4 /9 Ocak Ya Sabır Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar şimdi olayın başlangıcı olan 27 Aralık tarihli diyagram ile bu günkü güncel diyagramını alt alta paylaşıyorum...




    İlk diyagramda sistem tarihi 4 Ocak 850 hPa da -12 derece, 5 Ocak 850 hPa 0 derece


    ikinci diyagram sistem tarihi 4 Ocak 850 hPa da 0 derece , 5 Ocak 850 hPa -8 derece


    İki diyagram arasında tam 4 gün var ve aynı model çıktıları olmasına karşın aralarında ki farklar çok net belli...


    Şimdi sistemin giriş tarihine de tam 4 gün var. Salı akşamı tablo netleşir diye düşünmüştüm ama belli ki çarşamba akşamına kadar beklemek gerekecek...



    Ailenizle nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllara...

  • 2m sıcaklığı önemli değilki. Tüm katmanlar soğuk, düşey hareket fazla. Siklonun batısında kaldığımız andan itibaren kar almaya başlarız, öğlen Gfs'sine göre. Yeterki şu siklon batılamasın. Sabah modeli evet biraz kötüydü ama öğlen düzeltti, bakalım akşam ne diyecek Gfs.

  • yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yeter of gelsin aksın şu sistemler ya yeter yoruldum doldum artık Allah'ım ne olur gece sabaha kadar uyuyamayalar takip yapanlar aşkına ne olur sistemi biraz daha doğuya kaydir

  • İnsanı

    Perşembe, Cuma, Cumartesine bakış;


    Şu anda hafif aralıklar ile yağmur şeklinde devam eden yağış bu akşam saat 18:00 ile güneyden kuzeye tırmanan Cephesel Alçak basınç alanı İstanbul'a yaklaştıkça yağışların kuvvetlenmesini bekliyoruz.Aşağıda ki Skew-T Diyagramında çiğlenme noktası ile sıcaklık parseli arasında çok yoğun bir nem depseryonu görülmektedir.Bulut tepe yüksekliği 6km.


    Balkanlardan sarkan soğuk hava ile kuzeye tırmanan Siklonik Alçak basınç birleşerek bu akşam saat 18:00 itibari ile Trakya bölgesinde kuvvetli kar yağışlarına sebep olacak..


    Alçak basınç siklonu ,Karadeniz açıklarına tırmanması sırasında, Yüksek basınca çok yaklaşmasından dolayı ,izobarları derinliği artıyor. Bu da rüzgar hamlelerini fırtınaya çevirmesine neden oluyor. Karadeniz de hızı saatte 75 km varan fırtına bekliyoruz.




    Cuma günü ilk saatlerde güney Marmara da yağışlar kara dönüyor. Yağışlar güney Marmara'nın batısında yoğun, doğusunda orta kuvvette görülecek.



    İstanbul'da öğlen saatlerinden önce Avrupa yakasında;

    Kıyıköy - Karaburun kuzey sahil hattı ,Çatalca, Beylikdüzü, Başakşehir,Arnavutköy çevrelerinde Örtü oluşturacak hafif kuvvette kar (5 cm), güney sahil hattında hafif kar, karla karışık yağmur bekliyorum.


    Anadolu Yakasında Öğlen saatlerinde;


    Çamlıca, Kayışdağı, Aydos da orta kuvvette (5/10 cm), Ümraniye,Yakacık,Sultangazi (5cm), Güney kıyıları karla karışık yağışlar bekliyorum.


    Cuma Saat 16:00 da Alçak basınç siklonun tamamen kuzeye kaçması ile yağışlar kesiliyor...


    Cumartesi günü; Güneyden gelen ikinci bir Alçak basınç siklonu kuzeye doru tırmanıyor. Yer seviye sıcaklıklarına karşın yağışlar önce yağmur, akşam üzeri doğru 150 metre üstü rakım ilçelerine hafif kar yağışları görülecek...


    İstanbul da hayatı etkileyecek her hangi bir yağış söz konusu değildir.


    Tabi bu yorumlama tamamen model çıktılarının verdiği veriler üzerinden yapılmıştır. Model çıktıların Alçak basınç Siklonun sapmasını iyi hesaplayamaması söz konusu olup, Alçak basınç siklonlarının 100 km daha doğulu kuzeye çıkması sonucu İstanbul'u sağlam etkileyecek kar yağışlarına sebep olur.


    Eğer bu akşam üstü Trakya da etkili kar yağışları başlamazsa, Ufak bir sapma olacağına kanaat getirebiliriz..

  • İşte budur Ahmet Hocam. Takdir ediyorum sizi. Yarın olabilecekler belli iken bazı kişiler insanları buralarda gereksiz yersiz beklenti içerisine sokuyorlar. Bu tahmincilik değil goygoyculuk dur. İşini hakkı ile yapanların emeğine saygım sonsuz. Yarın bu tip kişilerin bir defa daha patladığını göreceğiz. Gereksiz yere yaygara koparmanın anlamı yok, sistemin kapasitesi sıcaklığı belli çok fazla bir şey beklememek gerekir.


    Tekrar Saygılar Ahmet bey

    Arkadaşlar lütfen yapmayın bunu. Herkesin bir taktiği var. Belki benim göremedim bir şeyi görüyorlardı. İnanın bana bunu gönülden söylüyorum inşallah ben yanılırım da sağlam bir kar yağışı alırız . Beni buralara getiren nokta tamamen kar yağışı sevgimdir. Yapılan her tahmine saygı duyalım. Üç günlük dünyada bir birimizi kırmaya değmez...