Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Siklon bana adam akıllı BİR kere kar versin kışın diğer kalanında kuru soğuk yemeye razıyım

    Kar konusunda en sevmediğim şey doyumsuzluk göstermektir.En iyisini görüp bir daha istemektir şükretmemektir...

    herkes konumuna gore konusuyor olay bu,bende istanbul kiyidayim ve soguk havayi seviyorum, iyi gelen dekli sistemi hicbirseye degismem..Ic bolgede yada rakimi iyi yerde oturuyor olsaydim o zamanda abli sistem derdim.Ab li sistemler kaziga meyillidir 40 tane gelir 38 i yagmur dusurur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Forumda egenin akdenizin adam yerine konulmadığıni anladık teşekkür ederiz:thumbup:

    Bize zaten bu yıl 1 metre kar yağdı

    Laftır gidiyor 2 sene kar yağmamis evet bize her gün yağıyor

    Hocam tam yerinde bir mesaj oldu size aynen katılıyorum..

  • Söz konusu kar olunca herkes ilk önce kendi kapısının önüne bakıyor Narsil abi bu kaçınılmaz bir gerçek.

    Önceki mesajlarında dediğin gibi(Bende bunu çok dile getiririm)Coğrafyamız gereği ülke sistemi almamız çok nadir bir durum.Ülke sistemi olarak tabir ettiğimiz sistemlerde bile kar alamayan yerler var(Akdeniz bölgesi kıyıkarını iklimi gereği dışarıda tutuyorum)

    Misal iç egedeki forumdaşlarımız bu sene kara doyduğunu söyleyebiliriz.Bu adamlar bundan sonra kuru soğuk vs yese gam yemez.

    Sende şimdiki mesajında belirtmişsin iyi gelen dekli bir sisteme hiçbirşey değişmem diye bende diyorumki iyi gelen siklonik sistemede bende hiçbirşeye değişmem.Bu iki söylemdede kendi kapımızın önüne baktık ülke sistemi vs kuş oldu gitti.

    Bu iki kavramım tartışması uzar gider.Siklonik sistemlerin ülke genelini çok daha iyi etkilediği aşikar

    Siklonların dek faktörleri olduğunuda unutmamak gerek.Siklom hızlı ve öfkeli değilse blokaja giden bir durum varsa dek mekanizması her türlü devreye giriyor.

    Kıyı egedeki forumdaşlarımıza ayrı bir parantez açmam gerekirse,kuzey kıyıları 2 yıldır adam akıllı kar almıyorsa kıyı egede 2 yıldır adam akıllı kar almıyor zaten oranın adam akıllı kar kavramıda 10cm civarı yani siz düşünün.Bu yüzden kıyı egedeki forumdaşlarımızın tepkilerini haklı buluyorum

  • Karadeniz yeri gelince fön yer yeri gelince metrelik kar alır vay arkadaş ne kadar çok fön almamiza sevinen varmış forumda öyle :) O fön yapan dağlara kurban olsun bir arkadaş var dünden beri sallıyor aklınca.O dağlar sayesindedir metrelik kar almamız.

  • Karadeniz yeri gelince fön yer yeri gelince metrelik kar alır vay arkadaş ne kadar çok fön almamiza sevinen varmış forumda öyle :) O fön yapan dağlara kurban olsun bir arkadaş var dünden beri sallıyor aklınca.O dağlar sayesindedir metrelik kar almamız.

    Sizin gibi işte siz değilmisiniz balkanlar durulsun siklon gelmesin diyen bizde siklon gelsin karadeniz fön yesin diyoruz etki tepki meselesi

  • Silverhand kadir abi evet karadeniz yeri geliyor fön alıyor yeri geliyor 1mt kar alıyor.Bizde yeri geliyor 30cm kar alıyoruz yeri geliyor o felç edici kuru soğuğu iliklerimize kadar hissediyoruz.

    Bu kışın şuanki durumu kıyılar adına ortada bundan dolayı herkes şuan kendi kapısı önüne bakıyor.Yemi kim koparacak bakalım belkide kimse koparamayacak belkide yem paylaşılacak bekleyeceğiz...

  • Sizin gibi işte siz değilmisiniz balkanlar durulsun siklon gelmesin diyen bizde siklon gelsin karadeniz fön yesin diyoruz etki tepki meselesi

    Aynen biz isteyince duruyor zaten :) yada sen isteyince balkan sistemi geliyor.Herkes kendi bölge konusunda kendi bölgesi için en iyisini ister ama ben yada başkası girip model konusuna "balkan gelmesin batı kuru soğuk alsin" yada "hazar yb si olsun doğuya sistem gitmesin" yazarsa sorun :) Şuradakı basit mantığı dünden beri anlamamış olmana şaşırdım.

