🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam göz ucuyla baktım makalenin "result" yani sonuç kısmında ve son kısmında doz oranlarıyla hastalığı hafif geçirenlerin olduğu belirtilmiş ancak bu artan ilaç dozu miktarıyla orantılı imiş. Bide bu henüz faz2 kısmında yani henüz gelişme aşamasında bir ilaç..

    teşekkürler hocam.

  • Benim bir buçuk ay oldu hocam:)--

    Eylülün sonuna doğru azalan vaka sayıları tekrar fırlamaya başladı. Yarın ki gruptan iki ögrencimin ailesi temaslı karantinasında. 2 hafta öğrenciler yok.

    Ben de öğrenciyim ve dershaneye gitme mecburiyetim var sınav hazırlığı falan yüzünden, hocaların da konuştuğu ve bizim de gördüğümüz her sınıf 3'er 5'er kişi karantinaya girmeye başladı. Bir öğrenci taşıyıcı olarak götürmüş. Kardeşi,annesi,babası ve diğer akrabalarından da 3 kişi karantinadaymış. Bu iş böyle nereye kadar gider merak konusu :rolleyes:

  • Hocam rus turist kısmını okuyunca aklıma geldi. Geçen hafta ödeme almak için eminönü’ne gittim. Turist sayısı epey artmış durumda. Pandemi sürecine göre baya artmış. Turistlerin büyük çoğunluğu bulgarlar. Hem balat’ta ki kiliseye ziyarete hem de değerlenen paraları nedeni ile ticarete geliyorlar. Gelirken ne gibi uygulamalar var bilmiyorum ama gerçekten kontrol ediliyorlardır umarım.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Sosyal medyada Çin aleyhine açılan bir tag görmedim duymadım

    Açıldıysa da küresel bazda karşılığı olmadı

    İnsanlar ancak birbiriyle uğraşıyor

    Oysa ki Çin tüm dünyanın nefret ettiği bir devlet olmalıydı ve ciddi ve adı konmuş bir ambargoyla ekonomisi batırılmalıydı( Trumpın ki de lafta tırışkadan tehdit) , DSÖ de komple istifa etmeliydi

    Hiç biri olmadı , bu bile virüsün yapay olduğunun bir ipucu olabilir

    Onlara verilecek en büyük ceza bu hastalığın adının kendileri ile anılması olmalıdır , bundan sonra herkes covid 19 yerine Çin Virüsü derse 100 yıl sonra bile böyle anılır.

  • Yarın benim için de okul başlıyor 5lere dersim var. Çift maskeden başka yapacak bişey yok.Rabbim kolaylık

    Benimde kardeşim 5.sınıf yarın başlıyor.Çok tedirginim diyor.Bakalım neler olacak hocam nereye kadar böyle gidecek.Bir yere kadar gider ondan sonra çıkmaz sokağa girer, bu iş tedbirlere kadar gider.Kolay gelsin dikkatli olun hocam.

  • Yarın benim için de okul başlıyor 5lere dersim var. Çift maskeden başka yapacak bişey yok.Rabbim kolaylık versin.

    Hocam allah yardımcınız olsun tedbiri hiç bir zaman bırakmayın. Bence öğrenciler için tehlike daha büyük .öğrenciler için derken kastım aileleri.

  • ABD'de seçim günü neler olacak merak ediyorum

    Eğer bu Covid insan yapımıysa ve kaos amaçlı çıkartıldıysa o seçimlerde büyük olaylar şaibeler ve karmaşa beklerim

    Kaldı ki bu Trump denilen adam yenilse de o koltuktan inmez , Amerika’da zaten virüs kontrolden çıktı günde 100 bin vakayla.

    Sosyopolitik bir karışıklık çok daha kötü sonuçlara yol açacaktır

    Küresel dengeler açısından umarım şu Pandemi ortamında öyle bir karışıklık olmaz

  • Yarın benim için de okul başlıyor 5lere dersim var. Çift maskeden başka yapacak bişey yok.Rabbim kolaylık versin.

