İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbulda kar önce Batıdan başlayacak ve daha sonra kent geneline yayılmaya başlayacak. Kar yağışı kentin Avrupa yakasında öğleden önce Anadolu yakasında ise öğleden sonra görülecek.


    Örtü için en şansız yerler ise Anadolu yakası kıyı ilçeleri. Tuzladan yola çıkan bir vatandaş Tekirdağa yaklaştıkça karın yerde daha çok tutunduğuyla karşılaşıp daha iyi bir örtü görecektir. Yani İstanbul da her Batıda ki ilçe doğusuna göre daha şanslı.


    En şanslı ilçeler ise Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi ve Eyüp, Büyükçekmece, Beylikdüzü ilçelerinin kuzey mahalleleri. Buralarda 5-10cm örtü beklentim var.


    Anadolu yakası kıyılarında örtü beklentim yok. Avrupa yakası kıyılarında ise 1-3cm örtü görülebilir. Anadolu yakası iç kesimleri 2-4cm. Boğaz hattı ise güneyde örtü olmazken ya da 1cm gibi bir örtü olabilecekken kuzeye gittikçe 3-4cm'leri bulabilir. Yani Beşiktaşta örtü 1cm iken Sarıyerde 3-4cm olabilir.


    Kar pazar günü en iyi ihtimalle akşama kadar devam eder o da Avrupa yakası yine daha şanslı. En kötü ihtimal ise o gün yağışların yağmur ve kky'ye dönüşeck olması.


    Sıkıntımız soğuma yönünde. Eğer soğuma daha artarsa çok daha iyi sonuçlar ile karşılaşacağız.


    İstanbulun Batısı ve Avrupa yakasının iç kesimleri için şuanki tablo en iyi ihtimalle 20 Aralık 2012 gibi sonuçlar doğuracaktır.

  • Silivri tekirdağda annadım :saint:

  • 20 aralık 2012 gibi gelsin inşallah baş göz üstüne

  • İnce bir ip üstünde yürüyen cambaz gibi bir sistem ha düştü ha düşecek derken bir bakmışız alkışlar eşliğinde cumartesi şov yapmış pazar devam etmiş. Tersi de olabilir muhakkak ama hissiyat modelim bana olumlu olacak diyor. Ecm değişir inşallah.