🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle geçmiş olsun, 2 Ekim 2020 tarihinde henüz termometre ile ateşim yok iken aynı gün ağzımda maske varken nefesimden gelen farklı bir ısının olduğunu hissettim, faranjit oldunuz mu daha önce bilmiyorum ama önce bir içten sıcak hava üfürürsünüz sonra ateşiniz çıkar, öyle bir başlangıç oldu, aynı günün akşamı bağırsaklarımda güçlü bir gurultu oldu ama dikkat çekici boyutta, aynı gece uyku anında birkaç defa uyandım ateşim var gibi hissettim, 3 Ekim sabah kalktığımda 37,4 civarıydı, bağırsaklarımda hareket var ama henüz ishal değildim. Nolur nolmaz diye bu hafif semptomda gittim test oldum. Sonuç 5 Ekimi 6 Ekime bağlayan gece açıklandı. O süreci beklerken aynı gün ayıptır söylemesi börek yapmıştı valide ağzıma attım, yarım saat içinde ishal patlayıverdi. Ertesi gün 4 Ekim sabahı kahvaltı için odamda ağzıma ilk lokmayı attım, o an anladım ki ben covid 19 um. çünkü attığım ilk lokma ile hiçbir tat almadığımı farkettim. hatta yanımda sevdiğim kuş lokumu vardı. ağzımı su ile çalkalayıp teyit amaçlı ondan attım, ondan da alamayınca pozitif olma olasılığının yüksek olduğunu düşündüm. Tabi ben sonucu bekliyorum halen 5 Ekim oldu kimse aramadı. Artık sanırım yanlış düşündüm hasta olsam ararlardı diye düşünüyordum. Bu arada 5 Ekim de boğazımda gıcıklanma ile başlayan öksürük hissi çıkmaya başladı. Öksürmemek için kendimi oldukça zorladım. Öksürsem devamı gelecek diye korktum. 6 ekim'e geldiğimizde saat 00:10 civarı arkadaşımla görüntülü konuşuyoruz, şakalaşıyoruz artık açıklanmadı hala filan diye derken bi bakayım dedim uygulamaya, o an pozitif ibaresini görünce başımdan aşağıya soğuk sular döküldü. Yarım saat sonra filyasyon ekipleri gelecek evden çıkmayın mesajı geldi. Öğlen gibi geldiler. İçeriye hiç girmeden 5 günde bitecek ilacı verdiler. İlacı bitirdim bugün 13 Ekim. Kendimi iyi hissediyorum. Tat alma duyum 9 Ekim de geri geldi. Ama bu sefer de kronik sinüzit akıntım başladı. O da ayrı bir durum tabi. Kısaca benim semptomlarım bu şekildeydi. Annemle birlikte yaşıyorum. Bir kaç gündür onda da sürekli aşırı koku var şikayeti, iştahsızlık halsizlik durumu mevcut. Bugün filyasyon ekipleri gelip test yaptılar. Umarım onda da çıkmaz. ..Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Dostum okurken çok üzüldüm çok geçmiş olsun bu bilgilerinle bizide çok iyi bir şekilde aydınlattın teşekkür ederim.

  • Koronavirüs gençlerde ve çocuklarda genellikle hafif ve asemtomatik geçirildiği için virüsün davranışında; daha fazla bulaşan fakat daha az öldürücü ihtimali mevcut bana göre. Yani bir nevi mutasyon diyebilirim. virüsün ilk çıktığı andan itibaren bugüne kadar olan zamanda ölüm oranlarında azda olsa azalmalar mevcut tabi tedbirlerde var bu işin içinde fakat özellikle son 1-2 ayda çocuklar ve gençlerde daha çok bulaşmaya başladı. Bakalım neler olacak.


    Umudumuz Aşı ve mutasyon.

  • illaki belirtileri yazdığından beri kendimden aşırı bir şekilde şüphelenmeye başladım. Geçen hafta senin geçirdiğin belirtilerin hepsini geçirmesem de ağızdan ateş üfürme, bağırsakta gurultu, ishal bu üçünü yaşadım ama ateş veya öksürük yaşamadım.

  • Tipi54 geçmiş olsun

    en geç bu gece yarısından sonra e nabıza düşüyor pozitifsen erkenden düşer negatifsen biraz geç düşüyor

    Zaten pozitif çıksan sağlık bakanlığı aile hekimin arıyor.

  • Sağol dostum sabaha kadsr düşmez ise negatiftir yani dogrumuyum ?

    Değişiyor hocam o, mesela amcamlar pozitif çıkmıştı ama 2 günde belli olmuştu sonucu, yani hemen bu gece çıkıcak diye bir şey yok ama evet negatifse daha sonra çıkıyor sonuç, geçmiş olsun bu arada

  • Tipi54 hocam net birşey diyemem

    Sistemi sürekli olarak değiştiriyorlar

    Benim bildiğim böyle sabahtan test yaptırdıysan akşam 21:00 den sonra e nabızı kontrol et

    Sabahta bakarsın belki geç sisteme düşürürler bilemeyiz 😊

    Einmal editiert, zuletzt von Okancan ()

  • Değişiyor hocam o, mesela amcamlar pozitif çıkmıştı ama 2 günde belli olmuştu sonucu, yani hemen bu gece çıkıcak diye bir şey yok ama evet negatifse daha sonra çıkıyor sonuç, geçmiş olsun bu arada

    Sağol hocam. Benim arkadaşımın amcasıda olmuştu hocam gündüz 12 de test yapıp gece 11 de belli olmuştu onun için sormuştum hayırlısı Allah'tan artık bekliyoruz.

  • Sağol hocam. Benim arkadaşımın amcasıda olmuştu hocam gündüz 12 de test yapıp gece 11 de belli olmuştu onun için sormuştum hayırlısı Allah'tan artık bekliyoruz.

    Dediğim gibi değişiyor o hocam, komşumun 2-5 gün arasında demişlerdi 3 günde çıktı pozitif sonucu

  • 3 Ekim cumartesi günü test oldum hafta sonu olduğundan pazar günü çalışmadıklarını pazartesi sabah devlet hastanesine teslim ettiklerini söylediler, vermelerinden sonra da 24 saat sonra neticelendi

  • Bakan Koca: İstanbul hariç tüm illerimizde günlük vaka sayısı düşüyor.

    Birçok ilin valisinden bu tür artış açıklamaları gördüm ama S. Bakanı hala nasıl bu açıklamayı yaptı anlamıyorum