Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ay sonunda kafkaslara ve gürcistana kuvvetli bir soğuk salınımı olacak kutupsal vortexs te bu tarihlerde zayıflıyor soğukların büyük bölümü bu dediğim bölgelerde asılı kalacağı için batılama şansıda zor görünüyo.bu sistemde enşanslı bölge (doğukaradeniz) olacaktır kar görme ihtimalimiz bana göre çok yüksek örtümü olur havadamı onuda bikaçgüne anlarız.kış son demlerini oynuyo artık bundan sonra ne gelirse eyvallah der baharı bekleriz😊😊

  • Boşuna soğuk nedir mantıklı açıklama yapabilecek bir Allah'ın kulu var mı? Mevsim ilkbahar sıcaklıklar 10 derece de bizim mi haberimiz yok.Madem soğuk boşuna sıcak memlekete göç edin.

  • Boşuna soğuk nedir mantıklı açıklama yapabilecek bir Allah'ın kulu var mı? Mevsim ilkbahar sıcaklıklar 10 derece de bizim mi haberimiz yok.Madem soğuk boşuna sıcak memlekete göç edin.

    Tuzu kuru olanlara lafım yok. Dogalgaz faturaları şişiyor. Araçlar daha fazla benzin yakıyor. Benzine mazota yine zam geldi. Hayat zatene zor. Kar yağmayacak soğuğu ben napıyım. Kar yoksa 25 derecede fönü tercih ederim. İlk bahar ve son bahar diye bir mevsimin kaldığını düşünmüyorum. Saygılar.

  • Tuzu kuru olanlara lafım yok. Dogalgaz faturaları şişiyor. Araçlar daha fazla benzin yakıyor. Benzine mazota yine zam geldi. Hayat zatene zor. Kar yağmayacak soğuğu ben napıyım. Kar yoksa 25 derecede fönü tercih ederim. İlk bahar ve son bahar diye bir mevsimin kaldığını düşünmüyorum. Saygılar.

    Doğalgaz şişiriyorsa sobalı evler var.Araçlar benzin yakıyorsa bisiklet var.Benzine mazota da gerek kalmaz.Sizin mantığınızla size cevap verdim.Diğer meseleye gelince siz sadece kendinizi düşündüğünüz için kar yoksa 25 derece olsun diyorsunuz.İlkbahar ve sonbahar mevsimi kalmadı diyorsunuz ee Ocak şubat 25 dereceyle geçtikten sonra Kış mevsimi kalacak mı?Bu senenin modası oldu gereksiz soğuk size göre gereksiz ben kapımın önünü düşünmüyorum ben geleceği düşünüyorum size kalsa 4 mevsim 25 30 derece olsun yakıt yakmayalım yeter.

  • Valla ben 10 şubatta kışı Doğu Karadeniz adına bitirmiştim. Neredeyse hiçbir model düzenli soğuk havayı ortaklaşa sokmadı. Mütabıklığın olmadığı yerde sistemlerin kaçma, küçülme, yumuşama eğilimi de%90 olmuştur. Bu gelecek olan sistemde de o büyük kütle aşağıya hareket etmeyecekse 2-3 saatlik kar yağışına çok bel bağlamayın derim. Lakin beni 3-5 cm lik kar zaten mutlu etmez. Genel olarak düşünürsek ülkemiz bu kış çok güzel yağışlar aldı. Örnek ben 4 yıldır Kütahya'da okuyorum ilk defa bu sene bu kadar çok kar yağdı. İç kesimlerin bazı yeleri de nasiplendi. Evet kıyılar adına belki de en kötü kışlardan oldu, geçen sene de kar alaamyınca herkes gerginleşti. Tahmincilerimz de yeni şeyler öğrenmeye, tecrübe edinmeye çalıştılar çünkü anormal modellerle dolu bir kış geçirdik. Sağlıcakla..