Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • muhtemelen kar yapar ancak sıkıcı alacaktır.hani benim o yoroz akçabat trabzon mevzuu . kar gecişi olabileceğini tahmin ediyorum.ancak sahillerden yüksek rakımlar için sahil için işe ha yağdı yağacak ayaza çekti sıcaklık yeteri kadar düşmedi muhabbeti tadında yani sınırda bir gelişim olacak. Sanıyorum çok kötü geçen kışlardan birini yaşıyoruz. Son 10 yıl içinde ilk üçe girer şimdiye kadarki süreç için.

  • TRABZON Havalimanı'na iniş yapan ANKARA uçağı pistten çıktı. Pegasus'a ait uçaktaki 164 yolcu tahliye edildi. Yaralı yolcular hastaneye sevk edildi.


    HAVALİMANI UÇUŞ TRAFİĞİNE KAPATILDI
    Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.
    Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı ölümden döndü. Olayda ölen ya da yaralanan yok.
    İSTANBUL-TRABZON SEFERLERİ KARŞILIKLI İPTAL EDİLDİ
    Trabzon Havalimanı'na inen uçağın pistten çıkması nedeniyle THY'nin İstanbul-Trabzon seferleri karşılıklı iptal edildi.
    THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Trabzon Havalinmanı'nın 08.00'a kadar kapanması ve operasyonların durdurulması nedeniyle THY'nin TK 2831Trabzon-İstanbul, TK 2836/39 İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK 7438/39 Sabiha Gökçen-Trabzon seferleri iptal edildi.
    VALİ YÜCEL: ÖLEN YA DA YARALANAN YOK
    Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başına ilerlerken pistten çıktığı kazayla ilgili açıklama yaptı.
    Mürettebat ve yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Vali Yavuz, "Trabzon-Ankara seferini yapan, özel bir havayoluna ait uçak, iniş yaptıktan sonra pist başına ilerlediği sırada henüz bilinmeyen nedenle pistten çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan yok. Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Havalimanını sabah saat 8'e kadar uçak trafiğine kapatıldı" dedi.
    11 YOLCU TEDBİR AMAÇLI HASTANELERE KALDIRILDI
    Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının iniş sırasında pistten çıkmasının ardından 11 yolcunun tedbir amaçlı ambulanslarla Trabzon'daki çeşitli hastanelerde kaldırıldığı öğrenildi. Yolcuların ciddi yaralanmaları veya sağlık sorunlarının bulunmadığı ancak talepleri üzerine hastanelere kaldırıldıkları bildirildi.




  • Allah korumuş resmen. Havanın yağmuru ve çevrenin kaygan olduğu görülüyor. Bu kadar tahmin etmemiştim ancak sabah resimlere bakınca resmen uçak biraz daha hız kazansa idi o potansiyel ile karadenizin sularına inecekti ve cok acı bir tablo ile karşılaşacaktık. Ikinci bi nokta o düştüğü yeri dolgu yapıyorlar sanıyorum risk üstüne risk.resim alıntıdır forum.havaforum.com/attachment/13254/

  • @rockategran55 henüz 850 hPa 'da -1.5 / -2 °C 'ler üzerimizde. Gece yarısından sonra ve ya sabaha karşı bir ihtimal kar görebiliriz.Ondada sıcaklık sıkıntı çıkarmazsa. Bu arada Samsun Bölge istasyonu 2 günde 30 kg'dan fazla yağış aldı almaya devam ediyor.

  • @rockategran55 henüz 850 hPa 'da -1.5 / -2 °C 'ler üzerimizde. Gece yarısından sonra ve ya sabaha karşı bir ihtimal kar görebiliriz.Ondada sıcaklık sıkıntı çıkarmazsa. Bu arada Samsun Bölge istasyonu 2 günde 30 kg'dan fazla yağış aldı almaya devam ediyor.

    bu gidisata gore gece birseyler olabilir 850 hpada kac gircek gece

  • @nzhtkdr gece yarısından sonra -6 °C , sabaha karşı -7°C giriyor 850 hPa 'da. Soğuk girdiği gibi hemen çıkıyor.O süre zarfında muhtemelen karla karışık yağmur belki kar görebiliriz kıyı kesimler olarak.Yarın sabah 7:30 'da 150 metrede olacağım bir şeyler görebilirim umarım.