Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • PURSAKLARLI bu attığım modele göre 27 sin de güzel bir yağış ve kar görünüyor . Ama böyle şeyler sadece görünür , diğer modellerin ve verilerin de sistemi görüp istikrar sağlamaları lazım . Anca öyle sıkı takibe alırız . Ben onu sinerji için attim , kışta olduğumuzu anlayalım diye .

  • PURSAKLARLI bu attığım modele göre 27 sin de güzel bir yağış ve kar görünüyor . Ama böyle şeyler sadece görünür , diğer modellerin ve verilerin de sistemi görüp istikrar sağlamaları lazım . Anca öyle sıkı takibe alırız . Ben onu sinerji için attim , kışta olduğumuzu anlayalım diye .

    Tam bir çokkere gfs'ye güvenip ters köşe olmuş kar sevdalısı mesajı. Temkin zirvede:)--


    Görüyorum ve arttırıyorum. Model o şekilde gelsin, kar başlasın " ben dinazorum" diye mesaj atıcam foruma. Niye çünkü modellere ve gfs'ye güven olmaz.8)

  • GFS diyagramda seneryoların ortalamasına mı yoksa Run de Controle ye mi bakmalıyız ikisinin farkı nedir.:/

    Kalın Siyah çizgi olan Gfs ana çıktı , kalın mavi olan ise Gfs controle ( gefs ) . Kırmızı kalın çizgi bütün hepsinin ortalaması . Hepsinin ortalamasına bakmak en sağlıklısı ama senaryolar artık Gfs ana çıktıya uyuyor . Eskiden Gfs ana çıktı kötü çıktığı zaman diyagramı beklerdik , senaryolar güzel gelirse hiç moral bozmazdik ama artık öyle değil ... Şimdi biraz da formalite icabı bakıyoruz diyagrama . En önemlisi bütün modellerin ortak bir fikir de buluşup istikrar sağlamaları .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()

  • Kalın Siyah çizgi olan Gfs ana çıktı , kalın mavi olan ise Gfs controle ( gefs ) . Kırmızı kalın çizgi bütün hepsinin ortalaması . Hepsinin ortalamasına bakmak en sağlıklısı ama senaryolar artık Gfs ana çıktıya uyuyor . Eskiden Gfs ana çıktı kötü çıktığı zaman diyagramı beklerdik , senaryolar güzel gelirse hiç moral bozmazdik ama artık öyle değil ... Şimdi biraz da formalite icabı bakıyoruz . En önemlisi bütün modellerin ortak bir fikir de buluşup istikrar sağlamaları .

    hocam diyagramlar ne zaman çıkıyor diyagramlarda gösterdi mi 27 sinde yağış

  • Kalın Siyah çizgi olan Gfs ana çıktı , kalın mavi olan ise Gfs controle ( gefs ) . Kırmızı kalın çizgi bütün hepsinin ortalaması . Hepsinin ortalamasına bakmak en sağlıklısı ama senaryolar artık Gfs ana çıktıya uyuyor . Eskiden Gfs ana çıktı kötü çıktığı zaman diyagramı beklerdik , senaryolar güzel gelirse hiç moral bozmazdik ama artık öyle değil ... Şimdi biraz da formalite icabı bakıyoruz diyagrama . En önemlisi bütün modellerin ortak bir fikir de buluşup istikrar sağlamaları .

    ^^^^şimdi neye baksak elimizde kalıyo. Hiç kendimizi üzmüyoruz, direk mgm 5günlüğe bakıp radar takibi yapıyoruz. Tertemiz, misss^^

  • PURSAKLARLI Gfs ve senaryoları günde 4 kez güncellenir .

    Sabah 06.30 - 08.30 saatleri arasında

    Öğlen 12.30 - 02.30 saatleri arasında

    Akşam 18.30 - 20.30 saatleri arasında

    Gece 00.30 - 02.30 saatleri arasında


    Diyagramlar ise güncellemeler bittikden yaklaşık 1 - 1.5 saat sonra çıkar .

  • PURSAKLARLI evet . Diyagram da en altta ayın 27 si için yükselen mavi kalın çizgi kontrole .



    Valla o ayın 27sindeki iş biraz yaş gibi.. Hem ana çıktı hem ortalama, kontrole göre çok ama çok farklı çıktılar vermiş... Hayırlısı bakalım, kontrol çıktısı gibi gelirse şenlenir buralar..

    BORN IN WINTER

  • GOJIRA abi zaten çok zor . İki gözümüz şenleniyo ama bakınca 😂


    Ama şöyle bir baktım da tam sınırda, sinir etmelik bir sistem... Klasik Ankara sistemi aslında ... Önce bol yağıs, sonra soğuk girince birkaç saatlik kar... Yağış erken girer mi girmez mi stresi ayrı...

    BORN IN WINTER

  • GOJIRA O soğuk beklenilen saatten garanti 2 saat sonra girer , o yağış kesin 2 saat erken biter , 20 cm bekleriz 10 cm alır otururuz . İstisnalar hariç ...


    Genelde Ankara böyledir. Ama bu sene içimde çok değişik bir his var. Bu sene sanki çok sağlam bir sistem alacakmışız gibi geliyor. Şöyle en az 30 cm.. Geçen senelerde hiç böyle hissetmemiştim.

    BORN IN WINTER