🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ekonomiyi saglik kapasitesinin gucune bagli acabilirler. Yani turkiye gunluk 3000 vakayi kaldiriyorsa bu seviyelerde tutmaya calisip ekonomik faaliyetler devam edecektir.


    Kimse sifirlanmasini beklemesin. O iş aylar alir. Hem sifirlansa ne olacak. Ucuslar acilacak tekrardan vaka gozukecek. Kisaca bu virusle yasamak zorundayiz.


    Fazlada kafaya takmak iyi degil. Fiziksel sagligi koruyacagim diye ruhsal sagliktan olmayin.

  • Daha önce yazan arkadaşların belirttiği gibi ,20 yaş altı evde ,65 yaş üstü evde , 20-65 yaş arası bilinçli vatandaşımız evde. Yani ortalama nüfüsumuzun % 40 ı dışardayken , peak noktasına ulaştığımıza ve yatay seyire seviniyoruz .


    20 yaş altını , okulları açtığınız zaman , tap taze olarak , günlük 2-3 bin vakanın arasına salacağız . Yaşlıları daha ne kadar evde tutacağız.Bayram geliyor , yaz geliyor şehirler arası dolaşımı nasıl engelleyeceğiz. Günlerdir konuşuyoruz çarklar dönecek diye . Hangi firmaya sen açma tesisi bekle diyeceğiz.


    ülkemizin handikapı ,ekonomi ve normalleşme savaşına hiç katılmamış , şu ana kadar hesapta olmayan , evlerde bekleyen 30-40 milyon vatandaşın , önümüzde ki günlerde rutin günlük hayata başlayacak olmasıdır.


    İkinci dalga kesindir ve buna bağlı olarak bizi yönetenler , sıradan vatandaşın yaptığı bu basit hesapları , önceden yaparak , olası senaryoları değerlendirmişlerdir diye umuyorum.

  • İstanbul'da neredeyse tüm fabrika ve iş yerlerinde Covid-19 vakalarına rastlandı.Teyit edilen bilgilere göre 3.544 işçi koronavirüse yakalandı ve 2.902 işçi şüpheli olarak karantinada.Hayatını kaybeden işçi sayımız 34.(İH)

  • ABD'li doktorlar 'koronavirüs parmakları' adını verdikleri yeni bir koronavirüs semptomu daha keşfetti. Bilim insanlarına göre mavi veya mor renge dönüşen ayak parmağı lezyonu hastalığın erken belirtisi olarak ortaya çıkıyor.(GZT)

  • Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'dan Rus halkına: Bu sene yurtdışı seyahatlerinizi unutun.


    Ülkemize en çok Rus geldiği için bizide ilgilendiren bir açıklama.

    Zaten şu durumda hava yolları açılsa bile gelecek aylarda hangi aklı yerinde olan turist yada başka biri gelirki ülkemize yada başka bi yere çok zorunlu kalmadıkça. Mayıs ve Haziranın yarısını unutsunlar dedikleri gibi bi ihtimal Temmuz ayı civarı düzelme olabilir ve uçuşlar başlayabilir tekrardan tabi iyice azalırsa hastalık.

  • Zaten şu durumda hava yolları açılsa bile gelecek aylarda hangi aklı yerinde olan turist yada başka biri gelirki ülkemize yada başka bi yere çok zorunlu kalmadıkça. Mayıs ve Haziranın yarısını unutsunlar dedikleri gibi bi ihtimal Temmuz ayı civarı düzelme olabilir ve uçuşlar başlayabilir tekrardan tabi iyice azalırsa hastalık.

    Tüm Dünya için geçerli şuan bu durum belli bir azınlık hariç hiç kimse gereksiz harcanma yapmak istemiyor.En önemli 3 şey var harcama yapilabilecek.Sağlık,gıda ve barınma

  • Türkiye koronavirüse karşı büyük bir mücadele verirken bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normale dönüş planı kapsamında turizm sektörünün öncelikli olduğunu söyledi. Hükümet, yaz tatilinde turizm sektörünün yeniden toparlanması için yol haritasını çizmeye başladı.


    NELER YAPILACAK


    Buna göre; bu yaz oteller yarı kapasitesiyle hizmet verecek. Tatilcilerin denize girdiği sahillerde şezlong sayıları yarı yarıya düşürülecek. Otellerin, aileye özel bina seçeneği sunmasına imkan tanınacak. İşletme girişlerinde sağlık kontrolleri yapılacak. Kafe ve restoranlarda sandalye sayısı azaltılacak, oturma düzeni yeniden şekillendirilecek. Oteller ilk müşterilerini haziran ayında almaya başlayacak. Tatil bölgelerinde sosyal mesafeye uyulması için sık sık uyarılar yapılacak. Eğlence mekanlarında izdihamların yaşanmaması için işletme sahiplerine uyarılarda bulunulacak. Otellerde açık büfe sistemine son verilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında her otelde 7 gün 24 saat doktorun bulunması zorunlu hale gelecek. Bu dönemde belediyelere de önemli görevler düşüyor. Kentlerde ulaşım araçlarını kullanacaklar için belirli noktalara dezenfektanlar yerleştirilecek. Paketlenmemiş ürünlerin satışı engellenecek.


    Bu kurallar varken uygun fiyatlı tatil yerli turiste bile imkansız.Bu kadar kısıtlamaya üstüne korana tehdidini göze alıp tatile gidenleri alkışlarım.

  • Silverhand yığılma olacak aklına şaşma 😂 bu demek oluyor ki şehirlerarası ulaşım açılacak ? Doğru mu çıkarım yapıyorum 🙄 rica millet ile yazlık yerleri tutabilene aşk olsun çok farklı manzaralar göreceğiz . Bilim kurulu üyesinin denizden havuzdan korona bulaşmaz demesinden anladık zaten olacakları . Hafta başında yavaş yavaş halka alistirdilar olacak süreci ...

  • Silverhand yığılma olacak aklına şaşma 😂 bu demek oluyor ki şehirlerarası ulaşım açılacak ? Doğru mu çıkarım yapıyorum 🙄 rica millet ile yazlık yerleri tutabilene aşk olsun çok farklı manzaralar göreceğiz . Bilim kurulu üyesinin denizden havuzdan korona bulaşmaz demesinden anladık zaten olacakları . Hafta başında yavaş yavaş halka alistirdilar olacak süreci ...

    Denizden havuzdan korana bulaşmaz tabiri tamamen yanlış.Diamon Princess gemisinde havuzdan ve havalandırmadan bulaştığı kanıtlamıştı.Gelde anlat işte.

  • Turizm için şehirlerarası ulaşım serbest bırakılırsa yandık biz burada. Kısıtlama geldiğinde bile yazlık bölgesinde oturan bir akrabamız herkesin doluştuğunu ve marketlerdeki rafları da en çok boşaltanların yazlıkçılar olduğunu söylemişti.