Fragman Bitti Film Başlıyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Efsane 15-22 subat arasindaki her hangi bir trihte gelecektir. Normalde bu kadar uzun tarih araligi vermem. Gorunen o ki modeller bozuk gittikce elestriler artmis. Iyi niyetle yapilan tum elestrileri uzerime aliyorum ancak sistem modellerde belirdiginde de hepinizi burada bekliyorum. O gun tipide hep beraber Camlicaya cikacagiz..

  • ispanya portekiz hattindan taa bati rusyaya uzanan bir yb olacak. bu pozitif endeksin sonucunda endeksler notre inecek.azor dikine hareket edip kuzeyde bulunan sogugu bodoslama indirecek. 2008 sistemi bu tarz bir sistemdi sanirim suan tam hatirlayamadim.

  • Henuz net olmasada sistem 17 Subat civarinda gelecek gibi duruyor.


    Yataya baglan yuksek basinc(pozitif endeks) 17 si gibi notre inecek, azorda dikine yukselerek sistemi indirecek.


    Bu tarz sistemler genelde Kırım-Karadeniz uzerinden geliyor.


    Umudumuzu kaybetmedik. Allah'in izniyle biz kazanacagiz. Takibe devam..

  • Sistemimiz bugun itibariyle daha net gozukmeye basladi. azor ne kadar batidan yukselirse indirecegi soguk cekirdek okadar guclu olacak. takibe devam.

    Hocam yine hızlı ve öfkeli bir sistem mi olacak, izlanda azoru rahat bırakmıyor görüyoruz güncellemelerde..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cok sukur sistemimizin gucu her guncellemede artiyor. Suana kadar hersey beklentime uygun gidiyor. Ilk etapta eksi 10 lari garantileyecez insallah. Bu paterni tek bir sistem olarak gormemenizi bir kez daha hatirlatayim.


    Azor batili yukseldikce koparacagi parcada o denli guclu olacak. Gfs sisteme basit yaklasirken Ecm ise olayi bambaska yerlere goturmeye calismis ki beklentimde bu sekilde. Yoksa sirf eksi 10 ile efsane olmayacagini adim gibi biliyorum. Kimsenin suphesi olmasin. Bagira bagira getirecegiz. Yilmak yok, pes etmek yok..

  • Bir cok ile efsaneyi yasatacak sinoptik hem gfs de hemde ecm de mevcut.


    Kiyi iller suan soguklarin bir tik daha artmasini bekleyecek.Aslinda arttida ancak gunduz sifir dereceleri gorelim ki birikim kaliteli olsun. Camlica'da tipi varken toplanacagiz insallah.

  • Sabahki ecm guncellemesinde ecm nao endeksini eksi 2.5 vermis. Simdiye kadar ilk defa boyle verdi. Naonun negatif olma ihtimali suan icin yuzde 1. diyagramda ve eps de sabahki guncelleme siritacaktir.

  • Sistemle ilgili son duzluge girdik. Bu inen soguga gore a.b nin kuzeye ilerlemesi lazim. modeller yarin sabah bu yonde bir adim atabilir. suan icin goruntu guzel ancak hala yeterli degil. Sogumanin gucunu biraz daha artirmak lazim. kiyilarda gunduz ortu olmasi icin 0 derece sart. suan istanbulda sicaklik gunduz 2 derecelerde gozukuyor. 0 a cekmemiz cok onemli. yarin sabah ve aksam guncellemesi cok onemli cunku noktayi koyuyoruz.

  • Yarin sabah saatlerinden iyibaren Istanbulun Avrupa yakasindan baslamak uzere yagislar kky ye donecek. Ardindan il genelinde kara donecek. Kar almayan ilce olmayacak. 850 hpa ile 2 m arasinda aman aman bir fark olmayacak. Ozellikle Basaksehir cevrelerinde ve Avrupa yakasinin ic kesimleri ile Anadolu yakasinin ic kesimlerinde ortu olacak.