Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Geçen sene Kasım ayının konusuna bakıyorum toplam 238 sayfa 1 ayda olmuş. bu sene o kadar sayfayı sadece 12 günde devirmişiz ve şuan 328. sayfadayız. forumda ki aktiflik geçen seneye göre daha fazla ve olası sistem ihtimalinin modellerde ki heyecanı sayesinde... :)

  • Günaydın değerli havaforum üyeleri,


    hayatın anlamı üzerine zaman zaman kafa yoranların belki de hoşuna gidecek, steve jobs'un bir konuşmasından çok kıymetli bir alıntı;


    arabayı kullanmak için, size para kazandırması için, birilerini işe alabilirsiniz ancak hastalığınızı taşıması için kimseyi işe alamıyorsunuz.



    kaybedilen maddesel şeyler bulunabilir ya da yerine başkası konur fakat kaybedildiğinde bulunmayacak, yeri dolmayacak tek şey var o da yaşam.



    şuan hayatınızın hangi sahnesinde olursanız olun, zamanla o sahnenin perdesinin kapanması ile yüzleşeceksiniz.



    etrafınızdakilere çok kıymet verin ve sevin. kendinize iyi davranın ve insanlara değer verin.



    yaşlandıkça ve akıllandıkça fark ediyorsunuz ki, 300 dolarlık saat de 30 dolarlık saat de aynı zamanı söylüyor. iç huzurun bu tarz şeylerle elde edilmediğini anlıyorsunuz.



    umarım şunu anlarsınız;



    kahkaha attığınız ,sohbet ettiğiniz, şarkılar söylediğiniz ve dünyadan konuştuğunuz sevdikleriniz var ise, bilin ki gerçek mutluluk bu.



    çocuklarınızı zengin olması için değil, mutlu olması için eğitin. böylece büyüdüklerinde her şeyin fiyatını değil, değerini bilirler.



    hayattaki en iyi 6 doktor; güneş ışığı, dinlenmek, egzersiz yapmak, sağlıklı yemek, kendine güven ve arkadaşlar.



    bunları hayatınızın her evresinde muhafaza edin ve sağlıklı bir ömrün tadını çıkartın.

  • İyi günler forumseverler. Modellere bakıyorum, ne tat var ne tuz var. Ah şu kasım keşke 1941 kasımıyla yer değiştirseydi diyorum. Doğu Avrupa'da öyle soğuk öyle karlı bir kasımdı... Adeta 1942 kışının gümbür gümbür geldiğini fısıldıyordu Asya'dan Avrupa'ya estirdiği dondurucu rüzgarlarla. 7 Kasım 1941'de GDFS(Groß Deutsche Forecast System)'nin akşam güncellemesi şu sistemi ilk kez görmüştü;


    archives-1941-11-13-0-1.png?


    archives-1941-11-13-0-0.png



    Tabii ki hepimizin ağzı açık kalmıştı... Fırtına soğuk vs vs. Kasımdan beklenenden çok daha fazlasıydı bunlar...


    Şimdiki kasım da kışın nasıl geçeceğini bize fısıldıyor, tıpkı geçen yılın kasımının da yaptığı gibi, hatta ondan önceki kasımların da... Kasım, sonbaharın kış içine yerleştirdiği bir ajandır arkadaşlar. Bu espiyonaj operasyonlarını biz değil SS yürütürdü tabii, Himmler bu konuda benden daha fazla şey biliyor fakat ben de bildiklerimi söylüyorum işte. Aralık, ocak, şubat bir araya gelip neler yapacaklarını konuşurken kasım da orada olur ve her şeyi önceden öğrenir. Kışın, bir aylık konsantre bir özetini çıkartır ve sinoptik haritalara döker, o sinoptik haritalara göre kendi yolunu çizip bildiklerini bize anlatır.


    İşte böyle arkadaşlar. Daha önce de dediğim gibi kasım, bu yüzden önemlidir. Kasımın ilk yarısı pek hoş olmayan bir şekilde geçti, kim bilir belki ikinci yarısında bize anlatacağı çok güzel şeyler vardır...

    Operation Barbarossa öncesi, 1942 kışının soğuk geçeceğini Führer'e söyleyip dikkate alınmayan meteoroloji sevdalısı Mareşal...