İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Selamun aleyküm havaforum ailesi bende abimiz gibi bi yazı yazmak istedim benımde yasım 24 yaklasık olarak 15 senedir kar sevdalısıyım ben gfs ecmwf takip ederim severim ama cok anlamam EFSANE SEMİH yani “Mesut” abiyi yaklasık 7-8 yıldır tanırım hatta liseye giderken her aksam mesut abiye facebooktan yazardım oda beni hıc kırmazda abi kar ne zaman gelıyor abi modeller niye boyle mesut abi niye kar yagmıyor dıye ilk önce işim cok yogun yazar cevrımdısı olurdu sabah uyandıgımda bana yavuz kardesım soyle soyle sıstem var kar gelıcek diye mesajlara uyanır mutlu olur okulda herkese anlatırdım hatta arkadaşlarım arasında kar manyagı yavuz abur tarzında lakaplarım vardır uzun lafın kısası bizden hıc karsılık beklemeyip bizlere bilgi veren abilerimize kardeslerimize tesekkuru bir borc bildim o yuzdende gunde belki abartmıyorum iş yerındede olsam her molamda yemekte siteye girer butun yorumları okurum elinize emeginize saglık basta Mesut abi ve moderatör arkadaslar kendinize iyi bakın inşAllah güzel günler yasarız bol kar yagısları görürüz molam bitiyor yazımı burda bitiriyim herkese hayırlı aksamlar :)

  • Surekli yazan arkadaslar alinmasin. Hic yazmayanlarin yorumlarini gormek ayri bi mutlu ediyo beni. Diger sessiz takipcilerinde yorumlarini gormek istiyoruz.


    Forumda hiç yazmasak da günde en az üç vakit "Efsane Semih" neler yazmış acaba diye gelip okuyoruz. Gece girip bak, sabah girip bak, iş yerinde girip bak, eve gelince tekrar bak :)
    Forumda size ve konularınıza mesaj yazıp dönüş yapan kişiler aslında buzdağının sadece görünen kısmı desek yanlış olmaz herhalde :)

  • Star'ı açın. Bu ısı adası yüzünden ilerleyen yıllarda hiç kar yağamayabilir diyorlar. Kar yağmura dönüyor diyorlar. :(

  • -12 - 16 girsin ne ısı adası kalır nede böyle boş boş konuşan insanlar kalır o yüzden boş muhabbet.

    Girmiyor işte, girse ben de biliyorum yağacağını. Şubat'ta kazık atarsa vay halimize.

  • ecmw de gormeden subat sistemini nekadar gostersede, gfs de malesef italya, turkiye bol bol gezer simdilik .Bu sene son 72, hatta eğer ull,siklon var ise son 48 e gelmeden kesin konusmak yaramiyor bizlere.ins semih beyin de söylediği gibi gelisir sartlar da kar goruruz tatmin edecek kadar.Genelde amerika, avrupayi izlemekle gecirdik suana kadar.subatta nasip olur inss...

  • Evet arkadaşlar geçenlerde de Amerikalıydı büyük ihtimal NASA'da kar uzmanıymış sadece İstanbul değil Türkiye adına ilerleyen yıllarda kar yerini yağmur alabileceğini söyledi ve su sıkıntısınında olabileceğini düşünüyormuş.

  • şu isi adasına şahsen inanmıyorum abd de daha yüksek binalar var afet oluyo konu dışı ama habere uyuz oldum k.bakmayın :)

    Isı adası gerçek fakat abd ile kıyaslama çünkü orada ki ekstrem koşullar neresi olursa olsun dünyanın her yerinde kar yapar.