Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ve istanbula geri dondum poyraz suan cok iyi tuzlada..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Günaydin HF bayramin 3. gunu olmus bile..Zaman su gibi akip geciyor.


    Gununuz guzel gecsin insallah..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • https://www.havaforum.com/uyar…ustos-tarihlerine-dikkat/


    UYARI BÜLTENİ: 27-29 Ağustos tarihlerine dikkat!

    Uzun süredir devam eden kurak ve sıcak hava yeni haftada yerini oraj olarak adlandırılan ani gök gürültülü sağanak yağmur ve yerel dolu yağışlarına bırakıyor.

    27-29-agustos-.png


    Yurt genelinde uzun bir süredir devam eden kurak ve sıcak süreç bayram tatili sonrasında sona eriyor. Yeni haftayla birlikte Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege Bölgesi ile Batı Karadeniz’de gök gürültüsü, şimşek, yıldırım, ani fırtına hadiselerini barındıran sağanak yağmurile yer yer dolu yağışları gibi kuvvetli meteorolojik hadiseler görülecek. Oraj aktivitesi olarak adlandırılan bu hadiseler genellikle havadaki kararsızlık değerlerinin yüksek değerlerde seyrettiği zamanlarda ve uzun süredir devam eden sıcak havanın ardından gelen soğuk kökenli hava kütlesinin çarpışması neticesinde meydana gelmektedir. Oraj hadisenin en temel özelliği gün boyunca güneşli havayla ısınan havanın aniden değişime uğrayıp kısa süreli ama etkili bir biçimde kuvvetli sağanak yağmur ve dolu yağışlarına neden olmasıdır.

    27-30 Ağustos Arası Oraj Günleri…

    bulut-tepe-sicakliklari.png

    Pazartesi erken saatlerden itibaren İstanbul ve çevresinde oraj olarak adlandırılan meteorolojik hareketlilik başlayacak. Yeni haftada Marmara ve Batı Karadeniz genelinde güneşli havayla birlikte aralıklarla kuvvetli sağanak yağmur ve yerel dolu yağışı geçişleri bekleniyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri aralarında 70-75 derecelik sıcaklık farkının olduğu sıcak hava ile soğuk hava çarpışmalarının gerçekleşmesi bekleniyor. Bu çarpışmaların gerçekleşeceği yerlerde beraberinde tahminlere göre yerel olarak kuvvetli meteorolojik hadiseler (gök gürültülü sağanak yağmur, şimşek, yıldırım, ani fırtına, dolu, su hortumu v.b.) oluşacak. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ile Batı Karadeniz çevresi kuvvetli meteorolojik hadiselerin risk alanında yer almaktadır. Tahmin modellerinde dolu yağışı ve ani fırtına riski açısından İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve çevresi diğer şehirlere göre daha ön planda gözüküyor. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Batı Karadeniz açıklarında su hortumu oluşma riski de bulunmaktadır. Oluşabilecek ani fırtına, ani su baskınları ve dolu sebebiyle oluşabilecek zararlara karşı tedbirli olunması ve güncel meteorolojik uyarıların takip edilmesi tavsiye edilir.

  • Uyarı için çok teşekkür ederim. Bayramın birinci günü hariç mola vermeden çalışıyorum.Gelecek yağışlar öncesinde hazırlıklarımızı yaparak, yağış esnasında biraz dinlenme imkanı bulacağım İnşallah. Çevremdeki insanlara da gereken bilgilendirmeyi yapacağım.

  • Hayırlı sabahlar değerli arkadaşlar. Cumanın feyzi bereketi üzerinize olsun.

    Rabbim ahirete intikal eden tüm yakınlarımızı bu mubarek günde bağışlasın, onları bulundukları halden daha iyi bir hale sevk etsin.