  • Ya keşke çok konuşana sistem inse. Lakin öyle bir durum yok. O yüzden oturup üstadları dinleyin bence. He bu konunun bu hale gelmesinde şurası durulsun, böyle gelirse sistem çöp diyerek başka bölgelere yarayan sistemi çöp edenlerin de suçu var. Bencillik kötüdür. Fakat orta da bencillik de yok. Sistemi size biz, ya da bize siz vermiyorsunuz sanırım 😂

  • Ya keşke çok konuşana sistem inse. Lakin öyle bir durum yok. O yüzden oturup üstadları dinleyin bence. He bu konunun bu hale gelmesinde şurası durulsun, böyle gelirse sistem çöp diyerek başka bölgelere yarayan sistemi çöp edenlerin de suçu var. Bencillik kötüdür. Fakat orta da bencillik de yok. Sistemi size biz, ya da bize siz vermiyorsunuz sanırım 😂

    Ortada -40 sistem var sanacak yorumları okuyan.Afrika geliyor o paylaşımı sorun oldu :)

  • Enes Güleç(17) egeli arkadaslari sak sakliyorsun guzel, o ege kiyisi normalde ne kadarda bir kar alir mesela? Mesela istanbulla izmiri kiyaslarmisin? yada izmirle samsunu rizeyi trabzonu?


    Ege li arkadaslar guzel koordine olmuslar bide etiketleride kimse egeyi yerine koymuyor? kim koymuyor abi adam gosterin? kendi bolgenizde ne konustunuzda gelip size karisildi? Daha dun birisi gelip karadeniz konusuna ortaligi karistirmaya calisti..


    Neyse bu konuda son yazim bu, icinde nifak sozu gordugum her mesaja mudahele edecehim bunu yaparkende Marmara bolge sorumlusu izmir sorumlusu vs dinlemem,karsizlik iyice etkiledi herhalde,herkes sakinlesip konusuna donsun lutfen...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Herkes kendi bölgesinde istediğini yazıyor sıkıntı yok.Bölge içinde aynı bölgeden insanlarda bile oluyor tartışma orası ap ayrı bir konu :D

    Elbette kıyı ege ile kuzey kıyıları kıyas edilemez ancak bu adamlar her zaman kuru soğuk yiyor yada yağmur alıyor.Kar alma ihtimali bulunan bir yerin kar istemesi kadar normal birşey yok

    En azından Adana-Antalya gibi sıcaklık sıkıntıları olmuyor yani

  • Arkadaşlar bu tartışma hiç HavaForum üyelerine yakışmıyor.Sanki bir yarış içindesiniz.Nasipte ne varsa o.Kar alamayan kardeşlerimiz abilerimiz İnşaAllah kar alır.Ülkemizin coğrafyası gereği ülke kışı zar zor yaşanıyor.Bir taraf sevinirken bir taraf üzülüyor.2016 kışında Karadeniz metrelerle oynarken ben Afyon'da en yüksek 6-7 cm kar gördüm.Bu kış iç ege iyi gidiyor çok sert sistem alamadık ama sık sık kar aldık şimdi Karadeniz alamıyor.2016 kışında biz izledik sabrettik şimdi kar bekleyen kardeşlerimiz sabretmeli bakarsınız kış bitmeden vurur bu kış vurmasa başka kış karlı sistem alır.


    Bu arada herkes kendi bölgesinde kendi bölgesi lehine konuşması serbesttir.Kimse karışmaz.Bence başka bölge adına kötü temennilerde bulunacağınıza birbirniz adına güzel dileklerde bulunun.Allah'ın verdiği rahmetle alakalı yarışa girmeyin.Kasmayın bu kadar doğal denge diye bir şey var İlahi adalet diye bir şey var.


    Bencr bu tartışma gereksiz ve yersiz uzatmayın çünkü çoğu kişinin kalbi kırılacak 3 günlük dünyada kalp kırmaya değmez.


    İnşaAllah ülkecek kara gömüldüğümüz kışlar yaşarız.diyerek sözlerimi bitiriyorum.

  • Ben anlıcağımı anladım oğuz bundan sonra adamına göre muamele değerimiz hiç yok kıyı ege akdeniz olarak bırak kara boğulsunlar batsınlar umrumda değil kotüymüş şeymiş banane ben kendi bölgeme bakarım kendi bölgem iyise efsane senedir benim için nokta.