İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Geçen seneki kurak kıştan sonra bu senede gereksiz yağışlar resmen Manisayı bezdirdi .Bütün barajlar doldu taşma seviyesine geldi mümkünse Manisa il sınırlarına gelmesin belli bir süre kuvetli yağış nasıl olacaksa artık Ege denizinden çıkan her kütle bizi vuruyor aydından gelen bizi,İzmirden gelen bizi ,kuzeyden gelen bizi denize kıyımız yok lakin Muğladan sonra en fazla yağış alan iliz bölgede .

    Katılıyotum üstat :thumbup:

  • 1 ay önceki kar yağışından görüntüler... Uşak'ta üniversite okuyan Manisalı bir öğrencinin tepkisi :)


    Ahmet hocam Tarzanın torunları alışkındır kara ilginç bir vaka bu arkadaş :hfyeni (18): Pamuk filan diyor Manisalı görünümlü Adanalı filandır kendisi yüksek ihtimal:hfyeni (18):

  • 21 ocaktn sonra tek bir model için konuştum ilerleyen günlerde değişecektir süre bakımından

    Artık yağışlardan korkar oldum kar yağmasını beklerken yağmur su baskınları ile birlikte geliyo tetikte olmakta fayda var. Hadi ne zaman yağacak kar diye ümitlenemiyorum

    :(

  • İzmir Bölge istasyonunun Ocak ayında bugüne kadar aldığı toplam yağış 241.7 mm, Adnan Menderes HVL. ise 324.2 mm.

    Bu rakam Aydın'da 90.7, Manisa'da 257.5, Muğla'da 271.4, Akhisar'da 210.7 mm'ye ulaşmış. Çeşme de garip bir şekilde 111.5 mmde kalmış.


    Çok ilginç bir tablo cidden :) . Gelen geçen İzmir merkez ve Manisa ovasına vurmuş Muğla'ya kafa tutacak kıvama gelmişiz :D . Geçen haftaki sistemde bütün kütle ve fırtına hatlarının İzmir - Manisa hattını vurmuş olması da bunda etkili oldu tabi :) . Muğla için normal sayılabilir ortalamanın üstünde diyebiliriz ama İzmir ve Manisa için daha ayın yarısında bu rakamlar extrem bir durum cidden. Aydın ve Çeşme ortalamalarda geziyor sayılır ancak ay sonuna kadar ortalamanın üstüne çıkabilir :) .


    Ocak ayı yağış ortalamaları şöyle;


    İzmir 133.2 mm

    Manisa 125.3 mm

    Aydın 116.5 mm

    Muğla 241.9 mm


    Siz de ortalama ve şu ana kadar ki toplama bakarak yorumlama yapabilirsiniz :) . İsterseniz her ay sonu 4 şehrimiz için de aynı böyle ayrı ayrı analiz yapabilirim. Toplam kaç mm yağış düşmüş, sıcaklık ortalaması nasıl olmuş, en soğuk, en sıcak, en fazla yağışın düştüğü gün ayın kaçı olmuş teker teker inceleyip yazabilirim.


    Kaynak: infoclimat.fr ve mgm

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 () aus folgendem Grund: yazım hatası.

  • Mgm tutuyor onlardan isteyebilirsiniz :)

  • Teşekkürler öneriniz için ancak baktığım site de zaten istasyon verilerini kopyala yapıştır sunuyor tablo şeklinde onlar da aynı sonucu söyler :) .


    Haktan teşekkür ederim hocam :) .

    Kar ihtimalinden kar ihtimaline değilde senin yaptığın gibi daha sık katkıda bulunsa diğer sayfa sakinleri daha mutlu olacağım.:)

  • Kar ihtimalinden kar ihtimaline değilde senin yaptığın gibi daha sık katkıda bulunsa diğer sayfa sakinleri daha mutlu olacağım.:)

    Onlar kar sevdalısı biz hava sevdalısıyız işte. Havanın her hali güzeldir :) .

  • Muğla ile bizi karşılaştırmak yanlış olur hem bol bol yağış aldığı gibi hemde rakım olarak 700 mt muğla .Ben dağ bisikleti yaptığım için 1000 metrede olan yağış 500 metrede bazen hiç olmuyor bazen ise çiseleme şeklinde oluyor çok defa karşılaştım .