🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tamamen saçmalık .. bir salgının aşısı yoksa nasıl bitebilir ? Grafikte dip görüyor neredeyse.. Sözüm ona hani 1 vakadan geldik ya buralara nasıl olurda Mayıs sonu onca tedbir kalkınca vaka sayısı azalabilir yada durma noktasına gelir . Singapur kendine simüle ettirsin bence azıcık tedbiri bırakınca neler olduğunu en iyi kendileri gördü çünkü , algı rehavet en sevmediğim ikili oldu şu bir aydır ..

    Salgın mayıs sonunda bitecek tüm önlemler kalkacak, 2019daki hayatımıza geri döneceğiz tarzı konuşanlara bunu anlatamıyoruz.Ya virus kendisini zararsız hale mutasyon geçirtecek yada aşı çıkacak.Bu ikisinden birisi olmadan normale dönüş imkansız.Önlemler ile günlük hayatı yaşamaya mecburuz.Önlemlerin hepsini şuan hiçbir ülke kaldırmaya yeltenemez.Bazılarını sadece yumuşacataklar.En basitinden sosyal mesafe,maske ikilisi günlük hayatın bir klasiği haline gelmeli en az 6 ay.Bunları söyleyincede felaket tellali ilan ediliyoruz.Salgının başlangıcında da böyle böyle olabilir dediğimizde "abartıyorsun yeaaa" diyordu bunu söyleyenler.Önlemlere uyan insanlar sayesinde salgın vaka sayısı düştüğünün farkında değil bu hiçbirşeyi ciddiye almayan tipler.Kendilerinin virus kapmamasının nedeni kurallara uyan insanlardır.

  • avrupadan guzel haberler gelmeye devam ediyor..neredeyse tum ulkelerde gunluk vaka olum sayisi dusuyor..

    İtalya bir zahmet düşsün hocam 7/24 full karantina uyguladıkları halde 2.300 vaka çok bence.Önlemleri azıcık azaltsınlar direk 2.dalgayı yer bu kadar önleme 2,300 vaka veren bir ülke.

  • İspanya İtalya onca önleme rağmen bence hala kötü . Ama kötünün iyisi . İtalya'da bugün attığım haberde gördüğünüz üzere normalleşme sürecine girecek Mayıs itibariyle . İspanya İtalya Almanya'yı yakından takibe alalım Mayıs ikinci haftadan itibaren . Tedbir kaldırmanın sonuçlarıni onlardan izleyeceğiz ilk . Sonra sıra bize gelecek ..

  • O zaman test vaka oranı yapmaya gerek yok bakmasak daha iyi.

    Birde şu var test yaptırılan insanların çoğunun zaten iki gün sonra sonucu da çıkıyor . Yani bu verilen vaka sayısının atıyorum yüzde kırkı iki gün önce test olanlar . Karışık yani ben neden oran yaptıklarını anlamıyorum bu iki unsur varken . Dikkat edilmesi gereken vaka sayısı

  • Birde şu var test yaptırılan insanların çoğunun zaten iki gün sonra sonucu da çıkıyor . Yani bu verilen vaka sayısının atıyorum yüzde kırkı iki gün önce test olanlar . Karışık yani ben neden oran yaptıklarını anlamıyorum bu iki unsur varken . Dikkat edilmesi gereken vaka sayısı

    Anlamayacak bir durum yok. 30.000 testte 2000 vaka vermek var; 40000 testte 2000 vaka vermek var. 2 gün önce olması sadece erteleme yapar. Siz toplam vaka sayısını takip edebilirsiniz, oranı takip edenlere laf atma mecburiyetinde değilsiniz. Test sayısı ve oranı biz önemle takip ediyoruz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()