İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • !!!25-26 SİSTEMİ GENEL DEĞERLENDİRME!!!


    Evet arkadaşlar malumunuz önümüzdeki salı günü yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyoruz.Sizler için bir değerlendirme yapalım.


    Salı sabahı kıyı egeden başlamak üzere yağışlı hava giriyor.Öğleye doğru iç kesimlere doğru ilerlemeye başlayarak akşamüstü bölge geneline yayılmasını bekliyoruz.Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olmasını beklerken iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekliyoruz.Çarşamba ise yağışların büyük oranda kesilmesini bekliyoruz.İç kesimlerde kısa süreli kar geçişleri şeklinde olmasını bekliyoruz.Çarşamba perşembe-cuma günleri bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekliyoruz.Zirai faaliyetlerle uğraşanlar ve sera üreticileri bu hafta çok dikkatli olmalı!!!




    Şimdi il il kısa değerlendirme yapalım ve cm. tahminlerimize gelelim.


    İzmir:İzmir sabahtan başlayan hafif yağmurun öğle saatlerinde etkisini artırmasını bekliyoruz.Zaman zaman kuvvetli yağış etkili olabilir özellikle yağış güney ve doğu ilçelerinde daha kuvvetli olmasını bekliyoruz.İzmir merkez için maalesef kar beklentimiz yok soğuma girince yağış çekiliyor.Belki akşam saatlerinde yüksek ilçelerinde kar serpiştirebilir.İzmir'de 500 metre üstü yerlerde ise örtü bekliyoruz.200-500 metre arasında ise havada da olsa kar beklentimiz mevcuttur.Çarşamba-perşembe-cuma günleri yağış beklentimiz yok ama buzlanma ve don olayı bekliyoruz.


    Aydın:Aydın'da gece 3-4 gibi başlayacak yağışın öğleye doğru etkisini artırmasını bekliyoruz.Öğlene doğru başlayan kuvvetli yağış akşam saatlerine kadar etkili olmasını bekliyoruz.Yağış akşam saat 9-10'a kadar etkili olmasını bekliyoruz..Aydın çevrelerinde su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı!! Aydın'ın yükseklerinde öğleden sonra ve akşam kar yağışı bekliyoruz.Merkezde ve kıyı ilçelerinde kar beklentimiz yok.

    Çarşamba-perşembe-cuma günleri yağış beklentimiz yok ama buzlanma ve don olayı bekliyoruz.


    Muğla:Muğla içinde sabah başlayan hafif yağış öğleden sonra etkini artırmasını akşam 9-10'a kadar kuvvetli yağmasını bekliyoruz.Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı!Muğla merkez ve kıyı ilçelerinde kar beklentimiz bulunmuyor.Yükseklerde ise kar yağışı beklentimiz mevcut.Çarşamba-perşembe-cuma günleri yağış beklentimiz yok ama buzlanma ve don olayı bekliyoruz.


    Kütahya:Kütahya'da Yağışın sabahtan başlamasını bekliyoruz.Yağış ilk olarak yağmur sonra karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmasını bekliyoruz.Yağışın son çıktılara göre saat 10:30-11:30'da kara dönmesini bekliyoruz Yağış kara döndüğü andan akşam 9-10'a kadar yoğun bir şekilde yağmasını bekliyoruz.Yağışın gece 2-3 sıralarına kadar sürmesini bekliyoruz.Çarşamba ise kısa süreli kar geçişleri olabilir.Kütahya için kar kalınlığı tahminimiz 20-25 cm.

    Çarşamba-Perşembe-Cuma ise buzlanma ve don olayı bekliyoruz gündüzler -1/-3 geceler -8/-11 arasına kadar inebilir.



    Afyonkarahisar:Afyon'da öğleye yaklaşırken başlayacak olan yağmurun öğleden sonra etkisini artırmasını bekliyoruz.Yağışın giderek şiddetlenmesini bekliyoruz.Afyon'da yağışın saat 15:30/16:30 civarında kara dönmesini bekliyoruz.Afyon'da kar başladığı andan itibaren Yağışın gece yarısına kadar yoğun olarak yağmasını bekliyoruz.Yağışın gece 2-3 sıralarına kadar sürmesini bekliyoruz.Çarşamba hafif kar geçişleri bekliyoruz.Afyon'da kar kalınlığı tahminimiz 20-25 cm.

    Çarşamba-Perşembe-Cuma ise buzlanma ve don olayı bekliyoruz gündüzler -1/-3 geceler -8/-11 arasına kadar inebilir.


