Ve Kar Edirne'den Giriş Yaptı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @EFSANE Semih : Semih hocam, şu an facebook'ta bir sayfada (sanırım sayfa ismi verilmiyor o yüzden ben de vermiyorum) moral bozucu bir yorum var: "İstanbul olabilecek en kötü senaryoyu aldı. Yarın belki beykoz falan çok hafif bir kar olabilir ama başka da kar olmayacak" demiş. İyice kafam karıştı ve moralim bozuldu :(

    Facebook da bir sayfaya güvenecekseniz niye buraya bakıyorsunuz?Madem o sayfa tersini söyledi semih hoca da onlar uymak zorunda mı yada tam tersi?Benim anlamadığım nokta başkasının söylediğini neden semih hocanın önüne getiriyorsunuz? Kafanız karışıyorsa baktığınız yer bir yer olacak.Buraya bakıp sonra o sayfaya,daha sonra başka sayfaya daha sonra bambaşka sayfaya bakarsanız doğal olarak kafanız karışır.

  • @EFSANE Semih : Semih hocam, şu an facebook'ta bir sayfada (sanırım sayfa ismi verilmiyor o yüzden ben de vermiyorum) moral bozucu bir yorum var: "İstanbul olabilecek en kötü senaryoyu aldı. Yarın belki beykoz falan çok hafif bir kar olabilir ama başka da kar olmayacak" demiş. İyice kafam karıştı ve moralim bozuldu :(

    En temkinli sitelerden bir diğeri ise Facebook'ta yağışın gelişini birkaç saat erkene çekmiş ve yarın araçla çıkmayın mümkünse diyor. (Siz isim vermeyince ben de vermedim :) )

  • arkadaslar neden baska sitelere bakip burada yorum yapiyorsunuz suan yaptiginiz olay hiç yakışı kalmaz bir olay bu tarz işlerden uzak durunuz tavsiyem kazanırsınız kaybetmezsiniz bir arkadaş nasihati hadime değil ama neyse hayırlı forumlar ^^

  • Neden? İki farklı sayfaya bakmak yasak diye bir şey mi var anlamadım?? Tam tersine Semih Hoca'nın tasdiğine sundum, hakaret mi ettim? Kaldı ki sayfa ismi falan da vermedim. Hiç mi bir şey yazmayacağız anlamış değilim.

  • Neden? İki farklı sayfaya bakmak yasak diye bir şey mi var anlamadım?? Tam tersine Semih Hoca'nın tasdiğine sundum, hakaret mi ettim? Kaldı ki sayfa ismi falan da vermedim. Hiç mi bir şey yazmayacağız anlamış değilim.

    Soruya soruyla cevap veriyorsunuz?Benim yazdığım mesajda nerede sizin hakaret ettiğinizi söyledim?Söylemedim ama işi başka yere çeviriyorsunuz.Sayfa ismi vermenize de gerek yok başkasının ne yaptığı ne ettiği ne tahmin ettiği bu siteyi ilgilendirmiyor.Sizi ilgilendiriyorsa sizin özelinizde kalsın.Size hiç bir şey yazmayın diyende olmadı ama onu kastediyorsunuz.Size kafa karışıklığınızın sebebini açık açık yazdım.50 siteye girip 50 yere bakarsanız o kafa karışıklığınız öbür boyu sürer.

  • Neden? İki farklı sayfaya bakmak yasak diye bir şey mi var anlamadım?? Tam tersine Semih Hoca'nın tasdiğine sundum, hakaret mi ettim? Kaldı ki sayfa ismi falan da vermedim. Hiç mi bir şey yazmayacağız

    yanlış algıladıysan senin sorunun benim değil güzel bir şey yazdım kaybetmezsin kazanırsın dedim bizleri başkalarının düşüncesi tahmini yorumu ilgilendirmez biz kendi forumumuza bakarız ve forumdaki değerli tahminci hocalarımıza güveniriz saygılar hayırlı forumlar ;)

  • benim ki bir tahmin degil bir kabak tatlisi sadece.bu ucuncu yorumum bu sitede senelerdir oldugu gibi bundan sonra da yorumsuz bir seklildesadece okuma yapmak icin girecegim.herkese iyi geceler.

  • semih bey sanırım yarınla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmayacak..ab nin konumu kestirilemediğinden dolayıdır diye düşünüyorum..son ana kadar değişir..siklonik sistemlerde çok normal..en küçük oynama bile hatrı sayılır farklar yaratıyor..yaşayıp görecez bakalım..herkesin yarın çok mutlu olması dileğiyle..

  • Bence artık herkez çok gergin. İki tarafında kendine göre haklı nedenleri var. Burada bulunan tüm arkadaşların tek beklentisi var oda kar yagmasi. Biraz daha sakin olmaya calisalim. ^^

  • Çok uzatma tarafında değilim ve yeri burası değil ama, tartışma burada olduğu için yazmak istedim. Adminlerimiz uygun görmezse silsinler lütfen.


    Söylemek istediğim şu;


    Modeller verilere göre senaryolar üretip tahminler yaparlar. Ama bazı yetenekler o tahmin, veri ve senaryoları değerlendirerek "öngörülerde" bulunurlar. Başta @Efsane-Semih Hoca olmak üzere, sitedeki diğer tahminci üstadlar da öngörü de bulunuyorlar. Ama bunu yaparken,


    - işte, basınç sistemleri şöyle, etkileyen faktörler bunlar, dünya meteoroloji dinamikleri bunlar, bunlar, bu sebepten böyle olacak


    diye öngörü de bulunuyorlar. Ha meteoroloji çok kompleks bir sistemler bütünü, tutar veya tutmaz. Ama bu öngörleri bir sebep-sonuç ilişkisi içinde anlatmaya özen gösteriyorlar.


    Şimdi, sebep-sonuç ilişkisi kurmadan, "tamam bu iş bitti" , " felaket kar geliyor", "yandık bittik, kül olduk" diye yorumlar yapanlar ve hasbelkader bazlarını tutturanlar bana tek kelime ile " meteoroloji şarlatanı" olarak geliyor.


    Burada yorum yazan arkadaşlara sadece, bahsettiğim şeyleri de dikkate alarak yorum yazmalarını rica ediyorum. Aksi saçma sapan, polemik içeren saçmalamalar oluyor yoksa.


    Herkese selamlar, iyi forumlar

  • ben bu gece buranın mutluluktan coşacağını tahmin ederken,bu ne karamsarlık..ortada çok ters giden bir şeyler mi varda ben göremiyorum..beklentinizi çok abartmadan tutarsanız,en köt ihtimalde bile mutsuz olmazsınız..mesela bugün bir çok istanbullu arkadaş havadada olsa kar gördü..bu kışın kayda değer tek sistemi geliyor yarın unutmayalım ve kıymetini bilelim..

  • Son güncellemelerde soğuk daha erken giriyor fakat siklon Trakya üzerinden gelip İstanbul'un batısında yükseliyor gibi. Artık söz atmosferde yarın görüp yaşayacağız.