🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hazirandaki 2 Önemli Sınavı Nasıl Yapacaklar Merakla Bekliyorum

  • Bazı eşyalarım yurtta kaldı yurt temizlenecek dediler dolaba atmıştım gidip alacağım ama uygun vakit bulamıyorum umarım bir şey olmamıştır

  • Okullar, eğitim-öğretim zaten tüm dünyada sorunlu, artık on kat daha sorunlu ve sosyal mesafe kuralıyla bilmemneyle içinden çıkılmaz, korkunç bir hâl alacak. Mesela ilkokul çağındakilerin kurallara uymasının çok güç olduğundan defalarca bahsedildi ancak 12-18 yaş arasında da pek çok problem çıkacaktır. Bin türlü disiplin sıkıntısı olan okulun birinde bir tanesi çıkıp öksürür, kasten tükürür sonra da "Filanca okulunda/lisesinde korona vahşeti: 1000 vak'a!" başlıklı haberleri okuruz buralardan. Hop okulları bir daha kapattık olur.


    Pekâlâ. Bu, korkunç bir senaryoydu. Okulları bugün talebeler için bir nebze çekilir hale getiren nedir? Arkadaşları ve küçük bir kesim için de öğretmenleri. Sosyal mesafe ve maske kuralıyla zaten duygularını aktaramayan en az 20 kişiyi bir yere tıkıp, belki virüs saçmamaları için konuşmalarını bile engelleyip (havalandırması yetersiz, kapalı bir ortamda bunların da %100 koruyucu olduğu kesin değil) sosyalleşmenin de sıfıra indiği okulu açmak öğrenciye ekstra eziyetten ve sağlık sistemine yükten başka bir şey olmaz.


    Yaz mevsiminde toplumsal bağışıklık da deneyemeyeceğimize göre.


    Yakından hali zaten kötüyken uzaktan hali de en iyi ihtimalle vakit kaybı. Öğrenim zaten zordu öğrenciler için, bundan sonrasını artık düşünmek dahi istemiyorum.

    2 Mal editiert, zuletzt von nevakar ()

  • Anne,babalara çok iş düşüyor ama emin olun birçok anne baba çocuğunun eğitimiyle doğru düzgün ilgilenmiyor bu uzaktan eğitim sürecinde hepsi ortaya çıktı. Velilerin peşinde koşmak o kadar yıprattı ki anlatamam, gecem gündüzüme karıştı ödev gönderiyorum öğrenciler farklı farklı saatte dönüş yapıyorlar. Sürekli iletişim halindeyiz. Okulda kafa yorgunluğum bu kadar olmuyordu planım ve saatlerim belli yapmam gerekenleri yapıp bitiriyordum işimi.

    Dediğim gibi ilgisiz velilerin çocuklarınında uzaktan dahi olsa eğitim alamamasıda dert oluyor,canımı sıkıyor. Malesef kendi özelimde konuşacak olursam öğrencilerimin %40 ile hiç iletişim kuramadım,özellikle velileri aramama,mesaj atmama rağmen birebir.

    Birde siz ilkokul 1 leri düşünün okulların açılmamasıyla 1 yılları gidecek,her anne baba okuma yazmada bilmiyor malesef, bilsede ilgi yok.

    Tabi önce sağlık.

  • arkadaslar okullar eninde sonunda acilacaktir.eylule kadar daha cook var.mutlaka bir formul bulunur..asi 5 sene bulunmadi diyelim?akil mantik isi olabilir mi 5 sene okullarin kapali olmasi.abd kafasina gire aciklama yapan bir ulke.onlarda mecbur acacaklar..

  • Tutmadığı halde yaklaşık 1 aydır aynı şekilde yorum yapıyorsunuz,

  • ABD'de tedavide kullanılan ilaçların tehlikeli, ölüm oranını yükselttiği açıklaması yapılmıştı doğru galiba, 2 gündür ciddi azalış var ölüm sayılarında

  • ABD'de tedavide kullanılan ilaçların tehlikeli, ölüm oranını yükselttiği açıklaması yapılmıştı doğru galiba, 2 gündür ciddi azalış var ölüm sayılarında

    Ben abd nin ölüm sayılarına inanmamaya başladım 1.1 milyonu geçik aktif vaka var son bi kaç gündür acayip düşük geliyor.

  • Ben abd nin ölüm sayılarına inanmamaya başladım 1.1 milyonu geçik aktif vaka var son bi kaç gündür acayip düşük geliyor.

    1-2 gün daha beklemek lazım bakalım yükseliş olucak mı, olue büyük ihtimal 470 dediğiniz gibi inanılacak bir yanı yok

  • ABD'de tedavide kullanılan ilaçların tehlikeli, ölüm oranını yükselttiği açıklaması yapılmıştı doğru galiba, 2 gündür ciddi azalış var ölüm sayılarında

    Her pazar ve pazartesi vaka sayıları düşük geliyor ölümlerde öyle yarından sonra durum ne olacak bakacağız.

  • Trump aktif vaka sayısı azalıyor demişti 2 3 gün önce ama ben azalış görmedim :)

    Aktif vaka sayısında eskiye göre azalış var biraz evet ama 2 hafta önceye kadar 800 bin civarı test yaparken son 1 haftadır felan 400 bin civarı test yapıyorlar vaka sayısı ondan düşük geliyor

  • Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi'nin yaptığı ve Mayıs ayında güncellediği araştırmada yapay zeka aracılığıyla salgının Türkiye'de Ekim ayına kadar bitmeyeceği belirlendi.

  • Sözüm meclisten dışarı olsun. İyi olan hiçbir şeye inanmayan bir ekip var ya bilerek yapıyorlar ya da insan psikolojisi. Bunu twitterda çoğu sayfa da yapıyor. Ben her şeye inanma taraftarı değilim ama sürekli fellaket tellağı yapan ekipte de değilim.Şahsen tek inanmayacağım veriler çinin verileri onlarda birazcık kapalı kutu oldukları test sayılarını paylaşmadıkları vs ama bunun dışında verilere inanmamak için bir kanıt gerekiyor kendi görüşüm tamamen.