İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayal edin kardeşlerim;

    1929 efsanesini hayal edin,

    1987 efsanesini hayal edin,

    2004 efsanesini hayal edin.

    Hayaller yaşansın ki yaşanacak gerçekler için bir dua olsun. Çok hayal edelim, çok dua edelim, Rabbim ol derse o atmosfer şaha kalkar. Dua her kapının açılması için çok büyük bir silahtır.

    Edison'u hayal edin;

    Sen bu ampulü yakamazsın dediklerinde verdiği cevabı hayal edin.

    Sürekli istemiş, hayal etmiş.

    Bir rivayete göre 100. denemede bir rivayete göre 1000. denemede ampulü yakmayı başarmış.

    Psikolojide BİLİŞSEL ÇARPITMA'lar vardır. Her gördüğümüz olumsuz modelde daha öncede böyle olumsuz çıkmıştı yine öyle olumsuz sonuçlanacak demek bizim bilişsel bir çarpıtmamızdır.

    Bir de Allah'ın bizden istediği şu 3'lüyü de unutmayalım.

    SABIR

    ŞÜKÜR

    TEVEKKÜL

  • Geçen senekine kış mı diyorsunuz. Birde karşılaştıranlar var. Geçen sene kış olmadı ki ama bu yıl, İç ve Doğu coşuyor. 7 metre kar var bazı yerlerde. İstanbula adam akıllı kar yağmadı diye bunu diyemezsiniz. Hadi bugüne kadar bomboş geçiririz o zaman anlarım. Ama bu kışa kötü diyenler 2007 veyahut 2014 gibi bir kışı hak ediyorlar.

  • Geçen senekine kış mı diyorsunuz. Birde karşılaştıranlar var. Geçen sene kış olmadı ki ama bu yıl, İç ve Doğu coşuyor. 7 metre kar var bazı yerlerde. İstanbula adam akıllı kar yağmadı diye bunu diyemezsiniz. Hadi bugüne kadar bomboş geçiririz o zaman anlarım. Ama bu kışa kötü diyenler 2007 veyahut 2014 gibi bir kışı hak ediyorlar.

    2007 ve 2014 yine iyiydi 2018'i tekrar yaşasınlar bu kışa kötü diyen İstanbul değil bütün ülke adına en berbat kıştı geçen sene kesinlikle

  • 1987 efsane kışında istanbul Şubat ayında 20 dereceleri gördü hatta bahar erkenden geldi dediler. Ancak Mart başında muhteşem kış geri dönü ve 2 hafta süre ile tipi şeklinde kar yağdı. yerde 2 metreye yakın örtü oldu.

    hatta hiç unutmam kar yağıyordu yolda üstüne basıyorduk inceliyordu ertesi gün tekrar yağıyor tekrar inceliyordu böyle böyle 2 karışa yakın buz tabakası oldu ara sokaklarda bunlar en sonunda Nisan başıydı sanırım belediye işçileri kazmalarla kırarak kamyonlara yükleyip temizlemişlerdi .... bir ara kar yağışından psikolojimiz bozulmuş yeter artık demiştik .. sürekli karanlık bir hava durmak bilmeyen tipi ve kara gömülen evler....

  • sonuna kadar katılıyorum biz isticez allah verecek öyle demiyorum yüce yaradan isteyin vereyim ... biz ne istiyoruz Allah’ın muhteşem lütfünu bizden esirgememesini inş Onur’da nasip edecek

  • 87 hikayeleri ile ilgili bir baslik varsa yasi uygun olanlar orada uzun uzadiya anlatsa ve mumkunse oldukca detayli bir sekilde bizde okusak.

    87 kışı ile ilgili youtubeda butun videoları izledim , forumlarda ( donanım haber , wow turkey ) bütün resimlere baktım diyebilirim . O zaman 17 asındaydım o kış mart aynıdaydı . yasım geregi mart ayında boyle kar yağmasını garipsemedim . bilmiyorduk pek cunku . o zamanlar 30 lu 40lı yaslarda olanlar belki garipsemiştir.


    87 kısını bence büyük efsane yapan , yaptıgı kardan ziyade o yaptıgı karı uzunca mart ayında yapmış olmasıydı . yani % 1 sansınız var o %1 gercek oluyor.


    yaptıgı kar efsaneydi ,


    ama yaptıgı karı ne zaman yaptıgınada bakarsak , büyük efsane oldu .

  • 2019 - 20 kışı uzun zamandır heryerde konuşuluyor. Özellikle yabancı basında. Ben de etkisinin önümüzdeki kış daha şiddetli olacağını düşünüyorum lakin bu sene de mutlaka İstanbul'da güzel bir kar almalıyız çünkü hepimiz bunalıma girdik Hocam.

    Gelecek sene muhteşem 3'lü birleşiyor. La Nina, Doğulu QBO ve Minimum Sunspot Dönemi. 1956, 1965, 1985 ve 2008 bu kışların tipik örneğidir. İçlerindeki en hafifi olan 65 kışı bile 850'de -25'in Doğu Balkanlara inmesi ve o esnada siklon almamızla meşhurdur.

  • Gfs ,oğlen ciktisinda, avrupada keyfim yerinde ,siz bir bekleyin diyen güçlü soguklar var.Parayla degil,sirayla insallah..Âdeta,turkiyeye girmemek icin kendini anormal yıprattı yani..

    Einmal editiert, zuletzt von perwella ()

  • 2019'da elimizden kaçıyor ama olsun şu ana kadar yağan karlar bile tatmin etmeye yetti beni. Geçen sene gibi bir sene olmadı en azından.

    Ayrıca İç Anadolu bayağı kar alıyor, Istanbul olarak bakarsak evet çok şanssızız fakat 2019 farklı şehirlerde efsane olarak anılacak bir yıl oluyor

  • Dejavu oluyorum şu an modelleri gördükçe kafayı yememek elde değil gerçekten. Geçen sene bu kadar sabırsız değildik en azından önceki sene 6 ocak efsanesini yaşamıştık ama bu senede aynısı olursa cidden atmosfer konusunda korkmaya başlayacam.