Havaforum Uçuş Kulübü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ABD havacılık dairesi ise bir yasaklamanın gereksiz olduğunu ve bu uçakların ABD havasahasını kullanabileceğini söylemiş.Havacılık sektörü yeni bir krize doğru sürükleniyor gibi gözüküyor

  • ABD havacılık dairesi ise bir yasaklamanın gereksiz olduğunu ve bu uçakların ABD havasahasını kullanabileceğini söylemiş.Havacılık sektörü yeni bir krize doğru sürükleniyor gibi gözüküyor

    Malını savunmaya çalışıyorlar tabi. Düşen uçak Etiyopya'da değilde ABD'de düşse herşey daha farklı konuşulabilirdi.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • boeing çalışanlarının max modeline ben binmem şeklinde açıklama yaptıkları söyleniyor😱

    Emperyalizmin simgelerinden boeingin iflas ettiğini duyacağız inşallah.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Malını savunmaya çalışıyorlar tabi. Düşen uçak Etiyopya'da değilde ABD'de düşse herşey daha farklı konuşulabilirdi.

    aynı olay mcdonnell douglas'da da oldu. Neredeyse her kıta da mcdonnell douglas düşüyordu ancak ABD nin umurun da bile değildi. Sonra kendi ülkesinde de düşmeye başlayınca kökten değiştirip boeing bünyesine kattılar . Bu boeing olayı da buna benzer,737max ler düşmüş 100 lerce insan ölmüş umurlarında bile olmaz yeter ki namları silinmesin.

  • Mcdonnell Douglas uçan tabutu Dc-10'un (Dünyanın en ölümcül uçak kazalarından olan Thy/Paris kazasının sorumlusu) ardından batmış, Boeing tarafından satın alınmıştı dediğiniz gibi.


    Şuan yaşananlar Boeing açısından bir felaket senaryosu olsa da, çok köklü ve Amerika'nın uzay araştırmalarına, hava muharebesi gücüne vs. çok katkı veren bir şirket olduğundan batmasını asla beklemiyorum. Amerika bir süre daha üç maymunu oynayacaktır. Boeing muhtemelen modelde birkaç değişime gidecek, tüm uçakları bakıma alıp değişimleri uygulayacak ve 737 Max'lar yeniden gökle buluşacaktır. En kötü senaryo bu süreçte 737'lerin uçuşunun serbest olduğu herhangi bir bölgede üçüncü kez düşmesi olur ki bunun da gerçekleşeceğini sanmıyorum.

    Operation Barbarossa öncesi, 1942 kışının soğuk geçeceğini Führer'e söyleyip dikkate alınmayan meteoroloji sevdalısı Mareşal...

    Einmal editiert, zuletzt von Asraf El Edehmi ()

  • Uçağın yazılımsal bir hatadan kaynaklı kontrolden çıktığından bahsediliyor.Çok fazla elektronik olup bir yerden sonra pilot müdahalesine engel olduğunu ve olmamış bir durumu olmuş gibi gördüğü için uçağın uçuş dinamiklerine etki edecek şekile sert manevralar yaptığı söyleniyor.Bu arada hafta başından bu yana boeing firması uluslararası arenada 30 milyar dolar değer kaybetmiş.

  • Çok değer kaybetmiş hisse senetleri


    737 MAX'lar hem para hemde güven kaybettiriyor Boeing'e.Boeing bu uçakların üretimi sonlandırabilir bence.Ayrıca zarar eden firmalar tek tek dava açacaklardır.Boeing'in başı büyük belada.Ayrıca cidden bir sorun olduğu kesinleşirse ölen insanların yakınlarıda dava açacaktır firmaya.Trump açıklamasından sonra kendi ülkesine bile yasaklanan bir uçak yüzünden iyice değer kaybedecek Boeing.Airbus şuan zevkten dört köşe olmuştur A380 olayından sonra keyifleri yerine gelmiştir rakip firmanın bu durumunu görünce.

    f9bd4d4329cfcb9.jpg

  • Fazla sevinmeyin... Amerikanın 1 iti ölse dünyanın bir yerinde bin mazlumun canı yanacak demektir.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Önceki gün yazdığım gibi vahşi emperyalizmin en büyük şirketlerinden olan, Amerikan gizli örgütlerinin taşeronu olan, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere tehditlerle, kredi kullandırma karşılığı dayatılan, ürettiği silah sistemleriyle binlerce masum insanın kanının akmasına neden olan boeing şirketi inşallah iflas eder.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...