İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ayın 21/22 si zaten serin hava varken 23’üne sistem biniyor

    Dolayısıyla lodoslu ılık hava gibi aşırı sıcaklık düşüşü gerekmeyebilir kara dönmek için

    Dikkat edilirse Cuma akşam belki birçok yer zaten 5/7 dereceyken soğuma gelecek

    Yani bu sistemi modellerin çözememesi özellikle yer seviyesi ve rüzgar açısından normal

  • Ben hala snow depth in iyi çıkmasına şaşırıyorum soğuk namına pek bir şey yokken, belki diğer etkenleri kaçırıyoruzdur :/


    Snowfall olsa KKY leri almıştır diyeceğim ama snow depth aylardır bu kadar cezbedici gözükmemişti :)

  • Diyelimki modellerin hepsi istediğimiz şekilde mutabık oldu.Peki illaki böylemi gelecek? Bu kötü trendli geçirdiğimiz yılın iyi bir alışkanlığıda var!

    Oda sistemi yaşamaya başladığımızda modellerden daha erken ve daha güçlü soğuma olması.

    Ayrıca yine bu yılın en kuvvetli rüzgarlı sistemi.Rüzgar önemli bir faktördür.Sistemi yaşarken tekrar hatırlarız birlikte.

  • Yarın öğlende dahil gfs 3 kere güncellenecek eğer bunlarda istikrarını devam ettirirse yarın akşam ecm dönecek diye dusunuyorum

    Bütün dünyada ki modeller tersini bile söylese gfs birşey veriyorsa kimse kolay kolay çeviremez tek temennim bu inadının devam etmesi gfs nin :D

  • ECM'nin kısa vadede GFS'ye 850 'de daha çok uyduğunu şahit oldum. Hatta GFS'den daha soğuk çıktılar verip son 48 saat içinde hüsran bile yaşatmıştır. Yinede bir gerçeği unutmayalım. Üstadların belirttiği gibi bu tarz sistemlerde hangi modelin üstün olduğunu bulmak çok zor ama tecrübe ile sabit GFS2nin son 72 saat içine girdiğimizde yani Çarşamba akşamı aynı tabloyu gösteriyorsa çok endişe duymaya gerek yok. ECM 850'ye bakmışsınız gıdım gıdım kayarak her 12 saat , Cuma günü orta yolu bulmuş. Etrafta uçuşan verilere bir bütün olarak baktığımızda bence 2 sistem birleşme ihtimali neredeyse garanti üstüne yağışlarıda koşullar 3 gün kar olmamızı sağlayacak. GFS'ye bakarsanız dönüp dönüp önce bir gıdıp soğu çekip sonraki güncellemede üstümüze veriyor. Bu trendin şans eseri olmadığına inanıyorum.

  • Birşey dikkatimi çekti.Malumunuz yarın akşamdan sonra sınırlı alan modellerine geçeceğiz.Posedion bu yıl hiçbir sistemde İstanbul da bir damla kar göstermedi.

    Özellikle bunu takip edicem.

  • Üzüldüğüm tek nokta çok ufak dokunuşlarla (efsane olmaması) çok daha iyi bir potansiyele sahip bir sistem olma olasılığının yüksek olması. Sadece o küçük ama etkisi çok büyük değişimlerin olmaması, olamaması tek üzüldüğüm nokta. Potansiyel varken iyi olmasını bircçoğumuz isteriz. Azla da yetiniriz hiç sorun değil. 2 senedir güzel bir sisteme hasret olduğumuz için (İstanbul başta olmak üzere) maksimum 2 gün önceki güzel görüntülerü görüp, şimdi bu yaşananları görmek... İster istemez insanı üzüyor. Hayırlısı neyse Rabbim onu versin.