Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • berkay_tuku İstanbul'dayım hocam.

    Ama Düzce (ve çevresinden) pek çok arkadaşımız var forumda ve geçtiğimiz günlerde biz kar alırken oralar seyretmişti. Şimdi sıra kar almayan yerlerde.

    Geçen sistemde kar göremeyen arkadaşların mutlu olacağı bir sistem olur inşallah. Biz de güzel resimlere bakarak mutlu oluruz hocam :saint:

    Seyyah

    Einmal editiert, zuletzt von Seyyah ()

  • Düzcedeyim çok şükür bu sistemi de es geçmeyeceğim ilk sistemde Düzcede dizime kadar kara batmıştım üniversitede şimdi de aynı şekilde kara gömüleceğiz nasipse.

    Belki yeniler sizi tanımıyor ama ben tanıyorum sizi. Neden uzun zamandır tahmin yapmıyorsunuz? Oysa öngörülerinizi beğeni ile okuyorduk.

  • Eywallah kardeşim sitede yeterli sayıda tahminci arkadaş var kalabalık yapmayalım meydan gençlere kalsın kendime göre çevremdeki arkadaşlarıma gereken uyarıları sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum face ve twitter da. Bu işler sadece model yorumlamayla olmuyor tecrübe de lazım gençlerde ışık var Cold Efso özellikle onda kendimi görüyorum bazen. Bu site klas gerçekten Semih dostum başlı başına bir ekol cnnden beri varız bu alemde burada olmak çok güzel kardeş.

  • Mgm yi anlamıyorum Düzcenin çarşamba perşembe karlı olacağı kabak gibi ortadayken dün 9 derece verdi bugün 6 derece yoğun kar diyor sadece gülüYORUM. Onca imkana rağmen bu tahminler komik gerçekten. Yazık ne diyeyim. Semih bey tek başına yeter de artar bile mgm ye gerek yok

  • Hocam istasyon bozuk bu yüzden bir önceki gün ölçülen en yüksek değerleri baz alarak tahmin yapıyorlar bu yüzden sıcaklığı yüksek veriyor.Bunu nasıl fark etmiyorlar anlamıyorum.İstasyonun bozulduğunu fark etmediğim bir zaman da hava 4 derece sanıp dışarı çıktım bir baktım arabalar falan buz tutmuştu o zaman anladım bozuk olduğunu.

  • İsterdimki cumartesi günü gelen sistem biraz daha dogulayip etki alanı geniş olsaydı... Balıkesir yüksek merkezdeki 2.sakarya mahallesi.olarak c.tesi akşam saatlerinde başlayan kar gece boyunca 2 cm civarında örtü yaparak pazar gecesi ne kadar havada uçuştu.

    Fakat sevindigim nokta merkez ve Çanakkale arasındaki yüksek noktalar iyi kar yağışı aldı.hatta kapanan dağ köyleri bile oldu.ivrindiden sonraki yüksek köylerde 50_70 cm hatta rüzgarın savurup birikim yaptığı yerlerde yüksek örtü oluştu.ayrica Susurluk-cataldagda 40 cm geçen örtü oluştu... yüksek noktalar için iyi bir sistemdi fakat daha çok Balıkesir ve Çanakkale arasını etkileyen bir sistem.

    Umut fakirin ekmeği.

    Fakat Balıkesir merkez adına sürpriz olmaz ise kış ayı benim için minimum seviyeye düştü kar anlamında.

    Soğuk Mart ayının son günlerine kadar hatta nisan başına kadar etkili olması muhtemel.

    Allah ömür verirse 2019-2020 kış sezonuna bakacaz umarım yeni sezonda bir önceki seneyi aramayiz...

    Sert lodosun arkasından gelen su birikintisi ni dondurup üstüne kar yağan kislardan olması dileğiyle...

  • Enes hocam perşembe havadada olsa kar görürmüyüz bursada,son çıktılar biraz umut verici sanki...

    Perşembe sabahtan öğlene kadar kar değerleri bulunuyor.Sıcaklık tam sınır olabilir ova için bu yüzden cıvık bir örtü olması muhtemel.Bir iki tık yüksekler kar için daha rahat olacaktır

  • Enes Güleç(17) hocam kışın geri kalanı için bir değerlendirme yapabilecekmiyiz kışı bitirelim mi? yoksa 1 kar daha görme ihtimalimiz varmıdır sizce....

    Tam olarak var diyemem ama yokta diyemem.Mart ayı içerisinde 1 kez daha kar görme ihtimalimiz var olduğunu düşünüyorum.Çok kafa yormadan çok umut bağlamadan takibe devam ediniz :)