    Bafrada hangi okuldasınız hocam? Biz, 31 Ağustosta sekizler ile başladık sonra da tüm kademeleri açtılar. Çift maske artı siperlik yapıyorum. Teneffüsler dahil okul içinde ders harici durmuyorum. Camlar sürekli açık ders esansında. Başka da yapacak bir şey yok maalesef. Allaha emanetiz.

  • Bafrada hangi okuldasınız hocam? Biz, 31 Ağustosta sekizler ile başladık sonra da tüm kademeleri açtılar. Çift maske artı siperlik yapıyorum. Teneffüsler dahil okul içinde ders harici durmuyorum. Camlar sürekli açık ders esansında. Başka da yapacak bir şey yok maalesef. Allaha emanetiz.

    Sizede kolay gelsin Allah yardımcınız olsun hocam.

  • Bafrada hangi okuldasınız hocam? Biz, 31 Ağustosta sekizler ile başladık sonra da tüm kademeleri açtılar. Çift maske artı siperlik yapıyorum. Teneffüsler dahil okul içinde ders harici durmuyorum. Camlar sürekli açık ders esansında. Başka da yapacak bir şey yok maalesef. Allaha emanetiz.

    Mustafa Kemal Ortaokulundayım hocam. Sadece 5lerim var 3 tane. 18 saat yüz yüze eğitime başlıyorum.

  • Mustafa Kemal Ortaokulundayım hocam. Sadece 5lerim var 3 tane. 18 saat yüz yüze eğitime başlıyorum.

    Kolay gelsin hocam, ben 24 saat + 4 saat kursa gidiyorum. Dersler, kurs hariç 30 dk olduğu için biraz daha dayanılabilir oluyor. Kursta yine normal 40 dk işliyoruz. Çift maske hem öğrenciler hem bizler için de çok zor oluyor hele de gözlük kullanıyorsanız buhar ayrı bir dert ama maalesef yapacak bir şey yok. Görevimiz bu. Sağlığımızı, kendimizi, öğrencilerimizi korumaya çalışarak devam edeceğiz. Hepimize kolay gelsin.

  • Sanırsınız ki eğitimde dünyada bir yerlerdeyiz.Fen matematik kimya doğru ortalaması 5 i geçmeyen üniversite sınavlarımızdan belli oluyor.Ne aşkdır bu böyle eğitim ve öğretim adına!

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Ben şu ana kadar yakalanmayanlara ev yapımı elma sirkesini mutlaka ama mutlaka öneriyorum. Boğaz bölgesi için doğal bir temizleyici. Edinin ve günde 2-3 kez gargara olarak uygulayın.

  • Asya kökenli Kawasaki hastalığının koronavirüsle birlikte Türkiye'de artışa geçtiğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, yoğun bakımda yatan çocuklar var. Vakalar daha da artarsa ölümcül sonuçları olur, dedi.

  • Onlara verilecek en büyük ceza bu hastalığın adının kendileri ile anılması olmalıdır , bundan sonra herkes covid 19 yerine Çin Virüsü derse 100 yıl sonra bile böyle anılır.

    50-100 milyon kişinin ölümüne neden olan İspanyol gribi için ABD'ye, HIV virüsü için Batı Afrika'ya, Mers virüsü için Ortadoğu'ya, domuz gribi için Meksika'ya ne yapalım?

  • Arkadaşlar abim pozitif çıktı bende temasli olduğum icin benide karantinaya aldilar evde kal sakin cikma biz geleceğiz dediler. abim ilk testini 24 ekimde yaptirmisti negatif cikmisti sonra tomografode birsey cikmamisti ama bu sure zarfinda ara ara ates titreme sirt agrilari yasiyordu gecmiyordu dun en son bir daha yaptilar bugun pozitif olduğunu öğrendik bakalim bende bir belirti olacakmi evde oglum var daha 7 aylik onun icin endiseleniyorum en çok