İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi akşamlar herkese. Bir sistemi daha iyisiyle kötüsüyle tamamladık. Bir değerlendirme yazısı yazmak istedim. Bu yazı İstanbul'da yaşayan bir HavaForum üyesinin gözünden yazılmıştır.


    Belkide böyle bir yazı sizi hiç alakadarda etmeyebilir fakat ben sevgili yönetimden ve HavaForum ahalisinden bu seferlik müsaade isteyeyim.


    Hareketli bir 24 saat geçirdik, hızlı bir cephe geçişi ardından bir süre sonra çalışan DEK mekanizması. En azından meteorolojik hareket olarak güzel bir gündü.


    Peki sistemde bir Istanbullu üye olarak yaşadığım sıkıntılar neydi? Ilk sıkıntı yaşadığım durum sistem beklentileri karşılamadı yaklaşımıydı. Burada 10 cm örtü garantisi vs. verildi de ben mi görmedim acaba? Gece geç saat itibariyle boğaza yakın yerlerin 1. şanslı bölge olduğu ve yükseklerinde 1-5 cm birikim olabileceği bahsedildi ve gerçekleşti. Peki burada beklentiyi karşılamayan nedir? Eğer forumdaki isimlere güvenmeyip; kendi kendine beklentiye girenlerin buradaki isyanının amacı nedir? Buradaki insanlara negatif enerji yansıtmasının haklı bir yönü var mıdır?


    Ikinci sıkıntı forum dışında olumsuz yorum yapanları buraya yazıp sistemi bitirenler yada açıklama bekleyenler. Sistemi bitirmek isteyenin burada verisiz atıp tutması nedendir? Veya forum dışı olumsuz yorum yapana sormak varken buradan açıklama beklemek nedendir?


    Üçüncü sıkıntı; sistem fosçular. Özellikle inanılmaz bir görüntülenme sayısına sahip bu konuda bu yorumların ilgi çekme veya düzeni bozma amacıyla atıldığını düşünüyorum. Veri sorsan yok, neden desen yok. Tek argümanı o anda yağmayan kar. Birde bu mesajların dikkat eden vardır belki en çok atıldığı vakit sayfanın sessizleştiği anlardır. Bunun nedenide o an yağmayan kardır ve ayrıca forumda bilgili kişilerin o anda olmamasıdır. Bu sayede polemik çıkarmak ve ilgi çekmek isteniyor. Bu gibi dün silinen mesajın haddi hesabı yok. Ben dün tüm gün buradaydım ve şuna bile şahit oldum : Sistem hızlı girdi, sayın üye cepheden cm hesabına girdi. Daha sonra cepheden kendi beklediğini bulamayınca sistem fos arkadaşlar dedi. Dahada sonra akşam DEK kütleleri görününce sistem yeni başlıyor sakin arkadaşlar dedi. Bu gibi yaklaşımlar olunca kimsede tat-tuz kalmıyor. Analiz 0, çaba sıfır. Tek geçerli şey o anda gerçekleşen olaylar ve ona göre geleceği belirleme çabası. Neyseki sabah beyaz güzellik geldi bizede, rahatladık.


    Bu yazı kesinlikle polemik amacı taşımamaktadır. Belkide kafanızı şişirdim, kusura bakmayın. Biraz ruhen daralmıştım, sizlerle paylaşmak istedim. Dün sıkıntılarımızla direk ilgilenen yönetime, raporla tuşunu kullanarak bu işe yardımcı olan tüm forumdaşlarıma ve dün sabırla sistemi yaşayan tüm bölge ahalisine teşekkürlerimi sunuyorum.


    Iyi forumlar herkese.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Vintersaga @Vinter kardeşim bu -8 ide düzelttiğimizi düşünürsek.Gelene kadar -12 yaparız herhalde.:)

    Yanlış hatırlamıyorsam sinerji ile.

    -2 yi gelene kadar -5 yaptık

    -3 ü gelene kadar -6 yaptık

    -5i gelene kadar -8 yaptık

    Bu yılın modası bu ^^

  • Temkin tamamda.Bizim işimiz sinerji.Bu işten keyif almak.Hem böyle adamı sinir eden sınırda sistemler olmazsa godzilla yada efsane lakaplı sistemlerin keyfi olurmuydu.Kaldı ki yüksekler 10-15 cm kıyılar 2-5cm denildi.Sonuç yüksekler 5cm civarı kıyılar havada.Olsun.Bu tarihte 1 ay boyunca üzerimzden gitmeyen bir yb kirli hava gündüz 15 derece ve üzeri olsa dahamı iyiydi.

    Eğer hala bozuk moraller var ise geçen yıl Şubat ayında görmediğimiz deniz suyu sıcaklıklarını bu yıl Aralık ayında görüyoruz.Zeminin kralı oluştu.Bu tarz insanı yoran sistemler sonunda mutlaka mükafatı olacaktır ve bu günlerimizi unutturacaktır.Örnekleri tecrübelenmiştir.

  • Artık yeni yıla karla gireceğimiz sistemi bekliyoruz. Bugün aldığımız kar 3. gördüğümüz kar oldu. Kışın ayak izleri zaten Aralık'tan belli oldu. Sinerjiye devam /scatisma2::341


    Not: Vintersaga arkadaşımın belirttiği fosçu arkadaşlar bir daha ki sistemi daha omurgalı olsunlar lütfen. Çünkü kar yağınca, resimler gelince arkadaşlar bir anda ortalıktan kayboluyorlar sonra sizi bulamıyoruz yapmayın böyle...

  • Anlamadığım Ocak başı sistemi almamız lazım yoksa 5-8 günlük bi ısınma evresine gecebiliriz. Dedim diye mesajım silindi.Herhangi bi hakaret yada abartılı bi söylemim olmamasına rağmen