Tahminci - Uzun Vade Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Usta kullanmana bisey demedik zaten. Eger gosterirsen boyle boyle diye daha iyi olur. Ha meslek sirri diyosan. Senin bildigin kaynaktan ben daha cogunu biliyorum...

    Tahminlerimi oluşturma sürecim veriye bakıp buraya yazmak olmuyor. Bir veriyi görüyorum, yazmadan birkaç gün önce başka verilerin çıkmasını bekliyorum. Çıkan veriler benzer ise tahminimi yapıyorum. Birçok veri görüyorum, tahmin yapmadan önce bu verilerin tamamını bulmak zor oluyor. Sadece birini paylaşınca da burada tek veri tepkisi alıyorum.


    Verilerimi sizinle paylaştım, isterseniz internette bulabilirsiniz.

  • 4 subat dostum,saygi duyarim dusuncene ama kaynak gosterilmeden yapilan uzun vadeli tahminler icin baska bir konu basligimiz var zaten.o zaman herkes gelir bu konu basliginda kafasina gore bir tahmin yapar..saygilar

    Tekrar belirtiyorum, bunlar kaynaksız tahminler değil. Karalama tahtası konusu seziler için.

  • Aralık başında İzlanda aktif gözüküyor.

    Hocam izlanda aktif olsun yada olmasin. Bence sorunu tam olarak orda degil azorda aramaliyiz. Eger azor tam istedigimiz kita icerisine giripte yukselirse izlanda ya lafimiz olmaz. Burda nao nun ne olacagida cok onemli.

  • Hocam izlanda aktif olsun yada olmasin. Bence sorunu tam olarak orda degil azorda aramaliyiz. Eger azor tam istedigimiz kita icerisine giripte yukselirse izlanda ya lafimiz olmaz. Burda nao nun ne olacagida cok onemli.

    Azor'un istediğimiz konumu alması için İzlanda'nın izin vermesi gerekiyor. İzlanda İzlanda olmuyor ki, Britanya üzerine musallat oluyor, bir hayli de güçlü. Sonuç olarak Azor "pide" oluyor.

  • GFS hem ay sonu hem de Kasım başı sistemini görmüş. (Tahmin amaçlı değildir, sadece görmüş.)


    20 Ekim dediğim sistem 27-28 civarı geliyor. Kasım başı sistemi için beklentilerim aynı.


    Asıl sistem Kasım ortası gözüküyor.

  • kasim ilk yarisi icin cok buyuk beklentim yoktu hocam benimde. Ha kasımın ilk 2 yada 3 gunu bir sistem olur ona bise diyemem ama ondan sonra ay ortasina kadar cok buyuk bir beklentim yok. Ikinci yarisi aksiyon dolu olacak gibi. Ben karadeniz sahilinde buyudum . Kasimda belkide kar görmeyiz ama ic kesimler nasiplenecek gibi. Hadi bismillah..

  • İç kesimler Ekim sonu bile nasiplenme ihtimali var hocam.Kasım sonu iç kesimlerin nasiplenmesini aksiyon niteliğinde görmüyorum açıkcası.

    18 Kasımda bile Megakente sahiline kadar kar yağdığını bile gören biri olarak.Kasım ikinci yarısı yada sonlarına doğru iç kesimlere kar yağmasından hiç etkilenmem doğrusu:)

  • 18 Eylül'de bahsettiğim sistem 5 gün ötelenmeyle geldi. 20 Kasım'ın akıbeti bakalım nasıl olacak?