Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pazar günü artık ayın 13ünde neler olacağı önemli ölçüde belirmiş olur . Kar sınırı daha da aşağılara inebilir . hatta ecmwf akşam çıktısına göre kar sınırı 1100 rakım civarına inmiş .


    Üzücü olan kısmı ise ayın 13 üne yaklaştıkça o günler için yağış miktarında ki görülen azalma . Yine euro4 son noktayı koyacaktır .


    Edit : bahsettiğim 1100+ rakım seviyelerin de kar ihtimali artmış olsa da o seviyelerde de yağışın büyük kısmı hala yağmur olarak görünüyor .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • ECMWF 150.saat çok güzel değilmi yaa? 14gündüz yağış geliyor inceden, gece kara dönüyor. 15i ilk saatleri ve gece kar.

    Sabaha çocuklugumuzdaki gibi kara uyanıyoruz.

    Var bi hayalimiz8)

  • ECMWF 150.saat çok güzel değilmi yaa? 14gündüz yağış geliyor inceden, gece kara dönüyor. 15i ilk saatleri ve gece kar.

    Sabaha çocuklugumuzdaki gibi kara uyanıyoruz.

    Var bi hayalimiz8)

    Keşke miktari daha fazla görebilseydik hocam . Ama malesef a.b hızlıca kuzeye çekiliyor .

  • 2.si zayıf geldiX/ Yb uzakta kaldı, teee malta tarafında. Onuda girite yaklaştıraydık zincirleme sistem tamlaması olacaktı ama vade uzun 240lı saatler. Belli olmaz.

    Einmal editiert, zuletzt von celomania ()

  • A.b çok ters hareket etti ya olmadı bu güncelleme :/ Muğla taraflarından direk kuzeye çıkıyor . Bu tabloya göre güzel bir karayel ile yaklaşık 3 mm kar alırız .

    Evet hocam haklısın ama giritte ab'yi görünce bi heyecanlanmadım değil. Genel hat belli ama ince detaylar işi başka yerlere götürebilir. Çok belirsizlik var çooook. Ne desen ters köşe. Allah kimseyi bölge sorumlusu yapmasın bu kadar belirsizlikte^^

  • celomania kuzeye çıkış hareketi bizi kesiyor hocam kurutuyor safi rüzgar yapar . Vallahi hocam ne desem ne yorum yapsam bilemiyorum çünkü gerçekten kaos var . Her an her şey olabilir . İstikrar gelsin yorumlar da netleşir . Ama umudu yitirmek yok kesinlikle . her zaman diyorum yine diyeceğim küçük detaylar her şeyi değiştirir 🙏

  • Tam da her zamanki gibi vade yaklaştıkça tırt olan sistemlerden yine mi o hazin son. Bu da mı gol değil.

    Yok hocam tırt değil, modeller 3 gün üst üste ısrar etse verdiklerinde efsane yada kestane diyebiliriz ama yok yani ne dense ters köşe olunacak.

    Haa ama hiç bir şey olmasa bile kesin bir şeyler olacak :)--

  • Bişeyler olacak ama artık son 2 gün kala belli olur herşey en azından boşluk yok az cok yağış alıyoruz sıkıntı yok bizi yoracak sıcaklık olacak bizim bence odaklancamız durum sıcaklık