6-9 Ocak Arası Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • cnn ntv haberturk mgm hepsi cuma gunu istanbulda sabahtan yogun kar bekliyordu 5-6 saat surecek ama olmadi onlarda yanildi ee hani elestiri nerede sadece buradaki hocalara mi elestiri yapiliyor?

  • çok takılmıyorum ama 2012den beri bu siteyi takipdeyim en yakın arkadaşımı burda edindim bir zamanlar moderatördü.. her kış geldiğinde 3 ay her gün siteye girerim senelerdir anlam veremediğim şey yapılan tahmin üzerinden insanlara sallamak.... tahmin bu ya yaşları kaç acaba 7 falan mı adı üstünde tahmin ne anlıyorlar acaba tahminden


    Liberta Per Gli ultrAs ! A C A B



    Faşizme Karşı Omuz Omuza !

  • Hava_Forum 3-5 kendini bilmez yüzünden kendinizi yıpratmayın hocam. Siz yağdırmıyorsunuz sonuçta, ne görürseniz onu söylüyorsunuz bize. Olur ya da olmaz. Atmosfer çok oynak. Veriler de aynı şekilde öyle. Sizi seviyoruz.

  • hakaret olmadan her turlu elestiri yapilabilir sikinti yok. 6 ocak aksamina kadar bekleriz. bekledigimiz gibi olmazsa uzerimize duseni yapariz.


    2.sistem 6 gece baslayacak. Onuda yasadiktan sonra gereken aciklamayi yaparim.

    Hocam sizin burada gereken açıklamadan kastınızı önümüzdeki sistem ile ilgili olarak algılıyoruz. Siz dahil bütün hocalarımız bizler için değerlisiniz 3 5 kendini bilmez ergen e yedirmeyiz

  • ya semih hocanın böyle bir açıklama yapması bile onun ne kadar alçak gönüllü bir insan olduğunu gösterir ya semih hoca burda tahmin yapmak zorunda değil bir işi hayatı var tipki diger hocalarimiz gibi gunluk zamanindan vakit ayirip burada bize tahmin yapıyorlar ve bir seyler ogretiyorlar..yanilabilir de yani makineler super üretim bilgisayarlar yanılıyor cidden biraz mantığa davet ediyorum... semih hoca kibirli bir insan değildir onun öğrencisi de olsak olumlu veya olumsuz her turlu saygı içerisinde eleştiriye açıktır kendisi..herkes eleştiri yapabilir ama saygısını bozmadan...

  • hakaret olmadan her turlu elestiri yapilabilir sikinti yok. 6 ocak aksamina kadar bekleriz. bekledigimiz gibi olmazsa uzerimize duseni yapariz.


    2.sistem 6 gece baslayacak. Onuda yasadiktan sonra gereken aciklamayi yaparim.

    Eğer herkes sizin gibi düşünse meteorolojide uzman kalmaması lazımdı. Tahmin işi bu, bilinmeyenle dans resmen... Hem bize atmosferi sevdirip gerekeni yapmak da ne demek Usta? Gereken birlikte nice tahminler yapıp, kışın tadını çıkarmak

  • Neyi elestiriyosunuz,anlamiş degilim.Yahu semihbey,tahminini,öngörüsünü açıklamış.Modeller,sinirli modeller bile tam bir hüküm saglayamamisken. 6 si aksama kadar vakit var ve 6 si aksam yeni sistem giris yapiyor.Burda semih beyi takip edip,soru sorup bilmem kac cm yagacakmi diye sorup,sonrada soyle,boyle diye elestri mi yapılır.Semihbeyin,kendini ispata gereği yokki!!Adi üstünde, tahmin ve bir öngörüdür bu.41 yasinda, bir kar seven olarak semihbeyin, tahminleri ve öngörüsüne herzaman ihtiyac var ve sahsi adima, fikren de elestirileri,komik ve anlamsiz buluyorum.Mgm,ecmw,gfs,ukmo hepsi yanlis yada tahmininde olasılıkları ortaya koyarken,semih hocada,tahminini ortaya koyar,bukadar basit.Semihbeyin tahmin ve ongorulerini sahsen sonuna kadar kaale alirim.

