Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu kış kafkaslardan sarkacak soğuklar olacaktır. Yeter ki endeksler gidişatı bozmasın. Ull şeklinde olacak diye bir şey yok. Kafkas dağları soğuk inişine engel olsa da sağlam bir soğuk oturduğu anda kafkaslara bizi her türlü etkisi altına alacaktır.

  • gfs akşam çıktısında son dakikada y.b ingiltere iskandinav boyunca yataya doğru geçtiği için soğuğu altına alarak kıvırıyor ve doğu avrupadan balkanlar italya ve orta avrupa civarı hapsetmeye hazırlanıyor .italya yunanistan civarında dikine kollar uzanir ise ihale bize kalır gelmezse bizim için şimdilik nötr bir oluşum 2140cccc0f27cb89a2c5726.gif

  • uzun zamandır bu sistem öncelerde kafkasya ile batı asya arasına iniyordu. sonrasında ise en sonda bize doğru kafkasya üzerinden bize inme ihtimali var.


    kimse yanlış anlamasın. bu sistem ay ortasını bulma ihtimali var. şuanki görünen eps cıktıları mukemmel ama kafkasyadan geçmek kolay değil onun için bu görünenden biraz daha törpülenmesine üzülmemek lazım. üzücü taraf ise bu sistem bize hiç gelmeyebılır. ama gelcek insallah :)

  • ayder53 Yüksek rakımlı yaylalarda sıcaklıkların yüksek ölçülmesi normal olabilir; çünkü bildiğiniz gibi açık ve yüksek basınçlı havalarda enverziyon görülebilir. İncelemedim ama aşağı rakımlar daha soğuk geçmiş olabilir dün gece, bir bakayım.

  • 10 kasım gibi karadenizin uzak uzak kuzeydoğusundan bir tren geçiyor. Sonrasında ay ortası gibi ülkemiz yönüne bir haraket var ancak 10 kasim gibi uzak doğudan geçen guzel bir sistem y.b'nin konumu güzel olsaydı bize bir öpücük atıp geçebilirdi.Ayrica bakalım accuweather ne diyecek m.norm demesi kafidir benim için ...

    Einmal editiert, zuletzt von meridyen ()

  • Accuweather Asya kış tahmininde özellikle D. Akdeniz ve Ortadoğu'daki fırtınaların üzerinde durmuş. Bu demek oluyor ki buralarda sık sık siklon patlayacak ve bölgemiz olarak iyi bir kış geçireceğiz.Özellikle "dağlardaki ağır Karadeniz etkisiyle oluşan kar" tabirini kuzeydeki dağların kuzeye bakan yamaçları için kullandığını düşünüyorum.

    Sıcaklıkların Türkiye'de m. normalleri altında tahmin edilmesi ve metinde sık sık "Türkiye" tabirinin kullanılması bu kışın vahametini ortaya koyar bence.

  • Polar ataklı yılları Karadeniz çok sever son yıllarda en yakın örnekler 6 Ocak 2015 sistemi mesela Marmara'ya da Karadeniz'e devasa soğuklar inmişti ama yağış sadece Karadeniz'de tatmin ediciydi aynı şekilde 2016 yılı efsanedir (Samsun merkez hariç!) polar demek Karadeniz demek.

  • Onlarca kez ban yiyip tükürdüğünü yalamak zorunda kalan şahsiyet :D Bu yorumu okuduğunu biliyorum sanada selamlar bu forumun aile gibi olan yönetimi bozulmadığı sürece (bozulmayacağı için sonsuza kadar) bu forumda yasaklı olacaksın veya foruma fake gelip kendini daha çok düşüreceksin :) Şimdi nereye aitsen oraya dönebilirsin.

  • Onlarca kez ban yiyip tükürdüğünü yalamak zorunda kalan şahsiyet :D Bu yorumu okuduğunu biliyorum sanada selamlar bu forumun aile gibi olan yönetimi bozulmadığı sürece (bozulmayacağı için sonsuza kadar) bu forumda yasaklı olacaksın veya foruma fake gelip kendini daha çok düşüreceksin :) Şimdi nereye aitsen oraya dönebilirsin.

    Abi öyle ölmez füze at😁