    Uşak:Uşak'ta sabah saatlerinde başlayacak yağmurun öğleye doğru kuvvetlenmesini bekliyoruz.Yağış zaman zaman kuvvetini çok artırabilir.Uşak'ta yağmur şeklinde başlayan yağışın karlakarışık yağmur ve sonra kara dönmesini bekliyoruz.Yağışın kara dönmesini 16:00-17:00 civarında bekliyoruz.Uşak'ta yağışın kara dönme saatinden akşam 9-10'a kadar yoğu olarak yağmasını bekliyoruz.Yağışın gece 1-2 sularını kadar sürmesini bekliyoruz.Çarşamba günü kısa süreli kar geçişeri beklentimiz var.Çarşamba-Perşembe-Cuma ise buzlanma ve don olayı bekliyoruz.Gündüzler 1/-1 geceler ise -7/-10 derece arasında olmasını bekliyoruz.Uşak için kar kalınlığı tahminimiz 13-18 cm.


    Denizli:Denizli'de öğleye doğru başlayacak yağmurun akşamüstü saatlerine doğru artmasını akşam saatlerinden kuvvetli yağmasını bekliyoruz.Yağışın gece 11-12 gibi kara dönmesini bekliyoruz yağışın gece 3-4 civarına kadar sürmesini bekliyoruz.Çarşamba günü de kısa süreli kar geçişleri bekliyoruz.Denizli için kar kalınlığı tahminimiz 3-6 cm.Çarşamba-Perşembe-Cuma günü buzlanma ve don olayı bekliyoruz.Gündüzleri 2-4 derece iken geceler ise -3/-5 derece civarında olmasını bekliyoruz.


    Manisa:Manisa'da gece saatlerinde hafif yağışın başlamasını öğleye doğru yağışın kuvvetlenmesini bekliyoruz.Yağışın akşam saat 9-10'a kadar sürmesini bekliyoruz.Manisa'da yağışların çoğunlukla yağmur ama akşam 7-9 arası kky ve kar şeklinde olabilir.Örtü beklentimiz yok ama yüksek kesimler ve ilçelerde örtü bekliyoruz.Çarşamba-Perşembe-Cuma buzlanma ve don olayı bekliyoruz.


    Salı akşam ulaşımda sıkıntılar yaşanabilir.Sürücülerimiz dikkatli olmalı.Arkadaşlar sadece bu bir tahmin değişiklikler olabilir.Ama artık ufak farklar haricinde modeller mutabık gibi duruyor.Ufak değişimler olabilir.


    TAHMİN BİZDEN TAKDİR ALLAH'TAN...






  • hocalarım denizli güneyde kaldığı için isparta burdur ve denizli çarşamba günüde gündüz kar alma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Çünkü güney doğu da yağışların devamı söz konusu aynı şekilde vindy de böyle bir tahmin yürütmüş. Hocalarım sizin görüşünüz nedir?

  • Değerli üyeler soğumanin erkene çekilmesinden dolayı güzel sürprizler olabilir. Bundan kastım iç kesimler değil. Uşak Afyon Kütahya için yorumluk bir durum yok ama özellikle Manisa'nın 400+ rakımlı ilçelerinde ve İzmir'in yükseklerinde hoş sürprizlerle karşılaşılabilir.

  • Eps efsane görüyor. Diyagramlar kıyı egede 5-6 ocak için kar görüyor. Bu imkânsız birşey değil. Kıyıya bile kar yağdıracak aşırı bir soğuk ile karşı karşıya geleceğiz. Ocak'ta beklenen sistem iç ege de yağmur degil direk kar şeklinde olması (aşırı yoğun kar) görüntüsü görüyoruz

  • hocalarım denizli güneyde kaldığı için isparta burdur ve denizli çarşamba günüde gündüz kar alma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Çünkü güney doğu da yağışların devamı söz konusu aynı şekilde vindy de böyle bir tahmin yürütmüş. Hocalarım sizin görüşünüz nedir?

    Çarşamba alt seviye ve sabah ilk saatlerde kar geçişleri mümkün .

  • 15 yıl Soma'da yaşamış birisi olarak inşallah örtü alırsınız diyorum. Tahmine gelecek olursak yağışın son 2-3 saati kar olacaktır ama örtü için yeterli olur mu kestirmek zor.

    soma için balkanlardan gelecek sistemler lazım kar için kuzeyden diğer türlü sistemler kuru soğuk getiriyor