  • Burda en yüksek rütbeden en düşük rütbesine kadar (TAHMİN) Yapan bütün hocaların emeklerine saygılı olmalısınız olmak da zorundasınız adı üstünde tahmin olasılık içeren bir kavramdır bu sistemde hangi bölge olursa olsun beklentiyi düşük tutmalıydı, zaten kestirmesi güç bir sistemdi daha önceden bunu tecrübe edinmiş olmanız lazımdı ilk defa yaşamıyoruz burda insanlar uykusunu işini gücünü bırakıp bizleri biraz olsun mutlu edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar siz de insanların kötü yönünü veya kusurunu yüze vurmakla yetinen aciz insanlarsınız 6-9 sisteminde o girdiğiniz deliklerden teker teker çıkarıcam sizi bazı kişileri not aldım bende sizin kusurlarınızı yüzünüze vurucam buradan Hava_Forum  HavaforumAşıgı  Havaforumdan ayrılmayan varlık  Vintersaga ve adını sayamadığım hocalarım ve kardeşlerim hepinizin eline emeğine sağlık iyiki varsınız sizlerle aynı forumda bulunmak büyük mutluluk sevgiler saygılar.

  • Semih bey,sizi çok uzun zamandır zevkle takip ediyorum,tahminleriniz bize her zaman rehber olmaktadır.Yanilmiş olmanız gayet doğaldır,Mgm,olsun farklı tahmin yapan diğer organlar da yanıldılar.Gökhan Abur, şu an halen Istanbul kar yağışlı diyor.Ben sizi n tahminlerinizi her zaman takip etmeye devam edeceğim.pazartesi sabah ta İstanbul dan bolu ya aracımla gitmeyi planlıyorum,sizce bir sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.

  • Hocamızın adı semih arkadaşlar, mikail değil. Tahmin yapıyor, haşa Allah tarafından hava durumu belirlemiyor. Sevmeyen takip etmesin siteyi, sadece onu değil, bizleri de yıpratıyorsunuz agresif yorumlarınızla.

  • hakaret olmadan her turlu elestiri yapilabilir sikinti yok. 6 ocak aksamina kadar bekleriz. bekledigimiz gibi olmazsa uzerimize duseni yapariz.


    2.sistem 6 gece baslayacak. Onuda yasadiktan sonra gereken aciklamayi yaparim.

    Semih bey bu durum 29 ocak 2012 yı anımsattı bana. O sistemde de cuma günü giriş yapan sistemin ilk kısmı beklenenden düşük kalmıştı. Ve siz yine pazar akşamı sistemin ikinci kısmı giriş yaptığında daha etkili olacağını söylediğinizde eleştirenler olmuştu.

  • Üzerimize düşeni yaparım derken?


    Siz başarılı tahmin yapsanız da yapmasanız da bu forumu ağaç olarak düşünürsek tohumu sizsiniz. Tohum olmadan ne ağaç olur ne yaprakları.

  • Efsane hocanın ben açıkçası bu forumda en çok tahminlerini beğeniyorum ve tutarlılık oranı yüksek ama her tahmini tutacak diye bişey yok adı üstünde tahmin koskaca devlet bile bir gün sonrasını göremedi.

  • Bu sistemde kim yanılmadıki? Dün Bünyamin sürmeliyi dinledim o da bugün özellikle sabah ve öğlen arası kar yoğun yağacak dedi mgm de o da yanıldı aslında bizim sitemimiz size değil semih hocam istanbuldaki 2 senedir görmediğimiz kar,a hani derler ya bu damı gol değil evet buda gol değil malesef belkide umudumuz 2020 kışı allah ömür verirse yaşayıp göreceğiz.sağlıcakla kalın