İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hey maşallah o sistemler buraya gelecek o kadar. Perşembe gecesi 4 ü başlıyor inşallah. 6-7 günlük bir dalga bizi bekliyor. Cm hesabı yapanlara gülüyorum bu büyük bencillik. Adam konum yazıyor cm soruyor.

  • Arkadaşlar hatırlarmısınız bilemem ama bi hafızalaları yoklatalım

    2017 6 Ocak sistemini istikrarlı şekilde getiren tek model ECWMF'ydi

    Bu sistemide GFSP galip olmasınmı

    Düşüncem modeller kendi aralarında mutabakata varacaktır

  • Selim hocam telefon uygulamalarının tahminlerinin İstanbul için aşırı başarısız olmasıyla ilgili bir çalışma yapıp, bunu konumuzda detaylı bir şekilde açıklayabilme şansınız var mı? Bence bu sorun özellikle yeni üyelerin oldukça merak ettiği ve tartışma konularının bir çoğunun temelini oluşturan bir sorun.


    Bunun detaylıca açıklanması sonrası hocalara olan güvenin artacağını ve forumdaki gereksiz mesajların azalacağını düşünüyorum.


    İyi günler dilerim :)

    Merhabalar hocam, aslında güzel bir konuya değinmişsiniz. Şimdilik verileri kaydedip işliyoruz. Şu anda hedeflediğim 16-20 hafta sonra modellerin her veri için verdiği ortalamaları hesaplayıp güzel bir sapma grafiklerinin oluşturulması. Yani ispat etmesem bile modellerin başarıları az-çok bellide.. :)


    Ama bahsettiğiniz gibi detaylı grafik oluşturabilirsek; herkes bu tahmin işinin neden x uygulamasının hava tahmini kadar kolay olmadığını anlayacaktır.


    İyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Iphone kar sayısını arttırdı. Takipçilerine duyurulur

    ben ios yağmur veriyor haklıdır demedim bu farklılık nereden kaynaklanıyor biri açıklayabilir mi dedim ayrıca iphone yada google hava tahmini yapmıyor accu yada weather gibi şirketlerden alıyor. Ayrıca soruma güzel cevap aldım daha önce. Teşekkürler

  • İlk önerim yönetimden ilgi görmedi.Tamam bu konu böyle devam etsin.Rapor~silme şeklinde vs.

    İkinci önerim İstanbul Pro diye bir konu açılsın.Bu konuya sadece yazar sorumlu arkadaşlar ve bu konuda yönetimce yorum yapması uygun üyeler yorum yapsın.(rütbe durumları dahil edilmeksizin) önerim kaynamasın diye etiketliyorum Aytac  Samet  Hava_Forum

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Merhabalar hocam, aslında güzel bir konuya değinmişsiniz. Şimdilik verileri kaydedip işliyoruz. Şu anda hedeflediğim 16-20 hafta sonra modellerin her veri için verdiği ortalamaları hesaplayıp güzel bir sapma grafiklerinin oluşturulması. Yani ispat etmesem bile modellerin başarıları az-çok bellide.. :)


    Ama bahsettiğiniz gibi detaylı grafik oluşturabilirsek; herkes bu tahmin işinin neden x uygulamasının hava tahmini kadar kolay olmadığını anlayacaktır.


    İyi forumlar.

    Hocam modellerin verilerinin doğrulunu incelediğiniz sayfanızı heyecanla takip ediyorum. Burada bahsettiğim konu o değildi. Bu accuweather gibi telefonlarda widget olarak bulunan uygulamaların İstanbul tahminlerinde başarısız olmasından bahsediyordum. Biraz önce bu konuda, tahminlerin neden başarısız olabileceğiyle ilgili bir yorum yazmıştım. Yaptığım yorum gibi ancak daha bilimsel bir açıklama yapabilirseniz sanırım arkadaşlar için daha açıklayıcı olabilir. Dönüşünüz için teşekkür ederim :)

  • İlk önerim yönetimden ilgi görmedi.Tamam bu konu böyle devam etsin.Rapor~silme şeklinde vs.

    İkinci önerim İstanbul Pro diye bir konu açılsın.Bu konuya sadece yazar sorumlu arkadaşlar ve bu konuda yönetimce yorum yapması uygun üyeler yorum yapsın

    Kesinlikle destekliyorum. Böylelikle hem daha tecrübesiz arkadaşların bilgi alış verişi engellenmemiş olur hem de hocalarımızın bilgisine ulaşmak daha kolay olur