Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Orta vade bize kötü veren hangisiyse, model ister GFS ister ECM olsun bir şekilde diğerini alt edip kazanıyor..

  • Yarın Hatay hissedilen en yüksek 3 4 derece olacakmış. Bakalım. Yüksek kesimleri bir şeyler alır kesin. Ama merkez için çok yetersiz. Doğru mu düşünüyorum hocalarım.

  • yarın için de ben elazığ'ın beklenen kar yağışını alacağını düşünmüyorum. 1200mt üstü bembeyaz olur merkeze yine yağmur yağar. bakalım bu gece 500hPa girişi ve rüzgarın yönü nasıl olacak.

  • Orta vade bize kötü veren hangisiyse, model ister GFS ister ECM olsun bir şekilde diğerini alt edip kazanıyor..

    ama şöyle ki, bu kış ecm akşam güncellemesinde bir sonraki gün için gfs ne vermişse aynısını veriyor. gfs daha tutarlı, zaten tahminleri de ona göre yapıyorum. ayrıyetten orta ve uzun vade tahmininde ne olacağını hiç bir zaman kestiremezsin, o yüzden kısa vadeye bakarsın bir hareketlilik varsa belli olur zaten. kısa vadeden de kastım 24 saat bilemedin 48 saat olur. çünkü 1 hafta istikrarlı gider, 1 günde tüm verdiğini bozar. aynı şekilde hep bozuk verir, 1 gün kala verir efsaneyi o da gerçekleşir.


    en basitinden bu akşama kadar ecm yarın için kar birikmesi vermezken gfs sürekli 3-4 arası birikme veriyordu. akşam gfs bu değeri 2-3 e düşürdü, ecm ise 2 cm verdi.

  • Selamün aleyküm arkadaşlar. 3-4 senedir sizi Urfa dan takip ediyordum. Bu sene tayin sebebiyle Adana Aladağ Kıcak köyündeyim. 2 gündür aralıklarla kar yağıyor ve yaklaşık 5 saattir durmadan yağıyor. Çok keyifli gerçekten. Umarım en kısa zamanda tüm bölgemizde görürüz bu görüntüyü. Dua ile...

  • Yok arkadaş öyle böyle değil gelmiyor işte bir türlü 10 Ocak gfs 850 HPye bakın soğuklar Suriye de var kuzeyimizde var ama bize özel sıfır çizgisi girmemiş

  • Herkese hayırlı günler... kardeşlerim eğer pazar gününe kadar modellerde değişim görünmez ise Bu yılda Kar rahmeti nasip olmayacak gibi. ALLAHIN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİMİZE OLSUN..

  • Snow21 92 senesinde güçlü El-Nino vardı. O sene yanardağ patlaması herşeyi tersine çevirdi... Bunun yanında dünyadaki basınç durumları kış için aşırı lehimizeydi...Şuan bu şartlar Şubat için görünmüyor... Bu ocakta hiç olmazsa ışık var... İnş. Ocak ayımız boş geçmez....