🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Twitter'da öğrenciler yazıyor mağdur edildik diye. Gece yarışı boşaltı emri verilmiş eşyaları falan kalmış. Şayet öğrenciler dışarıda bırakıldıysa büyük ihmalkârlık. Öğrencilerin ne suçu vardı? Geç kalındı bu önlemleri almak için. En iyisi Atatürk havaalanını karantina bölgesi yapmaktı. Gelen uçaklar oraya indirilmeli, çadır ve konteyner kurulmalı,sahra hastanesi yapılmalıydı. En iyi karantina bu olurdu.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • baya kişi zaten geçtiğimiz günlerde gelen geldi hiçbir önlem alınmadı hayırlısı çok büyük bir risk içindeyiz

    Bizim çevremizde gelenler var emin olun ilk defa bu tür kurallara uyan halk gördüm bide kayıtlı olduğu sağlık kuruluşu çok yakından takip ediyor onları bugün annem babam gelecek eğer karantina uygulaması olmaz ise kendileri direkt yazlığa geçip kendilerini karantinaya alacaklar

  • Twitter'da öğrenciler yazıyor mağdur edildik diye. Gece yarışı boşaltı emri verilmiş eşyaları falan kalmış. Şayet öğrenciler dışarıda bırakıldıysa büyük ihmalkârlık. Öğrencilerin ne suçu vardı? Geç kalındı bu önlemleri almak için. En iyisi Atatürk havaalanını karantina bölgesi yapmaktı. Gelen uçaklar oraya indirilmeli, çadır ve konteyner kurulmalı,sahra hastanesi yapılmalıydı. En iyi karantina bu olurdu.

    Çok sinirliyim yani bu son gün gece 3 te verilecek bir haber mi? Sokakta oturduk gece 11 otobüsünü bekliyoruz bu saatte.Bazı arkadaşlarım bilette bulamıyor kaldılar ortada.

    Einmal editiert, zuletzt von Yalova7777 ()

  • Umreden dönenler eğer cebren hastanelerde 14 gün karantinaya alınmazlarda evinizden çıkmayın diyerek öğüt verilirse virüs kesin olarak yayılır çünkü ev ahalisine bulaştırdigi gibi akrabaları adettendir mutlaka hoş geldinize gelirler ve dışarı çıkan her gittiği yere taşır.

  • Olan oldu, giren girdi. Halk baskısıyla son 5300 karantinaya alındı. Dün akşamki vaka hastaneye bugün akşam gitse kalan son 5300te elini kolunu sallay sallaya girecekti. Çok güzel yönetilen süreç bir anda berbat oldu. Bu hafta özellikle toplu taşıma kullanma zorunluluğu olanlar ve özellikle yine halkla iç içe çalışanlara Allah kolaylık versin. Virüs şu an dolanıyor bir yerlerde. Özellikle bu konuda fobisi olanların işlerine sağlıklı şekilde odaklanabileceğini düşünmüyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bir anda vaka sayısı patlama olma ihtimali çok yüksek bu görünüşe bakarsak

    İlk günde yapılan," devletimizin tedbirleri virüsten güçlüdür" açıklaması çok komik ve yersizdi... ne gerek var böyle cümlelere.. özetle vaka sayısı kaçınılmaz artar... görülemeyen bir orduya karşı savaşılıyor.. üstelik her virüs gibi çok profesyonel.. işinin ehli... insanlar da işte olduğu kadar ancak savunma yapabiliyor... şu dönemde en az zarar en büyük kar olacak... şimdilik galibiyet yok...

  • test yapilan vakka sayisini arttirilmasi gerekiyor ki Dunya saglik orgutunun Turkiyeye tavsiyeside bu yönde. ön tani almadan test uygulanmiyor. ön tani kritetleride mutlaka semtomlarin hepsinin mevcut olmasi.


    sistem şu şekilde isliyor. devlet özel labaratuvarlarla anlasiyor ve test başina 1000 tl ucret oduyor.

    bu nedenle test kritesi tum semptomlari tasimasi. her basvurana test yapilmasi maliyeti inanilmaz yuksek.


    ama bazi hastalar butu semptomlari vermeye biliyor ve malesef virus kulucka doneminde hic semptom vermeden bulasiciligi basliyor.


    zaten salginin en buyuk nedenide bu


    g.kore salginla bas edebildi cunku her basvurana test yapti


    test sayi arttirilmadan yayilmayi engellememeiz cok zor buda ekonomik ve siyasi bir durum


    bakalim nasil bir cozum bulunacak bu duruma.

  • Bıraksaydınız O 5300de Etrafta Dolaşsaydı. Koskoca 16000 kişi etraftayken.


    Bıraksaydınız O 5300de Etrafta Dolaşsaydı. Koskoca 16000 kişi etraftayken.

    Son yirmi günde dışardan kaç kişi geldi sayıyı biliyormusun herkesi karantinaya alacak hangi devlet var oysaki uyarılara uyulsa sence böyle sıkıntı olurmuydu böyle

  • İlk günde yapılan," devletimizin tedbirleri virüsten güçlüdür" açıklaması çok komik ve yersizdi... ne gerek var böyle cümlelere.. özetle vaka sayısı kaçınılmaz artar... görülemeyen bir orduya karşı savaşılıyor.. üstelik her virüs gibi çok profesyonel.. işinin ehli... insanlar da işte olduğu kadar ancak savunma yapabiliyor... şu dönemde en az zarar en büyük kar olacak... şimdilik galibiyet yok...

    Bu güne kadar yapılan tedbirlerin hiç önemi yok o zaman

  • Ben Avrupadan gelenlerin çok daha önceden virüsü birilerine bulaştırdığını düşünüyorum

    Bu sayı benim tahminim 50-100 civarı kişidir

    Umreden gelen herkese de virüslü gözüyle bakmak fazla karamsarlık olur

    Avrupa Arabistan’dan çok daha sıkıntılı

    İslam dünyası da genel olarak iyi (İran’ın umre diye bir derdi yok zaten )

    Tesbit edilen 120 vaka var Arabistan’da ve bunlar Başkentinde ağırlıkla

    Ayrıca 10-15 gün umrede kalanlar zaten hastalığı kaptıysa ortaya çıkacaktı ve dün biri çıktı ortaya

    Bugüne kadar devletin ciddiyeti ve biraz da şans faktörüyle iyi gittik

    Bundan sonra şans yada nasip diyelim 50-100 vaka çıksa bile(Avrupa veya Umre kaynaklı) disiplin ve hijyen ile en az hasarla atlatırız

    Ama şu virüs ortamında farz olmayan bir ibadet için umreye gidenleri , gidipte misafir kabul edenleri ve misafir olup şovuna fotoğraf çektirenlere teessüf ediyorum.

  • ABD, Trump ın duyurusuyla 50 milyar dolarlık bir kaynağı salgınla mücadele için ayırdı. Almanya 500 milyar euro gibi devasa bir kaynağı salgınla mücadele için ayırdı.

    Bizim böyle bir kaynağımız var mı. Salgınla nasıl başa çıkılacak. Ben bunları öğrenmek istiyorum. Tedbirlerimiz maalesef güçlü olamadı artık işin tüm boyutlarını düşünmemiz gerek.