Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs senaryosu gerçek olursa kış için geçmiş olsun bahar geldi demek gerekiyo ama gfs nin bırakın 384 üne 240 ına bile inanmıyorum 18 şubata kadar kırk senaryo daha denicek Global Fırıldak Sistem :hfyeni (18): ecm nin senaryosu çok daha tutarlı gidecektir 144 ten 240 a kadar bazı detayları küçük değişimlere uğrayacak elbette ama gfs nin iki güncelleme arası farkı kadar olacaktır en fazla bu değişim ;)

  • olsun beklentiyi düşük tutmak her zaman eyidir. Sürekli ispanya-italya-yunanistan boyunca bir yerlerinde a.b oluşma trendi bu kışın içine şey etti. Bu trend ne zaman bozulur bilemiyoruz. Sürpriz olur bozulur ise iste o zaman ustten karadenize akar. Y.b li sistem iyidir yeterki gelsin. Dün önceki gün bizi bayağı mest etmişti.

  • gfs bi bizi gösteriyordu şimdide avrupayı gösteriyor korkum o soğukların avrupaya kaçması inşallah öyle olmaz o soğukları almamız lazım ki hasretimiz sona ersin. Sabırla kararlılıkla bekliyeceğiz takdir allahtan...

  • Nao güzel nötre inmiş diye okudum önce :) Negatife inmesi Avrupa'ya gidecek demek Ao değiğin gibi berbat sistemi İspanya-Portekiz'e yolluyor doğrudan.

    Nao -1 ve nötr işimizi görür ama Ao nötr veya ani pozitife çıkması lazım sistem gelmesi için. :) Yanlış söylediysem düzeltebilirsin. :)

  • Çok zorlamanın manası yok beyler.Olmuyorsa olmuyor.Bunu da Avrupa'ya kaptıracağız gibi duruyor.Zamanı dışında soğuk gelir mart ayının sonunda olan yine çiftçimize olur.Bundan sonra her kış başlangıcında 2018 gibi olmaz inşallah diyeceğiz anlaşıldı.Helal olsun sana koca yürekli 2018,2014'ü solladın sistemsizlik bakımından :hfyeni (25):

  • negatif pozitif sadace bunlar yeterli değil. Bakıyoruz değerler süper bize gelecek deniyor sonra hopp fuss. Soguk ağırlık doğu avrupa balkan uçlarından salınıyor. Sistem gelmez ise de bu kış efsaneler arasına oturacak. Yâni en kestane kış anlaminda efsane.bakiniz geçen sene akdeniz havzası a.b üretemedi çok iyi bir kış geçirdi bölgemiz bu da bir etkendir. Önemli olan bereketli ülke sistemi olması. Heralde bu kış yaşadığımızdan daha kötüsünü yaşamayız önümüzdeki yıl.

  • @zaga biliyoruz Aynı Gfs ve ecmwf bakarak sistem var demekle olduğu gibi. :D Bu sene ispanya ab leri izlanda ve hazar yükseği bu 3 ü de olunca böyle berbat bir kış oluyor. Mesela bu sene akdeniz aktif olsaydı kim bilir afrin de hava olayları nedeniyle savaş da daha fazla askerimiz şehit düşecek idi. Onun için Allah hayrımız da ne varsa onu versin.

  • Çok zorlamanın manası yok beyler.Olmuyorsa olmuyor.Bunu da Avrupa'ya kaptıracağız gibi duruyor.Zamanı dışında soğuk gelir mart ayının sonunda olan yine çiftçimize olur.Bundan sonra her kış başlangıcında 2018 gibi olmaz inşallah diyeceğiz anlaşıldı.Helal olsun sana koca yürekli 2018,2014'ü solladın sistemsizlik bakımından :hfyeni (25):

    Geçen yıl kış bittiğinde 2017 kış gibi kıştı kış deyince aklınıza 2017 gelsin bundan sonra değerlendirmeler yaparken 2017'ye göre şöyle böyle.. diye yapın dedim sonunada en kötü kış 2017 gibi olur inşallah dedim nazarım değdi bu kadar övünce heralde :D

  • Hani meşhur laf oldu ya karadenizlinin ümidi bitince inadı başlar lafı beni de bi kuru inat tuttu bu kış böyle bitmeyecek diye :D
    Hani öyle bi sır filan biliyor da değilim sadece öyle tuhaf bi his var ki içimde evirecek çevirecek bezdirecek gezdirecek karadenizi başımıza kar yapıp indirecek sanki =O hava-yagmusrs323 hava-kars323 uzays3271653126