🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde berber ve kuaförlerin denetimini yapan bir görevlinin koronavirüs testi pozitif çıktı. İlçedeki 50 berber ve çalışanları karantinaya alındı.

    Kütahya Tavşanlı'da berberleri denetleyen sağlık çalışanının kendi koronavirüs test sonucu pozitif çıktı.

  • Sürekli berberlerin pozitif çıktığı ile ilgili haber çıkıyor. O Berberler yüzlerce insanla muhattap oluyor. Bunlara rağmen vaka sayımız az çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın vaka sayısının artmasını istemiyorum kimse de istemez tabiki ama size de ilginç gelmiyor mu ?

  • Sürekli berberlerin pozitif çıktığı ile ilgili haber çıkıyor. O Berberler yüzlerce insanla muhattap oluyor. Bunlara rağmen vaka sayımız az çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın vaka sayısının artmasını istemiyorum kimse de istemez tabiki ama size de ilginç gelmiyor mu ?

    Asemptomatik ya da farkında olmadan hafif semptomlarla geçiren vakalar çok fazla. Uzmanlar da zaten vaka sayısını 10la çarpın diyor sırf bu asemptomatiklerden dolayı. Belki bizler de kaptık farkında olmadan atlattık.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • İngiltere'de yayınlanan saygın tıp dergisi The Lancet'in son sayısında yayınlanan bir araştırma Covid-19'un semptomlar görülmeden yada semptomlar görülür görülmez çok bulaşıcı olabileceğini, bu durumun "Covid-19'u küresel olarak kontrol altına almayı başarmanın çok zor olabileceğini" belirtti.

  • Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Muş'ta bir ailenin verdiği iftar yemeğine katılan 13 kişinin test sonucunun pozitif çıktı. Siz ciddiye almazsanız korona affetmiyor.

  • Aydın Valiliği’nin aldığı tedbirler ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün çabalarıyla koronavirüsün yayılmasının önüne geçilirken olumlu tablo verilere de yansıdı. Alınan bilgiye göre Aydın’da bugüne kadar 9 bin kişiye koronavirüs testi yapıldı. Testlerin ardından 160 kişinin sonucu pozitif çıktı. Koronavirüs nedeniyle ilde vefat eden kişi sayısı 7 olurken bugüne kadar 128 hasta iyileşerek taburcu edildi. Hastanelerde solunum cihazına bağlı hastanın bulunduğu, yoğun bakımda ise sadece bir hastanın olduğu bildirildi. Kentte 18 Mayıs’ta 315 testin yapıldığı ve sadece bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığı görüldü.

    Günlük vaka/test oranı %0,3

    Toplam vaka/test oranı %1,7

    Vefat oranı %4,3

    Aktif vaka 25

    Nüfus 1.110.972

  • Diğer illeri bilmem ama özellikle İstanbulda hem maskesiz sokağa çıkma yasağı gelmeli, hemde maske nasıl takılır öğretilmeli çünkü adam maske takıyor ama burnu açıkta..


    Geçen şahit olduğum bir durum; yaklaşık 5-6 metre önümde yürüyen bir abi, durdu maskeyi sol kulaktan çıkardı tüm gücüyle sokağın ortasına hapşırdı, sonra maskeyi geri takıp devam etti.. Demem o ki bu tarz adamlar var bu ülkede, maske tak desende takmaz, taksa yamuk takar..


    Şehirler arası yolculuk içinde kesinlikle İstanbul için süre uzatılmalı, 15 milyon nüfuslu bir şehir ve yolculuk açılırsa ben malımı tanıyorum, köye gidenler, memlekete hareket edenler, yazlıklara akın edenlerle doluşacak her taraf ve bu arkadaşlar gittikleri her yere yayarlar..Günlük vaka sayısını 500 ün hatta 300 ün altına düşürmeden İstanbuldan şehirler arası yolculuğa izin verilmemeli..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Koronavirüs salgınına karşı tutumundan dolayı eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü'ne çok sayıda devletin onayıyla uluslararası soruşturma açıldı.