Ocak Ayının Kalan Günleri Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Onumuzdeki sistemden sonra 1 i kesin olmak uzere 2 sistem daha gelecek. Bu başlık altında bilgi vericem.

  • Ayin 20 sinden sonra asiri soguyan Sibirya'dan Avrupa'ya guclu bir soguk hava gelecek. Bazi ulkelerde efsane soguklar olacak. Nereyi ne sekilde etkileyecegini tam olarak bilmiyorum. 1 haftaya belli olur.

  • Uzun vadede inanilmaz goruntuler var. Yer yerinden oynayacak. Bilmiyorum degismeden gelir mi ama Abd'de ki goruntuler Avrupa'da da olabilir. Türkiye'de buna dahil. Gelisme oldukca yazarim.

  • Uzun vadede inanilmaz goruntuler var. Yer yerinden oynayacak. Bilmiyorum degismeden gelir mi ama Abd'de ki goruntuler Avrupa'da da olabilir. Türkiye'de buna dahil. Gelisme oldukca yazarim.

    Hocam benim de dikkati mi cekti ama inanasim gelmiyor cok darbe yedik :) amerika da chicago da ki arkadasim bu sene donuyoruz farkli bir kis oluyor burda dedi o bize gelir yonelirse harika otesi olur

  • Cuma günü bunu yazmış hocamız

    ilk sinyallaere gore 23 u olabilir. Netlesince yazarim.

    forum.havaforum.com/attachment/12624/


    Bunu da bugün yazdı :)

    Uzun vadede inanilmaz goruntuler var. Yer yerinden oynayacak. Bilmiyorum degismeden gelir mi ama Abd'de ki goruntuler Avrupa'da da olabilir. Türkiye'de buna dahil. Gelisme oldukca yazarim.


    forum.havaforum.com/attachment/12622/

  • Yol ayrimindayiz. Ya 3-5 gunluk etkili bir sistemle( efsane potansiyeli var) yada belki 1 ay surebilecek soguk havalarla karsilasagiz. Haftasonuna kadar netlesecek. Suan ortada. Yuzde 50 yuzde 50.


    Her halukarda iyi kar gorucez.

  • Efsanenin baslangici 24 25 Ocak gibi gozukuyor. Oncesinde olabilecek sogumanin kiyilar icin sorun teşkil edecegini dusunuyorum.


    Bir ust yorum bugun itibariyle yuzde 60 olmustur.

  • 24 25 ocak gibi gelecek olan sistem Sibirya destekli polar sistem olacak.


    Bu sistemden sonra yuzde 60 ihtimalle Sibirya yb kitaya dalacak ve Subatta kuvvetli soguklar olacak. Bugun itibariyle gorunen durum bu sekilde. Gelisme oldukca buradan yazicam.

  • Hocam ben birşey sorayım, biraz bana anımsattı eğer azor güzel konumlanırsa sibirya desteğiyle inen sistemde yine abli efsane bekliyormusunuz? Biraz evvel ki gfs güncellemesi abyi veriyor ancak soğuklar çok kırılıyor..


    Edit: üstteki yazınızı görmedim, cevabımı aldım:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Efsane ihtimali var. hatta 2004 tarzi biirsey bile olabilir. Bunu 200 300 kusur saatlerden anlayamazsiniz. sistem ilk 21 i gibi goxukuyordu ama 24 unden once zordu. Bende ona gore tahminimi belirttim. Hayirlisi bakalim.

  • Şu risktende bahsedeyim. 24 25 sistemi oncesinde kitada bulunan a.b cok batilayip derinlesirse sistemin gelme suresinde uzama olur. Yani sistem tarihinde sarkma olur. Bunuda zaman belli edicek.