Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 10 ocak 2017 gece saatleri şehir genelin de orta kuvvet de kar yağışı bekleniyordu ancak sıcaklıklar sınırdaydı . Merkezi ilçeler de yağış başladıktan kısa süre sonra lodos yüzünden yağış yağmura dönmeye başlamıştı . Ancak konumum da yağış gece 12 den sabah 5e kadar kar şeklin de devam etti . 10-15 cm arasin da bir birikim yapmıştı . Kütle çok ağır hareket ediyordu bütün . Yönü batıdan doğuya doğruydu . Arşivim de sadece bu görüntüsü kalmış .



    Toz değil arkadaşlar lodos tipisi :P


  • bravo kardesim sana arsivinde boyle seyleri tutup bizi gecmise goturdugun icin.

  • 23 aralık 2017 sabahtan öğlene kadar yağan yağmur , öğlen sonu kara çevirmişti . hafif şekil de devam ediyordu , aksama yağış beklenmiyordu . Akşamın ilk saatlerin de , veriler de gözükmeyen bir yağış afyon civarin da oluşmuş ve üzerimize oturmuştu . Yağış akşam 8den gece 4e kadar devam etmişti . Radar bozuktu galiba afyon radarını kaydetmişim . O kütle direk olduğu gibi bize akmıştı . Devamın da yine 10 - 20 cmlik bir birikim Olmuştu .

  • ANGARALI o sistemle ilgili havanın soğuması ve yağışın giriş yapmasıyla kar yağışının çok hızlı tuttuğunu hatırlıyorum.Zaten o yıl bu sistemden başka doğru düzgün örtülük kar alamamıştık..

  • ANGARALI o sistemle ilgili havanın soğuması ve yağışın giriş yapmasıyla kar yağışının çok hızlı tuttuğunu hatırlıyorum.Zaten o yıl bu sistemden başka doğru düzgün örtülük kar alamamıştık..

    Evet -2 derece de yağmıştı o gün kar . ama dediğim gibi sürpriz bir yağıştı kütlelerin guneyimizden geçmesi bekleniyordu . ufak tefek kar yagıslari haricin de kışın geri kalanın da pek birşey göremedik . 2010 lu yıllar da 2013-2014 senelerinden sonra kar açısından en pasif sezon diyebiliriz 2017-2018 kış sezonu için .

  • Madem tarihi gelmiş 3 Aralık 2016 gecesin de yağan 2016-2017 kışının ilk kar yağışından bahsedip iyi geceler dileyeyim . Gece saat 3 civarı başlayıp 2 saat kadar yağmıştı . Kütleler Eskişehir tarafından bize uzanmıştı . Çok güzel bir yağıştı . 3-5 cm birikim yapmıştı .


  • Geçen sene bu zamanlar (4 aralık 2019) sabah 6.30 dan gece 23.00 a kadar aralıksız hafif-orta şiddette kar yağışı olmuştu. Galerimde diyagrama denk geldim paylaşmak istedim.:)--

    Einmal editiert, zuletzt von Atiince ()

  • Ben 4 Aralığı çok iyi hatırlıyorum sanırsam düşük rakımlı ilçelere ya yağmur ya da hiçbir şey yağmamıştı.Ama 8 aralıkta tüm Ankara ilk karını almıştı çok hafifti ama.Sadece burada parklarda toz şeklinde kar yapmıştı.

  • ANGARALI hocam aralık 13 14ünden sonra yb üstümüzden kalkıyor gibi mi ben mi yanlış biliyorum ? Buda o tarihlerden sonra önümüze herşeyi açar gibi değil mi ?

    Ayın 8-9 un da görünen yağışlı sistemin etkisine girersek yüksek basıncın etkisinden bir süreliğine kurtulacak gibiyiz . Devamını bilemem yüksek oturur mu kalkar mı artık . Vade uzun .

  • İnşallah önümüzdeki 15 günde beklenen yağışlar artarak gelir.Aralık ortası Zonal rüzgarlar zayıflıyor ve birkaç endeks daha Aralık 2.yarısında bir veya birden fazla salınım ihtimalini doğruluyor ancak bize mi yoksa Avrupa'ya mi ineceği tartısılan nokta.Bu arada hatırladığım kadarıyla Ankara merkez ilk kar yağışını çok büyük çoğunlukla Aralığın ilk 20 gününde görüyor.Her ne kadar model ve verilerde gözükmese de Aralık son haftadan önce de kar göreceğimize inanıyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()