Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar Forumdan Ayrılıyorum Çok Soru Sorduğum İçin Bazıları Rahatsız Olmuş Bana Bilgi Veren Herkes Hakkını Helal Etsin Hepinize Bol Karlı Günler 🙏

  • Samsun'da yaklaşık 30 dakikadır hafif yağmur varken bazı istasyonların sıcaklıklıkları kar değerlerinde ve yağışta olmuş asıl yağış bu gece şanslı mevkiler 5-10 cm alabilir.

  • Samsun'da yaklaşık 30 dakikadır hafif yağmur varken bazı istasyonların sıcaklıklıkları kar değerlerinde ve yağışta olmuş asıl yağış bu gece şanslı mevkiler 5-10 cm alabilir.

    Çorum ?

  • Eraay sakın öyle bir şey düşünme burada hepimiz bir aile gibiyiz soru sorman da bir sıkıntı yok sadece kendine öğretici sorular sormanı tavsiye edebilirim. Bilmediğin anlamadığın yerler üzerinden sorman daha iyi olur. Öteki türlü biraz sık boğaz etmiş oluyorsun insanları yalan yok :) Bazen ben de işim varsa verileri inceleyemediysem işi bilen arkadaşlara sorabiliyorum kar yağar mı gibisinden utanmana sıkılmana gerek yok ama tavsiyemi dikkate al ;)

  • Ustad doğru söylüyor Eray kardeşim . Öyle hemen nereye gidiyorsun? Tabiki soracaksın ama ben de forumda gezinirken sana bazı yerlerde denk geldim. Başka bölgelerde de corumla ilgili sorular sormussun. Naçizane tavsiyem bu sorularını yazarlarimiza ve bölgemizdeki ustadlara yöneltir sen daha iyi olur.

  • Çevremizde durum nasıl diye merak edip baktığımda büyük çoğunluklu yağmur var, tahminleri buradan bakıyorum arkadaşlar. NEMS ICON ECMWF GFS hepsini karşılaştırıyorum. Sizde bakarsanız anlatmak istediklerimi göreceksiniz.

  • Ay sonu, ocak başı kıpırdanmalar var gibi gözüküyor "yoksa yeni bir 31 Aralık 2015'i mi geliyor?" diyebileceğimiz vakitler olabilir ayın 20'sinden sonra çıkan çıktılarda.

    O sistemde Trabzondaydım örtü yaptı ama tatmin edici bir örtü değildi Bafradaki fotoları gördükçe içim içimi yemişti neyseki Ocak ikinci yarısında gönlümü aldı yine Bafra:)

  • GFS'nin 20 Aralık'tan sonra gösterdiği sistem her yıl aralık ayında başımıza gelen Kafkaslara kaçan polar atak sistemlerinden birisi. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum o sistemin bize doğrudan inmesi çok zor önce Kafkaslar alır sonra biz bu hep böyle olmuştur. İkinci sistem inerse Girit civarlarında alçak basınç patlatacağını bu nedenle yine işimizin zor olacağını söyleyebilirim jet akımına bakarsak anlaşılıyor zaten.

    gfseu-5-384.png?0


    wildleo1907 hocamı tebrik ederim en karanlık günlerde 18-23 Aralık arasında net bir şekilde sistem beklediğini söyledi yavaş yavaş modeller yola geliyor inşallah ben yanılırım özlediğimiz kar yağışlarına kavuşuruz :)

  • Daha salınım olup olmayacağı bile kesin değilken Girit Ab'si demişsin biraz uçuk olmuş.Her güncelleme değişen, binbir takla atan GFS Jet Stream'ına bakarak AB tahmini yapman yanlış olmuş.Z500 değiştikçe modelde jetstreamda değişiyor.Gece nasılmış sabah ne olmuş misal.