İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beklentinizi ne kadar küçük tutarsanız , üzüntünüz o kadar küçük olur .

    Atmosfer gibi çok denklemli , çok fazla bilinmezi olan ve son derece kaotik bir sistemden bahsediyorsak , yarın bile garanti değildir ...

  • yaylalideli kesinlikle öyle . Konumunuzu coğrafyanızı son dönem kışları göze alıp 3-5 ne yağarsa şükür edin . Yağmur tanesine hasret kaldık . Hareketli döneme girmek üzereyiz tadını çıkarın .

    Bu arada gemde ilk sistemi İtalya Yunanistan arasına atmış . Ordan kurtulan ab Türkiye'ye doğru sürükleniyor . Radarim da olan 16 sistemide zaten böyle gelişiyor . Gfs de aynı şekilde dedi . Öncesinde serin yağışlı rakımı yüksek yerler faydalanacak sonrasında yukarıdan kopup gelen polar ile biz nasibimizi alacağız gibi gözüküyor . Genel tablo şimdilik bu . Öğlen attığım gif e benzer .

  • Afyona bayadır yağmur yağıyor ama istasyon hala 0.75 gösteriyor. Heralde kütleler oraya pek uğramıyor.

    Abi bu sefer radara baktım oralara şehrin batısından daha çok yağıyordu. Yağış ölçer problemli. 1 ocakta kısa süre yağmur aldık son durumda 0.1 mm. ölçüldü. sonraki gün 0,4 mm. çıktı. Oraya yağmamasından değilde son durumda gözüken yağışölçer bizim problemli.

  • Abi bu sefer radara baktım oralara şehrin batısından daha çok yağıyordu. Yağış ölçer problemli. 1 ocakta kısa süre yağmur aldık son durumda 0.1 mm. ölçüldü. sonraki gün 0,4 mm. çıktı. Oraya yağmamasından değilde son durumda gözüken yağışölçer bizim problemli.

    5. Bölge müdürlüğü birde merkez istasyon, nasıl iş anlamadım.

  • ARKADAŞLAR SELAMLAR DENİZLİ İÇİN GÜZELİNDEN HABERLER VAR MIDIR?


    Önümüzdeki günler için

    10 ocağa kadar fazla bir hareket yok. Ara ara zayıf yağmur geçişleri lodos vs. derken bahar havası gibi geçen bir süreç bekliyor. 12-13 ocak gibi soğuk dalga var kar yapabilir mi vade uzun basınç dizilimleri uygun olursa alabiliriz.Ama bu sistem bana kalırsa çoğunlukla yağmur az kar şeklinde olacak gibi geliyor bu sistemin görevi havayı soğutmak . icelandicLow # abimin de belirttiği gibi eğer ikinci sistem 16-20 arası gibi gelirse asıl karı ondan alacağımızı düşünüyorum. Ama ona çok var bizede vurabilir Kırım'dan da gelebilir biz kuru soğuk çekebiliriz.Ya da Balkanlara gidebilir.Şimdilik en azından kurak süreci kıracağız gibi gözüküyor Allah'a şükür.

  • 5. Bölge müdürlüğü birde merkez istasyon, nasıl iş anlamadım.

    Ben de anlamıyorum genelde sabah açıklanınca daha yüksek çıkıyor.Düzeltiliyor.2018'de istasyon iyi yağış almıştı ama o zaman insanlı gözlem havalimanında olduğu için yağışlar hep heba oldu o sene. Havalimanından çok daha fazla yağış almıştı. Merkezi 3-4 defa sel basarken havalimanı bomboştu.

  • cuma akşamına kadar hop oturup hop kalkacağız gerek sistem hızlı ve öfkeliye dönecek gerek sıyırıp geçecek . Sabredip bekleyeceğiz arkadaşlar . Ben tahminimi sistem belirmeden modellerde 30 Aralık gibi yapmıştım bekleyip görelim . Zaten her zaman dediğim gibi sadece patern değişikliğini ve bir salınım olacağı yönünde çıkarım yapabilirsiniz verilerle . Şuradan böyle gelecek diye net bir tahmin yapan işkembeden atiyordur . Bir salınım var mı ? Var . Belirttiğimiz tarihlerde mı ? Evet . Bekleyip artık modeller yardımıyla nasıl birşey olacağını hep birlikte göreceğiz . Cuma akşamına kadar bekleyelim ondan sonra çok fazla değişim olmayacağını düşünüyorum . En azından kaba hattı çıkar . Gfs farklı gem farklı telden çalıyor . Bakalım ecmwf ne verecek bu akşam . Ayrıca gfs nin yeni versiyonu yani paralel aşağıdaki kar haritasını vermiş . Ben beğendim .


    HOX.jpg

  • Şimdi Denizlileri ve Afyonluları duygulandıracak bir şey söyleyeceğim. Bugün 5 ocak 2015 sisteminin yıl dönümü. Denizli 35 cm. Afyon 45 cm. kar almıştı.:pensive_face:


    6 Ocak gece yarısı



    Parlaklığı fullerseniz atmosfer çok güzel anlaşılıyor.Karşıda ki ışıkların olması lazım ama yoğunlukran gözükmüyor.


    Görüntünün olası içeriği: açık hava


    Kar başlayalı 2-3 saat olmuşken birikim kısa sürede muhteşem.


    Sonuç..:grinning_face_with_sweat:



  • Ben de paylaşayım bari kar başladıktan 1-2 saat sonra olması lazım

    Fotoğraftaki velet benim 😆

    Babam vardı yanımda tozutuyor bu kar birkaç saate duracak demişti ertesi günün akşamında durdu,durduğunda 40 cm kar olmuştu 😁

  • Bir de şimdi takip ettiğimiz cılız sistemciklere bak (gerçi o bile gelmiyor :D ) o sene 2 tane efsane gelmişti şimdi takip ettiğimiz sistemcikler gibi de almıştık birkac kere.

  • Bir de şimdi takip ettiğimiz cılız sistemciklere bak (gerçi o bile gelmiyor :D ) o sene 2 tane efsane gelmişti şimdi takip ettiğimiz sistemcikler gibi de almıştık birkac kere.

    2 mi 3 tane.Bir de üstüne 9 NİSAN EFSANESİ. Lütfen unutmayalım.:D2