İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • wildleo1907 hocam ay sonu gibi fikriniz hala aynı değil mi? İstanbul için kar beklentiniz devam ediyor mu? Sanırsam 1 hafta önce bu konuya yazmıştınız ay sonu istanbul kar görür diye.

    İyi günler, selamlarımla...:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • wildleo1907 hocam ay sonu gibi fikriniz hala aynı değil mi? İstanbul için kar beklentiniz devam ediyor mu? Sanırsam 1 hafta önce bu konuya yazmıştınız ay sonu istanbul kar görür diye.

    İyi günler, selamlarımla...:)

    Görüşümün arkasındayım. Ayın son günlerine kalmadan bekliyorum. Ama asıl beklentim ilk kar sonrasında 5-7 gün sonrasında ikinci ve daha kuvvetli bir salınım. Bu salınım yeni yılın ilk gününe denk gelebilir. Cuma günü burada gelecek olası sistemin cm. hesapları konuşuluyor olabilir uzun vade için... :hfyeni (18):

  • wildleo1907 hoca dokturuyor. Hele ki sistemlerde bir sorun olmadan gelirse umitsizlik icindeki doneme damga vurursunuz ustat!

    Damga vurmak gibi bir niyetim ve beklentim yok açıkçası ama gördüğümü ve inandığımı söylemekten de geri durmam. Elbette ki yanılabiliriz hepimiz insanız ama ben şu anda görüşümün arkasında durabileceğim doneleri görüyorum. Öncelikle vortex'de zayıflama gerçekleşiyor. Bu zayıflama önce izobarların aralarının açılması şeklinde olacak demiştim artık modeller bunu saklamıyorlar. Ardından Orta Akdeniz çukurundan yükseliş beklediğim Azor İskandinavyaya dönüşerek bölgede hakim basınç olacak demiştim. Şimdi onu da gözlemlemeye başladık. Şimdi diyorum ki iki salınım arka arkaya bekliyorum ilki göreceli olarak daha zayıf ikincisi istanbul dahil yerde kar birikimi yapacak seviyede görünüyor.

  • Hocam pes etmek değil aslında tam olarak. Sistem gelir ama İstanbulda kar yapacak sistem zor. O anlamda 15 16 sı için ecmwf zaten çok yalnız. Ocak iyi geçecek gibi soğuk bakımından. İşimiz deklere kalacak.

    15-16 Aralık'dan sonra 15 günü yok saymayın diyorum ben de :hfyeni (18):

  • Ao nao 25 26 gibi bir iniş olabilir diyor. Bakacaz artık belki sinoptik değişir. Gözüm İskandinav yada. Azor İtalya ispanya arasından yükselebilir gibi.

    Endeks ve model çalıştırmaları arasındaki tavuk yumurta ilişkisinde ben her zaman nötr kalmışımdır. Analizlerimi basınç alanlarının etkileşim içindeki tepkiselliklerine göre yaparım. Daha önce vermiş olduğum tarihler de bu çalışmalarım neticesindeydi. O yüzden endeksler grafiksel olarak dinamik bir öngörü ifade etse de bence statik çalışmaların neticesinde ortaya çıkmış verilerdir.

  • Konu açmak sorun değil açarız. Burada önemli olan içinde bulunduğumuz kurumun zarar görmeyeceği şekilde tüm çalışmaları netleştirdikten sonra bunu yapıp medyaya duyurmak.

    Elbette 'damga vurmak' icin yola cikmiyorsunuz ve asil amaciniz da bu degil ama kotu bir seyde degil baktiginizda.


    Umarim her sey dediginiz gibi olur. Ozellikle ilk sistemde karayel olursa tadindan yenmez (hele takip etmesi). Termometrem de hazir anlik raporlar icin, gerceklesmesi dilegiyle iyi gunler...

  • Vintersaga hocam son ecm çıktıları nasıl buldunuz düzelir mi? Kar ihtimali var mı aralıkta?

    Mevcut çıktıda güncelleme menzili boyunca İstanbul için kar maalesef göremiyorum diyebilirim hocam, ay ortasında ECMWF'de şu anlık yalnız durumda. Düzelmesini biraz zor buluyorum fakat Aralık'ın devamı anlamında çıkmadık candan ümit kesilmez diyorum ki aysonuna doğru hareketlenmelerin başladığını görebiliyoruz. Etkisi ne kadar olur beraber izleyeceğiz zaten, biraz daha zamana bırakalım. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...