İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sisteme daha 5 gün var ve 5 gün de neler kaybettiğimizi hatta 2 3 gün de ne sistemler kaybedildigini en iyi bu forum biliyordur heralde. Umutlu olun ama mutlu olmak için erken... Kaldı ki şu görünüm de yağış da pek tatmin etmeyebilir. InsAllah iyi yönde değişmeye devam eder.

    Sistemi biz burda kaç gündür takip ediyoz lütfen takip etmeden konuşmayalım.

  • Ben 6 ocak 2017de forumu filan bilmiyodum sadece MGMden takipdeydim(radarıda bilmiyodum :hfyeni (18):) nekadar pişmanım o sistemi takip edemedim diye bi bilseniz.Ne yazıkki bende lisede öğrendim meteorolojiye bukadar ilgimin oldunu ve havaforuma geldim 2017 aralığında geldim ve geldim günden beri tekbirtane bile doğru düzgün sistem takibi yapamdım ne sistem aldık...Gülsemmi ağlasammı.

    O yüzden bu sistemin benim için önemi çok büyük:)

    Bence takip etmeliydiniz o bambaşka bir duyguydu benim için kelimelerle anlatamam yani. Önce sert bir sıcaklık düşüşü olmuştu konumumda ardından yağmur şeklindeki yağış donmuş yağmur olarak düşmüştü. Yağış yoğun kara döndüğünde sadece 15-20 dk içinde her yer bembeyaz olmuştu. İnşAllah bu sistemde de aynı duyguyu yaşamak dileğiyle...

    hava-kars323 hava-kars323 <3 DEK Candır Gerisi Yalan <3 hava-kars323 hava-kars323

  • Sistemi biz burda kaç gündür takip ediyoz lütfen takip etmeden konuşmayalım.

    Biz de takip ediyoruz dostum... Her güncelleme tek tek senaryo senaryo ve ihtimaller üzerine konuşuyoruz. Ben sadece bu sistem de yatarsa konu ağlama duvarına dönmesin hayal kırıklığına uğramayın diye diyorum. Yani bu kadar bel bağlamayın her şey olacağına varır, temkinli yaklaşmak iyidir.

  • Bir şey soracağım.Şimdi 6 ocak sisteminde sıcaklıklar karayel sayesinde bir anda düşmüş ve balkandaki soğuğu yer soğuğunu bize getirmiş be hava sıcaklığı kısa süre içerisinde epey düşmüştü ama balkanlarda -18 vardı şimdi bu sistemde ise siklonun yağışın olduğu saatlerde bizde -4 kuzeybatımızda -10 a varan sıcaklıklar var yani her ne kadar karayel olsada kar yağışını yakalasakda 6 ocakdaki etkenler ile bir değil o sistemde ki gibi yağış kar a döndüğü anda kısa süre içerisinde tutmasını ve birikim yapmasını beklemek biraz zor değil midir?

  • bşkşhr34 peki hocam(size takip etmedinizdedim içinde özür dilerim)


    GF'nin son 3 sezonda nezaman 10 güncellemedede aynı yere aynı sizstemi verdini ve ECMW,EPS,ENS ve GEFS'i yola getirdini gördünüzmü ?


    Bu yüzden sistemin gelmeme ihtimali pek yok diyebilriz.:)

  • onur_altincekic.1999 hocam işte o yüzden pişmanım işte.

    Eğer ki bu sistem daha da güçlenip gelir ise kaçırmayın o halde çünkü ben bu sistemin bu potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Hepimiz delirdik karsızlık yüzünden artık gelmeli.

    hava-kars323 hava-kars323 <3 DEK Candır Gerisi Yalan <3 hava-kars323 hava-kars323

  • Arkadaşlar merhaba 2004 ten beri hava durumu takip ediyorum,ilk defa yazıyorum doğru yere mi yazıyorum oda bilmiyorum kusura bakmayın meraktan ölücem şuan gözüken sistemin gelme ihtimali ve kuvveti nedir.

  • Arkadaşlar merhaba 2004 ten beri hava durumu takip ediyorum,ilk defa yazıyorum doğru yere mi yazıyorum oda bilmiyorum kusura bakmayın meraktan ölücem şuan gözüken sistemin gelme ihtimali ve kuvveti nedir.

    Yüksek ihtimal, kuvveti hakkında net bir şey demek zor 1 2 güne o da netleşir ama umutluyuz.

  • Daha çok video var Louis Aragon ama çok özledim cidden.:) Bu günlük bu kadar yeter bence sonra çok üzülüyoruz gördükçe, bulabildiklerim bunlar. Neyse biz önümüze bakalım. :)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk