2019 Kışına Doğru Uygun Adım

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ahmet Ustaoglu Kasva hocam. Sizler burada cok saygideger tahmincimizsiniz siz ve sizden ayri hocalarimizda cok kiymetlisiniz bizler icin. Her tahminlerinize sonuna kadar saygimiz vardir. Ha kandillideki saygideger Adil beyin tahminine benim saygim sonsuz. Tabikide katilmiyorum.ve aciklama kapali ve tatmin etmiyor. Ama hocam benim icin bir tahminci Gokhan abur hocamizdir. Bu sene nasil bir kis bekledigini sizde biliyorsunuz. Herzaman hocamizin yüzü güler ve halk agziyla bir aciklama yapti. Burda sadece bize degil butün kitleye seslendi. Bu usta bir dokunustur. Siz ne düsünüyorsunuz..

  • Meteoroloji uzmanlarının(!) devamlı olarak ılık kış olacak demesi çok soğuk kış olacağına dair halkı galeyana getirmemek için olabilir mi? Malum bizim ülkemiz hep olacakların üstünü örtmeye çalışır kolay yalan söyler hiç bu seneki kadar ardı ardına saçma sapan açıklamalar olmamıştı.

  • Bu arada perşembe akşamı çamlıca tepesi kar tanelerini zorlaya bilir. Yarın thicknees değerlerine bakmak lazım.

    Hocam ben çamlıcada oturuyorum 30-1 aralık sisteminde şahsen kar gördüm bu fotoğrafı

    O zaman eğer yağışta sıkıntu çekmezse her türlü alır çamlıca zaten ben Karalama Tahtası 6-7 aralık analizimde yazmışıtım iyi tuturmuşum vallaha sizin ağzınızdan çamlıca zorlar demesi bile ayrı bir güzelik yaptı inşallah yağarda bir foroğraf daha atarım :)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Semih hoca da aynı tarihleri vermişti. Ahmet hoca da bu kervana katıldı. Bünyamin sürmeli de daha sert sistemler için Aralık sonuna işaret etti. Galiba girişi bu sistemle yapacağız.

  • Hocam ben çamlıcada oturuyorum 30-1 aralık sisteminde şahsen kar gördüm bu fotoğrafı

    O zaman eğer yağışta sıkıntu çekmezse her türlü alır çamlıca zaten ben Karalama Tahtası 6-7 aralık analizimde yazmışıtım iyi tuturmuşum vallaha sizin ağzınızdan çamlıca zorlar demesi bile ayrı bir güzelik yaptı inşallah yağarda bir foroğraf daha atarım :)

    Çamlıca da durum nedir? Kar haberleri geliyor ama teyid edilmedi...

  • Çamlıca da durum nedir? Kar haberleri geliyor ama teyid edilmedi...

    şuan için yağış yok hocam eğerki yağarsa istanbul özel metorolijik bölüme atarım fotoğrafını ama yağış olsa direk kar düşer yere:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • İzlanda üzerinden kopup, sırası ile batı Akdeniz, orta Akdeniz'den geçip ülkemize güney Ege den giriş yapan alçak basınç siklonuna, bizi kırmayıp o kadar uzun yoldan geldiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.


    Şu anda etkisinde olduğumuz alçak basınç siklonunun bıraktığı yağışa karşılık olarak, yarın sabah balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birleşerek Marmara bölgesinde kar yağışları görülecek..


    Yarın sabah saatlerinde Yıldız/Karayel bileşeni Kuzeyli rüzgarın etkisi ile balkanların soğuk havasını taşıyarak; Yıldız bölümü, Ergene bölümü, Çanakkale, Balıkesir ve Bandırma hattında kar yağışları başlamış olacaktır. ( Orta kuvvete = 5 cm )


    Karayel/ Yıldız bileşeni rüzgarların öğle saatlerinde İstanbul'un batısından giriş yaparak Çatalca bölümünü ile Küçükçekmece hattındaki sağanak yağışları kar yağışına döndürecektir.( Hafif kar yağışı)


    Boğaz hattından doğuya doğru olan kısımda rüzgar Yıldız/Karayel bileşeni olduğu için balkanların soğuğunu üzerine tam çekemeyecek. Karadeniz'in ılımanlaştırıcı etkisi ile kar sınırında kalacağı için kıyı kesimlerde kar yağışı görülmeyecek.. [size=xx-large][/size]


    2d9dwk9.png


    Sistemin ufuk bir analizini yaparsak;


    Thicknees değerleri;

    oidlwl.gif 29auqns.gif


    700 hPa ve 850 hPa seviyesinde ılıman katman süprülmüş olduğunu görüyoruz.


    2r6cgnn.gif


    Yukarıda görüldüğü gibi 700 metre yükseklik sıcaklığı Avrupa yakasında -2, Boğaz hattında -1 derece. Yani bu ne demek oluyor?

    Avrupa yakası kar sınırı 50 metreye düşmüşken, Anadolu Yakasının kar sınırı 300 metre de kalmış. [size=xx-large][/size]

    2w65l51.gif


    Anadolu yakasında saf kar görmek isteyenler yarın akşam saatlerinde Çamlıca, Aydos ve Kayışdağ'ına gitmeleri gerekmektedir...

    27 Aralık olarak tanımladığım sistem için bir kaç gün sonra inşallah konu açacağım.. Güzel günler yakındır Allah'ın izniyle 8)