedik yavaş yavaş onlarda da artmaya başladı.. Ülkemiz iyi olmakla beraber vaka sayıları hala istenilen rakama düşmedi ve önümüz kurban bayramı. Tek tesellim şu: çoğu insanda çok hafif seyrediyor. Peki ya ölüm gücü Yüksek bir virüs olaydı ? O zaman belki milyarlara ulaşan ölüm olacaktı. Şu bir gerçek ki insanoğlunun nesli pamuk ipliğine bağlı. Ama hala böbürlenip ders çıkarmıyoruz. Umarım bu yaşadığımız şerden hayır vesile olur.

  • Nisan ayından beri ölüm oranı yüzde 22lerden yüzde 6ya indi ama kışın bunun tam tersi olmayacağını kim garanti edebilir.

    17 lerden düştü 22 ye çıkmadı, düşme sebebi de vakaların hızla artması 70-80 bin vakalardan birden bire 300 binlere geldik

  • Rusya’dan Türkiye’ye gelecek yolculara mesaj

    Türkiye ziyareti planlayanlara tavsiyeler yayınlayan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Rus turistlerin ülkeye giriş esnasında vücut sıcaklığının ölçüleceğini, bu yüzden koronavirüs testine gerek olmadığını belirtti.


    Hayaller PCR testi gerçekler ateş ölçer :hfyeni (18):


    Cimri Rus turistler için verdiğimiz ayrıcalığa bak.Günlük tablolara bakmayı kesmiştim ne kadar doğru bir karar aldığımı bir kez daha teyit etti şu haber.

  • Ben tablodan çok bölgemdeki selaları dinliyorum.Düşük yüzdeli tanı kit olayı tam fiyasko.Bu örnekler olunca yerli ve milli görüşü de sekteye uğruyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Ben tablodan çok bölgemdeki selaları dinliyorum.Düşük yüzdeli tanı kit olayı tam fiyasko.Bu örnekler olunca yerli ve milli görüşü de sekteye uğruyor...


    Yalanlandı hocam bu iddaalar.


    Bakanlıktan o iddialara yalanlama: Koronavirüs testlerinin doğruluğunun düşük olduğu haberleri asılsız

    Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de kullanılan corona virüs testlerinin doğruluğunun düşük olduğuna, bakanlığın farklı birimlerindeki görev değişikliği ve ayrılmaların bu konuyla ilişkili olduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe de TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, PCR testinin güvenilirliğiyle ilgili hiçbir sorun bulunmadığını belirterek testin yüzde 90'ın üzerinde duyarlılığı olduğunu söyledi.


    DW Türkçe’ye konuşan halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ise, Bakanlığın ya da Bioksen’in yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.


    Bir testin geçerliliğinin testin duyarlılığı ve testin seçiciliği ile alakalı olduğunu ifade eden Hamzaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, hastalar içerisinde ne kadarının hasta olduğunu testin ortaya çıkarması duyarlılık, sağlıklı olanlar arasında ne kadarının sağlıklı olduğunu belirlemesi de seçicilik olarak tanımlanıyor. Buna göre test yapılan 100 hastadan 98’i pozitif çıkarsa testin duyarlılığı yüzde 98, 100 sağlıklı kişiden 93’ü negatif çıktığında ise testin seçiciliği yüzde 93 demek oluyor.

    Hamzaoğlu, PCR tekniğinde duyarlılık oranının yüzde 98’in üzerinde olduğu, ancak Covid-19 özelinde testlerin duyarlılığının dünya genelinde yüzde 40-60 arasında değiştiğini söylüyor.


    Söz konusu oranların Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklandığını ifade eden Hamzaoğlu, "PCR testi, dünya geneliğinde teknik olarak moleküler biyoloji alanında üretilmiş ve tanı koyma gücü en yüksek testlerden biri. Ancak Covid-19’a ilişkin testlerin duyarlılığı dünyanın hiçbir yerinde yüzde 90 değil" diyor.

    Bunun hastalık etkeninden kaynaklandığının düşünüldüğünü ifade eden Hamzaoğlu, "Birincisi, hastaların ağız ya da burnundan devamlı salınım olmuyor. Test yapılması bu döneme rastlayabiliyor. İkincisi, etkenin oldukça kırılgan olması nedeniyle bütün RNA’yı çıkaramıyorsunuz. Sonuçta klinik olarak tanı konup tedavisi başlayan Covid-19 hastalarında semptom bulguları olmasına, akciğer tomografisi çekilmesine, Covid-19’u gösteren uzun süreli zatürresi var olmasına rağmen 100 kişinin ancak 40’ı ya da 60’ında test pozitif çıkıyor. Bu nedenle dünya bunun üzerinden testlerin duyarlılığının nasıl artırılabileceğini tartışıyor" diye konuşuyor.

  • Vakaların arttığı Diyarbakır'da 370 kişinin günlük tedavi gördüğü pandemi hastaneleri doldu, taştı. Kentte son 2 günde 20 Sağlık çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı.

    Diyarbakır'da hergün 100'ün üstünde vaka açıklandığı belirtiliyor.

  • Dünkü tabloda Güneydoğu Istanbul'u geçmişti.Bugün açıklanan tabloda ise Istanbul'da düşüş devam ediyor ve Güneydoğu ile fark açılıyor.Güneydoğu'da nüfusa bağlı yayılım oranı hayli yüksek sanırım.Umarım sağlık sistemi yeterli olur oralarda..

  • Bu benim paylaştığım son, günlük koronavirüs tablosu daha ülkemizdeki tabloyu takip etmeyeceğim hergün aynı sayılar zaten değişen bir şey yok.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Bilim İnsanları önce koronavirüse yakalanıp iyileşen bazı insanlarda, bu hastalığa yeniden yakalanmamalarını sağlayan antikorların oluşmadığını tespit etti.

    Oldukça fazla sayıda kişinin bu durumda olduğu ortaya çıktı. Daha sonra ise birçok hastanın antikor geliştirmesine rağmen birkaç ayda bunların kaybolduğu tespit edildi.

  • Çin ne kadar doğru veri açıkliyorsa bizim ülkede o kadar doğru veri açıklıyor en doğru veri açıklayan ulkeler bana gore Amerika,Brezilya,Guney Afrika bu arada bütün Avrupa ülkeleri (Almanya hariç),Hindistan,Rusya da verileri güven vermiyor..

    Einmal editiert, zuletzt von Mert_35 ()