🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Prof Chris Whitty "NHS(Uluslar arasi saglik orgutu) son derece hazirlikli ve enfeksiyonlar ve hastaliklari yonetmeye yeterince alisik. Biz zaten su anda daha fazla yayilmasini onlemek icin hastanin kimilerle temas ettigini hizlica belirlemeye calisiyoruz.


    "Bir suredir corona vakalarina karsi hazirlaniyoruz ve bu hastalik icin saglam onlemlerimiz de var aninda cevap verebilmemiz icin. "


    Ayni zamanda: Cin'de salgin ortaya cikip " tum ihtimallere karsi hazir oldugumuza emin olmaliyiz"durumunu ortaya koydugundan beri dunya saglik orgutu ve uluslararasi orgutlerle ingiltere'nin yakin bir sekilde calistigini da ekledi.

  • arkadaslar tamam hos bır durum degıl bu surec ama bırazda abartılmak ıstenıyor.zaten dunyada her gun bınlerce kısı grıpten dolayı ölüyor..bu işin içinde umarım baska hesaplar yoktur..

  • divane Bence de bu virüsün arkasında biraz ihtimal dışı gibi gözükse de Amerika'nın Çin hegemonyasına yıpratma amacıyla yapmış olabileceği bir hamle olabilir.Zor ama ihtimal dahilinde..

  • Fransa'da bir çok dükkan kapılarına "Çinliler giremez" şeklinde yazılar asmaya başlamış.Dünya genelinde Uzakdoğululara yönelik ırkçılık artış gösterecektir

  • Fransa'da bir çok dükkan kapılarına "Çinliler giremez" şeklinde yazılar asmaya başlamış.Dünya genelinde Uzakdoğululara yönelik ırkçılık artış gösterecektir

    Normal özellikle Avrupada bu tür olaylar artarak devam edecektir eğer virüsün aşısı felan bulunmazsa.

  • Virüsün yayılma hızı 2 gündür belirgin şekilde yavaşladı. 1.25x'lere düştü artık Subat sonunda 57 milyon hasta gösteren senaryoların gerçekleşmesi düşük ihtimal.

  • Taksicinin yaptığı önlem aslında sonuçta Çinde olmuş olay ama oda hastaneye gideceğini söylüyor indireceğine hastaneye götürmesi çok daha iyi olurdu ama o adamda taksiye bineceğine bi ambulans felan arasa daha makul olurdu.

  • Alıntıdır


    1- şu an bu virüsten ölen kişi yaklaşık 200 civarında ve bir kaç bin kişi de ölüm döşeğinde. son 30-40 yılda benzer virüslere karşı aşı geliştirildi ve ölü sayısı 5-10 binde tutulabildi. panik yapmanın virüsün yayılmasına bir etkisi yok.



    2- ancak, şu ana kadar bu virüse karşı bir aşı geliştirilemedi ve 14 günlük kuluçka devresi nedeniyle şu an kaç kişi enfekte oldu ve virüsün yayılma hızı sağlıklı olarak tespit edilemiyor.



    3- virüs eğer resmi rakamlarda belirtildiği gibi yayılmaya devam eder ve bir kaç hafta içinde bir aşı geliştirilemez ise 1 mart’a kadar yaklaşık bir milyar kişinin enfekte olacağı tahmin ediliyor. bir kaç ay içerisinde çok büyük felaketlere uğrama ihtimali yok değil (mesela 1918’de ispanyol gribi, aşı bulunması biraz gecikince dünya nüfusunun %5’ini öldürmüştü. bugün yaklaşık 450 milyon kişi ediyor)



    4- bu yüzden, biraz temkinli davranın ve kalabalık yerlerde mümkün olduğunca bulunmayın, bol bol elinizi yıkayın, dokunduğunuz yerleri kolonya/alkolle temizleyin, mümkünse vitamin-mineral tabletleriyle vücut savunmasını destekleyin ve karaborsaya düşmeden önce bir miktar kaliteli yüz maskesi edinin. süreç çok hızlı işliyor ve bir süre sonra panik başlayabilir.

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • hocam 1 milyar abartı bence bir milyonu geçmez şuanda tüm dünya aşı üstüne yoğunlaştı en geç şubat sonu hallolur

  • 1 milyar sayısı çok abartı.Kıyamet senaryosu oluşturmayı çok seviyor sosyal medya.Orta Çağ'daki kara vebaya neden olan bakteriyi şuan basit bir antibiyotik bile etkisiz hale getiriyor eskiden teknoloji olmaması yüzünden büyük kıyımlara neden oluyordu bu tarz salgınlar.Ayrıca Çin'in yapmış olduğu karantina ve diğer ülkelerden vatandaşlarını geri toplamaya başlaması yayılma hızını yavaşlatacaktır ki virusun DNA'si çoktan çözüldü ve ilaç için çalışılmaya başlandı ilk başta ilaçın daha sonra aşının çıkacağı bilgiler dahilinde.